Free songs
Jadranska ulica 4, 2250 Ptuj+386 (0)59 955 041info@arsana.si9-18 ure

O FESTIVALU   SPONZORJI   PODPRITE ORGANIZACIJO

Drumming-Cellist

DRUMMING CELLIST (SLO)
OB 20:00 URI, DOM KULTURE MUZIKAFE 8 €

 

Bluesovska čustva in Bachov groove, bobni in violončelo, palice in lok, strune, opne, činele … Edinstvena manifestacija zvoka, ki spaja dva različna, široka, a obenem komplementarna glasbena svetova.

Vse razsežnosti dveh izjemnih glasbil, združene v skrbno zasnovanem, impresivnem in energičnem nastopu izkušenega, raznovrstnega glasbenika, ki vedno stremi k preseganju meja običajnega.

Dovršena kombinacija ritma, harmonije, melodije in improvizacije, skrbno oblikovana v unikatni in premišljeni umetniški viziji Kristijana Krajnčana – bobnarja, violončelista, skladatelja in režiserja. Projekt Drumming Cellist s prelivanjem sodobne jazz glasbe, filmske glasbe in drugih žanrov v usklajeni, sozvočni glasbeni pripovedi predstavlja razburljiv, svež, drzen, barvit in nevsakdanji pristop k muziciranju!

BOR_1230»100 YEARS OF ELLA« (HR/SLO)
OB 21:00 URI, DOM KULTURE MUZIKAFE 8 €

 

Zasedba: Lela Kaplowitz (vokal), Ratko Divjak (bobni), Marko Korošec (kontrabas), Stane Hebar (kitara)

»100 Years of Ella« je projekt v hravško slovenski zasedbi, ki se predstavlja s programom velike jazzovske dive Elle Fitzgerald ob praznovanju njene stote obletnice rojstva (rojena 25. aprila 1917). Prvo damo jazza, ki je bila poznana po svojem virtuoznem glasu in neverjetnih glasovnih sposobnostih, bo v lastni interpretaciji uprizorila karizmatična in energična hrvaška pevka Lela Kaplowitz. Ob njej se bodo v spremljevalni zasedbi predstavili še legenda jugoslovanske glasbene scene, bobnar Ratko Divjak, multi instrumentalist Marko Korošec na kontrabasu ter jazz kitarist Stane Hebar.

ANDREJ OFAK & BORUT MORI (SLO)
OB 21:00 URI, HOTEL MITRA  8 €

 

Ofak&Mori

Andrej Ofak – kitara, Borut Mori − harmonika

 

Akademsko izobražena glasbenika sta študij zaključila v Gradcu. Odigrala sta mnogo koncertov, uglasbila in izdala zgoščenko Naj letim s teksti mladih slovenskih pesnikov in posnela glasbo za film. Decembra 2011 sta na natečaju Bisergora prejela nagrado za najboljšo priredbo ljudske pesmi. Že od otroških let ustvarjata v njunem lastnem avtorskem izrazu, ki se je v vseh teh letih razvijal popolnoma neobremenjeno. Glasbenika sta pred izdajo druge avtorske zgoščenke z naslovom River Echoes , ki sta jo snemala v inspirativni cerkvi sv. Pankracija nad Slovenj Gradcem. V njuni glasbi se prepletajo spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Čeprav so skladbe instrumentalnega značaja, se v njih čutijo zgodbe o naravi, prijateljstvu, ljubezni ter oddaljenih svetovih, ki se skozi lepoto glasbe približajo poslušalcem.

PORT OF LIFE (SLO, ZDA)
OB 20:30 URI, DVORIŠČE MINORITSKEGA SAMOSTANA  12 €

 

2. ZAN-TETICKOVIC_2015_foto-Andrej_Lamut-41

Žan Tetičkovič – bobni, kompozicija, Myles Sloniker (ZDA) – bass, Marko Črnčec – klavir, Jani Moder – kitara, Lenart Krečič – saksofoni, Tomaž Gajšt – trobenta, Matija Krečič in Janus Atelier kvartet – godala, Alba Nacinovich – vokal, Andrej Lamut – fotografija, projekcija

 

»The Port of Life« oziroma »Pristanišče življenj« je edinstveno zvočno-vizualno doživetje, ustvarjeno na podlagi osebne in resnične zgodbe ptujskega bobnarja Žana Tetičkoviča, ki živi in ustvarja v New Yorku. V 80 minutah glasbenega potovanja poslušalec stopi na pot imigranta, ki si poskuša v vrtincu čustev in psiholoških stanj izboriti svoj obstoj v novi kulturi. Je presunljiva zgodba o imigraciji in akulturaciji. Edinstveni umetniški dogodek je zvočno, vizualno in taktilno doživetje, ki ga z izčrpnimi kompozicijami v slogu jazza in klasične glasbe z 11-člansko zasedbo homogeno dopolnjujejo tudi izjemne fotografije Andreja Lamuta.

mia žnidarič - velika foto Maja Slavec 4-2

MIA ŽNIDARIČ & TRIO (SLO)
OB 21:00 URI, HOTEL MITRA 10 €

 

Mia Žnidarič – vokal, Steve Klink – klavir, Robert Jukič – bas

Mia Žnidarič je ena redkih domačih jazzovskih pevk, katere opus vključuje tudi številne pesmi v slovenskem jeziku. Odlikuje jo velik smisel za besedo. Številni slovenski pesniki in pesnice so zanjo napisali dela, ki jih je večinoma uglasbil njen mož – priznani ameriški jazzovski pianist in skladatelj Steve Klink. V več kot 20 letih je tako nastalo malo morje uglasbenih slovenskih pesmi, ki se gibljejo večinoma v jazzovskih vodah in med katerimi je kar nekaj največjih uspešnic Mie Žnidarič. Med domačimi pesniki in tekstopisci, s katerimi je Mia Žnidarič največ sodelovala, naj omenimo Ferija Lainščka, Milana Deklevo, Svetlano Makarovič in Dušana Velkaverha.

 

TOWEL OF SHOWER (SLO)
OB 21:30 URI, DVORIŠČE MINORITSKEGA SAMOSTANA  10 €

 

slika towel

Blaž Trček – saksofon bariton, Mitja Šinkovec – vokal, Dominik Krajnčan – trobenta, Tomaž Gajšt – trobenta, Domen Gantar – pozavna, Lenart Krečič – saksofon tenor, Jani Moder – kitara, Blaž Jurjevčič – klaviature, Aleš Avbelj – bas, Vid Žgajner – bobni

 

Towel of Shower je desetčlanska zasedba, sestavljena iz zvenečih imen slovenske jazz ter pop glasbene scene; verjamemo, da ste imena zasledili že v marsikateri slovenski in tudi tuji zasedbi. Projekt je nastal izključno z namenom zabave za glasbenike, člane zasedbe in predvsem za zabavo občinstva ob močni skupni igri pihalne sekcije, mičnem ritmu, dovršenih aranžmajih in energičnem pevcu. S svojimi nastopi po Sloveniji in tujini so navdušili že precejšnje število poslušalcev in glasbenih kritikov.

Benčič 1MAŠA BUT & LUKA BENČIČ (SLO)
OB 20:00 URI, HOTEL MITRA 5 €


Maša But − vokal, Luka Benčič − kontrabas

Luka Benčič in Maša But sta združila moči in se lotila duo projekta. Predstavila nam bosta tako jazz standarde kot pop priredbe. Ker imata bas in vokal v glasbi nasprotujoči si funkciji, pride do zanimivega kontrasta in prepletanja, s čimer dosežeta poseben zvok, ki ga izkoristita, da znane pesmi prikažeta v novi luči.

 

Menu