ANDREJ & IDA

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Andrej Vilčnik – vokal in kitara, Ida Harc -vokal in kitara

Andrej Vilčnik in Ida Harc sta mlad kitarski duo iz Maribora. Združuje ju ljubezen do preigravanja sladko-melanholičnih melodij in ustvarjanja liričnih besedil, skozi katera poskušata ovekovečiti izbrane življenjske trenutke. Andrej dela tudi na samostojni glasbeni poti. Na minulem KantFestu mu je občinstvo podelilo naziv VOX POPULI festivala. Njuna intimnost in iskrenost bosta uvertura v toplo julijsko poletno noč.

JANEZ IVAČIČ 

Ob 20.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Janez Ivačič – vokal

Janez Ivačič je z glasbo in petjem povezan že od zgodnjih otroških let. Je udeleženec številnih glasbenih tekmovanj in festivalov doma in v tujini. Lani je postal absolutni zmagovalec Mednarodnega festivala FENS v Kopru. Trenutno pripravlja material za svoj prvi album, za katerega je sam napisal vsa besedila in glasbo. Solistično je prepeval ob najrazličnejših priložnostih in sodeloval z mnogimi glasbeniki in zasedbami, kot so New York Voices, Ditka, En Big Band …).

 

 

LPS

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Filip Vidušin – vokal , Gašper Hlupič – bobni, Jernej Lah – bas, Žiga Žvižej – klaviature, Rok Teržan – kitara

Prvotno je ime LPS označevalo lepo-pametno-sposobno celjsko peterico. Zdaj o imenu odloča vsak posameznik, če le dovoli domišljiji prosto pot in se prepusti »lpsovskim« frekvencam. Skupina je nastala leta 2018, le dan pred prvim nastopom. Leta 2019 so zabeležili zmago na šolskem glasbenem natečaju Centrovizije. Zaznamuje jih prepričljiv, nekoliko zasanjan vokal, pa tudi inovativne priredbe komercialnih uspešnic.

MYA

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Mia Rebec – vokal, klavir 

Vsestransko nadarjena srednješolka, ki ustvarja pod umetniškim imenom MYA, je predstavnica svežega vala slovenskega popa. Čeprav se odlično znajde tudi za violino in kitaro ukulele, se najbolj domače počuti za klavirjem. Trenutno se uči snemanja, nastopanja in življenja dijakinje na dveh srednjih šolah hkrati – Gimnaziji Poljane, od letos pa tudi na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, smer jazz klavir.

REPUNK 

Ob 22:00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Nik Krajnc – vokal , kitara, Živa Antonič – vokal, kitara, Matic Dakič – kitara, Miha Galun – bobni

Mlada glasbena skupina Re-Punk, ustanovitelja katere sta Nik Krajnc in Živa Antonič,
bo predstavila številne znane skladbe iz sveta popularne glasbe in rocka. Na odru se jim bo pridružila tudi mlada glasbena gostja Pia Krajnc.

FRIŠKI PIR

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Jernej Bezjak – vokal, bobni, Luka Gašparič – kitara,  Alen Vamberger – kitara, Timotej Bezjak – bas

Mladi band Friški pir sestavljajo člani s Ptuja in okolice in je na sceni že slaba tri leta. Igrajo predvsem rock in blues, preskušajo pa se tudi z drugimi žanri. Člani se iz različnih razlogov menjujejo, ostajajo pa tisti, ki verjamejo, da rock še ni mrtev!

ZAKLJUČEK POLETNE GLASBENE ŠOLE

Ob 20.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Poletne pevske šole pod vodstvom vokalne šole Arsana in glasbene šole Instrumental.ko se udeležujejo mladi nadebudni glasbeniki s Ptuja in širše okolice. Na zaključni prireditvi se bodo predstavili z raznovrstnim programom iz sveta popa in rocka ter slovenske popevke, izvajali pa bodo aktualne in večne hite.

DORA ŠANDOR Z GOSTI

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Dora Šandor – vokal, Timotej Bezjak kitara, Jernej Bezjak kitara, bobni, Luka Gašparič kitara 

Dora Šandor se pri svojih mladih letih lahko ponosno podpiše pod 24 avtorskih skladb. Vokalistka, instrumentalistka, tekstopiska in skladateljica je pod mentorstvom Gala Gjurina postala finalistka najstarejšega popevkarskega festivala sanremoJunior. Navdih za ustvarjanje črpa iz ljubezni do narave, športa in živali.