STICK CONTROL (SLO)

Ob 19.00 uri, Hotel Mitra, Cena: 8 €

Zasedba: Dmitrij Averjanov – tolkala, Grega Gorenšek – tolkala, Marko Furek – bas kitara, Bruno Domiter – bobni.

Stick Control je slovenska tolkalska senzacija iz Maribora, ki je aktivna že od leta 2002. Izvajajo originalne skladbe in lastne priredbe znanih pesmi iz različnih glasbenih žanrov – fusiona, jazza, latinskega jazza, popa, klasične in filmske glasbe.

GENERATOR (SLO, ANG)

Ob 20.30 uri, Dom kulture Muzikafe, Cena: 8 €

Zasedba: Anina Trobec, Maksim Špelko, Primož Špelko, Joseph Wheba, Tomaž Zorko, Marko Turk, Mitja Turk, Grega Turk in (and) Denis Androic.

Skupina, ustanovljena na dan mladosti, 25. maja 2016, se je oblikovala v avtonomni kulturni coni Sokolc v Novem mestu. Združeni pod silo generacij v svojem stilu prepletajo elemente jazza, groova, reggaeja in fusion glasbe s punk odnosom. Močan karakter se razkrije s kriptično lirično ekspresijo, namočeno v grenko-sladke melodije v kontrast moški energiji. Z nabojem svežih srčnih utripov, silovite medenine in nalezljivih melodij vam zlepa ne uidejo iz glave.

MARKTL / KOPAČ / KOROŠEC / DAJČAR CONCINNITY QUARTET (SLO, AUT)

Ob 22.00 uri, Kavarna Bodi, Brezplačno

Zasedba: Jaka Kopač – saksofon, Matjaž Dajčar – kitara, Marko Korošec – kontrabas, Klemens Marktl – bobni

Ob dolgoletnem druženju in sodelovanju v različnih projektih sta vsestranska glasbenika, kitarist Matjaž Dajčar, ter multiinstrumentalist, kontrabasist Marko Korošec, napisala nove skladbe in se z njimi podpisala pod avtorski projekt oz. album, ki bo ugledal luč sveta še v tem letu. Na koncertu bosta tako predstavila material iz prihajajočega albuma, ki bo posnet prav v julijskih dneh tega leta. Omenjenima glasbenikoma se bosta pridružila še mednarodno priznana umetnika, avstrijski bobnar Klemens Marktl ter slovenski saksofonist Jaka Kopač.

JAZZ LADIES (SLO)

Ob 20.00 uri., Hotel Mitra, Cena: 8 €

Zasedba : Natalija Tumpej – vokal, Taja Božič – klavir, Nina Merkoci – saksofon, Petra Trobec – kontrabas in Nina Korošak Serčič – bobni

Jazz Ladies je glasbena zasedba petih mladih dam, zbranih zaradi ljubezni do jazz glasbe. Občinstvo osvajajo s svojimi izvedbami in priredbami glasbe 60-ih, 70-ih pa vse do danes. Igrajo jazzovske, swing in bebop standarde, v njihovem repertoarju pa se najdejo tudi skladbe latinskoameriškega izvora in pesmi slovenske popevke. Iskrene in navdiha polne glasbenice vas bodo s pristnim, igrivim in glamuroznim nastopom nostalgično popeljale v obdobje zakajenih lokalov ameriške jazz scene.

MAJCEN QUINTET (SLO, HUN)

Ob 20.30 uri, Dom kulture Muzikafe, Cena: 8 €

Zasedba: Boris Majcen – trobenta, Stane Hebar – kitara, Lajos Toth – klavir, Luka Herman Gaiser – kontrabas, Jože Zadravec – bobni

Majcen Quintet je mednarodna zasedba trobentača Borisa Majcena, ki izvaja njegovo avtorsko glasbo, napisano pod vplivom jazz obdobij swinga, bebopa, hard bopa in podobnih. Zasedba se je spoznala in oblikovala v letih študija, vsak od njih pa se lahko pohvali s pestro profesionalno kariero.

JURE PUKL QUARTET (SLO, USA)

Ob 20.30 uri, Dom kulture Muzikafe, Cena: 12 €

Zasedba: Jure Pukl – tenor saksofon, Melissa Aldana – tenor saksofon, Robert Jukič – bas, Howard Curtis – bobni

Jure Pukl je svetovno priznani slovenski saksofonist, ki deluje predvsem v New Yorku. Izobraževal se je na Univerzi na Dunaju, Konservatoriju v Haagu, na Berklee College of Music in pridobil magisterij iz jazz saksofona na Umetniški univerzi v Gradcu. The Guardian je o njem napisal, da združuje veščine, dušo in okus avantur, ki jih podžge z evolucijo jazza od njegovih začetkov do danes. Je vzhajajoča zvezda nove generacije, ki s svojo glasbo naznanja novo obdobje. Na odru se mu bodo pridružili izjemni Robert Jukič, par-excellence bobnar Howard Curtis in svetovna jazz zvezda, saksofonistka Melissa Aldana.

DENISE DANTAS QUINTET(BRA, ITA, SLO)

Ob 20.00 uri, Hotel Mitra, Cena: 10 €

Zasedba: Denise Dantas – vokal, André Araujo – bobni, tolkala, Denis Canciani – bas, kontrabas, klavir, mandolina, “chapman stick”, Luca Bernar – klavir, Egon Boštjančič – kitara

Priznana brazilska pevka in igralka Denise Dantas je oblikovala edinstven avtorski izraz,  v katerem znotraj sodobne brazilske glasbe združuje sambo in vplive inovativnega sodobnega jazza, atraktivno zvočno kombinacijo najboljšega iz obeh umetniških izrazov  pa skupaj s skupino artikulira tudi kot brazilski jazz. Pod imenom “Sambei no Jazz” je z glasbeniki ustvarila prepoznaven zvok sambe z elementi jazza, ki predstavlja pravo glasbeno posebnost.

Zvočno osnovo zasedbe Denise Dantas Quintet predstavljata strastna in dinamična samba, ki je v svojem bistvu tipičen brazilski ples z živahnim, veselim in zabavnim ritmom ter brazilske glasbene variacije na sodobni jazz. Tehnično izjemno podkovani kvintet izvaja tako avtorske skladbe kot prearanžirane brazilske standarde, bogate melodije in čvrsti ritmi pa so podprti z doživeto vokalno interpretacijo Denise Dantas. Brazilska pevka prepeva o burni zgodovini, duhovnosti in raznolikosti svoje domovine.

GML TRIO

Ob 22.00 uri, Kavarna Bodi, Brezplačno

Zasedba: Grega Skaza – saksofon, Matjaz Skaza – bobni Luka Bencic – kontrabas

GML Trio igra avtorsko glasbo z močnim vplivom hiphopa, jazza in improvizirane glasbe. Trio je nastal zaradi skupnih interesov članov za spontano ustvarjanje glasbe, v kateri lahko združijo svojo ljubezen do rapa in hiphopa z akademskim jazzom, ki ga vsi člani študirajo. Člani so se spoznali pred petimi leti na mednarodni delavnici Jazzinty in so skupaj igrali v mnogih zasedbah od takrat naprej. Vsi člani študirajo v tujini in igrajo tako na slovenskih kot mednarodnih odrih.