Free songs
Jadranska ulica 4, 2250 Ptuj+386 (0)59 955 041info@arsana.si9-18 ure

O FESTIVALU   SPONZORJI   PODPRITE ORGANIZACIJO

MAK GRGIČ (SLO)

_RWH0001

OB 19:00 URI, SLAVNOSTNA DVORANA PTUJSKEGA GRADU 12 €

 

Mak Grgič je študiral v Zagrebu, nato pa na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, kjer je diplomiral pri prof. Alvaru Pierriju. Podiplomski študij je nadaljeval na USC Thornton School of Music v ZDA pri prof.Williamu Kanengiserju, doktorat pa na Univerzi v Los Angelesu pod mentorstvom Scotta Tennanta. Štiri leta je bil član zagrebškega kitarskega kvarteta. Nastopil je s simfoničnim orkestrom iz St. Peterburga, koncertiral v stockholmski Konserthusetu, Nacionalni umetnostni galeriji v Washingtonu, v Newmanovem centru uprizoritvenih umetnosti v Denverju. Je asistent predavatelj na Thornton School of Music. Program bo priklical spomine na njegove najljubše filme zadnjih nekaj desetletjih. Slišali bomo izvirnike ali priredbe iz znanih filmov, kot so The Deerhunter, Raging Bull, The Godfather, Chariots of Fire, Vicky Cristina Barcelona in še mnogo drugih.

 

SABINA CVILAK & GODALNI KVARTET FEGUŠ (SLO)
OB 19:30 URI, VELIKA DVORANA DOMINIKANSKEGA SAMOSTANA  15 €

 

Sabina-foto-Marjan_Laznik_FST2113-v1-2

Osrednja nit so izvedbe samospevov F. Schuberta in R. Straussa, ki jih je za godalni kvartet in glas priredil Simon Peter Feguš.

Sabina Cvilak je pevka, ki s svojim mojstrstvom in pojavnostjo prevzame tako najzahtevnejše občinstvo velikih svetovnih odrov kot intimnejše skupine. Njene glasovno perfekcionistično in odrsko celovito izdelane vloge so postale ena najmikavnejših novosti ne le slovenske, ampak tudi svetovne pevske kulture. Po koncertih v londonskem Barbican Centru in newyorškem Avery Fishery Hall je nastopila z odmevnimi koncerti v Madridu, Parizu, Sapporu, bruseljskem Bozarju in znamenitem londonskem Royal Albert Hall ob spremljavi London Symphony Orchestra, BBC London in National Spanish Orchestra. Sodelovala je z Dunajsko filharmonijo, filharmonijami Dresdna, Monte Carla, Bergna, Bratislave, Lillea, Zagreba, Beograda, Vilne, Carigrada in Edinbourgha, s Kraljevim Škotskim orkestrom, Londonskim simfoničnim orkestrom, Belgijskim nacionalnim orkestrom, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z orkestrom Hong Kong Sinfonietta, s Camerato Salzburg ter Francoskim nacionalnim orkestrom in Orkestrom Slovenske filharmonije.

Osrednja nit koncerta bodo izvedbe samospevov F. Schuberta in R. Straussa, ki jih je za godalni kvartet in glas priredil Simon Peter Feguš.

 

MILOŠ MIHAJLOVIĆ (SRB)
OB 19:30 URI, SLAVNOSTNA DVORANA PTUJSKEGA GRADU 12 €

 

Program: F. Chopin

 

Milos-01

Pianist Miloš Mihajlović je diplomiral leta 1999 na Fakulteti za glasbo v Beogradu, leta 2005 pa pod mentorstvom pianistke in profesorice Nevene Popović zaključil podiplomski študij na najvišji ravni. V času študija je sodeloval s številnimi znanimi pianisti, kot so Sergej Dorensky, Alexander Shtarkman in Michel Dalberto. Prejel je mnoge prestižne nagrade, med drugim »Emil Hajek« nagrado za najbolj talentiranega mladega pianista. Kot solist in z orkestri nastopa v velikih koncertnih dvoranah Rusije (Marinski teater, koncertna dvorana Čajkovski ), Srbije (Dvorana Ilija M. Kolarca, Galerija Srbske akademije znanosti in umetnosti), v Bosni in Hercegovini, Bolgariji, Črni gori, Italiji, Španiji, Grčiji, na Poljskem, v Avstraliji in drugod. Sodeloval je z mnogimi eminentnimi glasbeniki, kot so Jurij Bašmet, Uroš Lajovic, Mladen Jagušt, Carlos Alvarado, Angel Šurev, Dejan Savić, Darinka Matić Marović, Anatolij Novicki ter Biljano Radovanović in bil predvajan na mnogih državnih radijih in televizijah.

 

MILENA ARSOVSKA SOPRANO (AUT)

Milena

OB 19:30 URI, SLAVNOSTNA DVORANA PTUJSKEGA GRADU 12 €

 

MILENA ARSOVSKA – sopran, PAVEL SINGER – piano (AUS)
Pesmi in arije italijanskih mojstrov

 

Program: V. Bellini, G. Donizetti, G. Rossini, G. Verdi

Milena Arsovska, mlada makedonska sopranistka, je debitirala v makedonski operi in baletu v Skopju že pri 17 letih. Študij je nadaljevala na Dunaju in 2011 zaključila magistrski študij solo petja na Music and Arts University pri prof. Uti Schwabe in prof. Michaelu Pinkertonu. Nastopa na Dunaju, Magdeburgu, Pragi… V Slavnostni dvorani ptujskega gradu bo izvedla italijanski klasični repertoar pesmi in arij Belinija, Donizettija, Rossinija in Verdija, Osrednja tema bo želja in strast po ljubezni, kako jo doseči in zadržati za vedno. Na klavirju jo bo spremljal pianist Pavel Singer.

Menu