ANA ČOP: LILAMORS

Ob 20.00 Kavarna Bodi, Cena: 15 €

Ana Čop (vokal)
Thilo Seevers (klavir)
Jaka Arh (obdelava zvoka)

Mednarodni glasbeni projekt večkrat nagrajenih umetnikov, ki trenutno delujejo v Baslu in Berlinu. LILAMORS sestavljajo izjemna vokalistka, pianistka in skladateljica Ana Čop, ki je zaključila študij na jazz oddelku graške univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost, zatem pa še magistrski program na glasbeni akademiji v Baslu (Jazzcampus Basel), nemško-avstrijski pianist in skladatelj Thilo Seevers (graška univerza za glasbo in upodabljajočo umetnost) ter elektronski glasbenik, saksofonist in skladatelj Jaka Arh (graška univerza za glasbo in upodabljajočo umetnost, Jazzcampus Basel).
Začetki zasedbe LILAMORS segajo v leto 2019, ko sta Ana Čop in Thilo Seevers ustanovila duo ACTS! in začela razvijati svoj glasbeni jezik. LILAMORS je preobraženo nadaljevanje te zgodbe in poleg novega imena prinaša tudi novo estetiko, v kateri Ana, Thilo in Jaka z glasom, klavirjem in obdelavo zvoka izvajajo zvočno poezijo. S svojo glasbo raziskujejo zvočne meje, se spretno izogibajo žanrskim omejitvam in ustvarjajo edinstveno izkušnjo. Čist in jasen glas Ane Čop na intimen in iskren način, ob spremljavi širokega zvočnega spektra instrumentov in elektronike, razgrinja zgodbe o ljubezni, življenju in smrti ter tako odraža resničnost življenja.
Dogodek je organiziran v sklopu sodelovanja Novega mesta in Ptuja pod okriljem Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

 

BIRDS OF UNKNOWN

Ob 20.00 Kavarna Bodi, Cena: 15 €

Birds of unknown so umetniške moči združili leta 2020, ko se je Tibor Pernarčič pridružil takratnemu duetu Patricije Škof in Tilna Beigota. Trio, v katerem nadarjeni glasbeniki prepletajo kitaro, saksofon in glas, je debitantsko nastopil maja 2020 v oddaji RTV Slovenije Prva Vrsta. Njihov singel iz junija 2020 je dobil častno mesto na kompilaciji festivala Jazz ‘ma mlade – Stereoisolation, kar je bil le začetek njihove uspešne poti. Nadarjeni glasbeniki so nastopili na številnih domačih in tujih dogodkih in festivalih, med katerimi so med drugim Jazz Festival Ljubljana, JazzWerkstatt Graz, Jazzinty, Jazz ‘ma mlade, Zvončki in trobentice in Festival Lent. V letu 2021 so si prislužili mesto med finalisti Klubskega maratona Radia Študent, leta 2022 pa so bili izbrani kot slovenski predstavniki mednarodnega projekta Footprints Europe.

 

FED HORSES & ČEDAHUČI

Ob 20.00 Kavarna Bodi, Cena: 15 €

Dva slovenska indie glasbena kolektiva, en skupni koncert. Fed Horses in Čedahuči ustvarjajo na presečišču folk rocka, americane, indieja, countryja in popa, pri čemer vsak po svoje ohranja avtohton izraz. Na skupnih večerih glasbeniki igrivo izzivajo drug drugega in izmenjujoče igrajo pesmi obeh zasedb ter delijo zgodbe izza besedil in nastajanja pesmi.
Fed Horses z odlično pevko Uršo Mihevc na čelu je velika in pomembna osvežitev slovenske glasbene scene, znana po ustvarjanju kakovostne popularne glasbe in besedil s težo. Širša javnost jih je spoznala leta 2018 na Izštekanih 25, k njihovi prepoznavnosti pa je pripomogel tudi začetek ustvarjanja besedil v slovenščini, predvsem skladbi Spremembe in Ti ne poznaš konjev. Slednjo je zasedba predstavila na EMI 2019.
Čedahuči, ki so jim glasbeni uredniki RTV Slovenije nadeli naziv vodilnih slovenskih “folksterjev”, domačo glasbeno sceno s svojimi unikatnimi pesmimi in koncerti bogatijo približno desetletje. Njihovi albumi so prejeli odlične odzive tako glasbenih kritikov kot tudi širše javnosti. Sodelovali in ustvarjali so z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki, kot so Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Fed Horses, Severa Gjurin, Gal Gjurin in drugi.