AMY WINEHOUSE TRIBUTE BY JUNE

Ob 20.00 uri, Sončni park , Cena: 8 €, 12 €, vstopnica velja za cel večer

Nastopajo: Nuša Bezjak – vokal, Luka Gašparič –  kitara, Niko Kostanjevec – klavir, Sanja Kopše – saksofon, Tjan Šoštarič – bas kitara, Gregor Nestorov – bobni 

Mlada ambiciozna umetnica Nuša Bezjak deluje pod umetniškim imenom JUNE. Ob 10. obletnici smrti velike britanske umetnice Amy Winehouse se je lotila posebnega projekta. Izjemen glas in življenjska zgodba petkratne grammyjevske nagrajenke sta bila navdih za združitev moči mladih glasbenikov in poustvarjanje hitov nepozabne angleške glasbenice.

INFECTED

Ob 21.30 uri, Sončni park , Cena: 8 €, 12 €, vstopnica velja za cel večer

Nastopajo: Katja Vučkovič Zinrajh – vokal, Taja Islamovič – kitara, Gašper Bračič – bas kitara, Jure Kovačič – bobni

Po letih kaljenja so Infected nase prvič opozorili leta 2016 z zmago na Rock vizijah v Novi Gorici. Po Bitki bendov v Mariboru in Špil ligi v Kinu Šiška so leta 2018 izdali svojo prvo, z videospotom pospremljeno, avtorsko pesem Miselne ceste. Skladba je predstavljala le delček albuma Kolaž, ki so ga premierno predstavili decembra 2018 v mariborskem Kinu Udarnik. Leta 2019 so kot zmagovalci natečaja nastopili na glavnem odru hrvaškega festivala INmusic, kasneje pa v sklopu turneje Tour de Kauch svojo glasbeno okužbo širili še po slovenskih dnevnih sobah. Infected je mlada skupina, ki se ne želi žanrsko ali izpovedno omejevati.

 

JOKER OUT

Ob 23.00 uri, Sončni park , Cena: 8 €, 12 €, vstopnica velja za cel večer

Nastopajo: Bojan Cvjetičanin – vokal, Matic Kovačič – bobni, Kris Guštin – kitara, Jan Peteh – kitara, Martin Jurkovič – bas

Ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa navdušuje z udarnim Shagadelic rock n’ rollom in estetsko prefinjenimi videospoti. Na krilih prve radijske uspešnice so pomladi leta 2020 izdali singel Vem da greš, ki je napovedal izid dolgometražnega prvenca Umazane misli. Ta jim je poleg popevke tedna priboril legendarni nastop na strehi Radia Slovenija, ki je dodatno legitimiziral njihovo mesto med nosilci novega vala slovenske glasbe. Širom Slovenije se udejstvujejo na vedno večjih koncertnih odrih in se predstavljajo skupaj z največjimi slovenskimi in balkanskimi izvajalci (Big foot mama, Siddharta, Hamo & Tribute 2 Love, S.A.R.S itn.)