DUO DENDROCOPOS (SLO)

Ob 19.00 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, Cena: 12 €

Duo Dendrocopos sestavljata mlada tolkalca Jan Čibej in Luka Poljanec, študenta Akademije za glasbo v Ljubljani. Februarja 2018 sta na prestižnem svetovnem tekmovanju za tolkalne komorne skupine International Percussion Competition Luxembourg (IPCL) prepričala žirijo in prejela 1. nagrado. Predstavila bosta dela Mullenbacha, Moraga, Stravinskega, Scarlattija, ter drugih sodobnih avtorjev.

ENSEMBLE ILLYRYCA (SLO, CRO, ETI, USA)

Ob 19.00 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, Cena: 12 €

Zasedba: Nika Bauman – flavta, Iva Casian Lakoš – violončelo, Hiwote Tadesse – viola, Marko Ferlan – kitara

Ensemble Illyrica je mednarodna komorna zasedba mladih glasbenikov, ki prihajajo iz različnih kulturnih ozadij, druži pa jih glasbeno izobraževanje na Hrvaškem. Etnična raznolikost jim prinaša glasbeno mešanico hrvaškega, avstrijskega, slovenskega, mehiškega, etiopskega in ameriškega temperamenta. Izvajajo dela skladateljev iz teh etničnih področij ter dela zahodnih klasičnih mojstrov. Inovativna kombinacija instrumentov pa pripomore k originalnosti in zanimivim priredbam mojstrovin.

ZAGREBŠKI KOMORNI ORKESTER
IN MLADI SOLISTI

Ob 19.00 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, Cena: 12 €

Zagrebški komorni orkester ima za seboj bogato tradicijo izvajanja baročne, klasične in sodobne glasbe. Njegovi začetki segajo v leto 1937, ko ga je ustanovil Rudolf Matz. Pogosto sodelujejo s solisti, kot so: Maxim Fedotov, Monika Leskovar, Galina Petrova, Francois Weigel in drugi. S ponosom sodelujejo z Maximom Fedotovom, ki velja za častnega vodjo orkestra in je od leta 2009 tudi umetniški direktor mednarodnega glasbenega festivala Musica Maxima, ki ga zagrebški komorni orkester tudi organizira.

SOLENT DUO (SLO, COL)

Ob 19.00 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, Cena: 12 €

Zasedba: Meliza Metzger Gómez – sopran, Mario Kurtjak – kitara

Solent Duo sestavljata kolumbijska sopranistka Meliza Metzger Gomez in slovenski kitarist Mario Kurtjak, oba diplomanta Kraljeve akademije za glasbo v Londonu. V času študija sta pod mentorstvom Timothyja Walkerja delala na španskem, angleškem, italijanskem in nemškem programu. Predvsem ju zanima neodkrit repertoar za koloraturni sopran in kitaro. Leta 2018 sta nastopila v dvorani Angele Burgess in Davida Josefowitza na Kraljevi Akademiji za glasbo v Londonu. S svojo glasbo se poklanjata ljubezni v svoji raznolikosti, ter skladateljem Donizettiju, Mozartu, Schubertu, Fauréju in Gounodu.

 

NIKA GORIČ – SOPRAN (SLO) in JOHAN BARNOIN – KLAVIR (FRA)

Ob 19.30 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, Cena: 12 €

 

Sopranistka Nika Gorič je končala študij na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je magistrirala in lani zaključila umetniški doktorat ter prejela kraljičino nagrado za študentko leta.

V Sloveniji je oktobra 2016 debitirala v SNG Maribor v vlogi Norine Donizettijevega Don Pasquala.

Predstavila se je v več opernih vlogah, med pomembnejše sodijo Titanija (Vilinska princesa), ki jo je odpela na Salzburških slavnostnih igrah, Suzana (Figarova svatba), Sreča in Pallade pod taktirko Jane Glover, Evridike (Orfej v podzemlju). Koncertirala je v Narodni operi Bordeaux, Wigmore Hall, festivalu Ruhr, v dvoranah Kings Place in se predstavila na BBC Radio 3.