KOŠČEK ČAROVNIJE

Ob 11.00, Mestna tržnica, brezplačno

Nastopajo: Tina in Matjaž Kekec

Le košček čarovnije je potreben, da se mesto prelevi v čisto pravi oder, poln glasbe in ulične umetnosti. S tehnično dovršenimi triki, inovativnimi pristopi in obilo dobre volje so le kanček tega, kar bodo z interaktivno in poučno predstavo pričarali artisti iz cirkusa Arbadakarba.

KINO VRTIČEK

Ob 10.00, Mestni kino Ptuj, cena: 3€

Pevski talenti, ki so se nam s svojimi izjemnimi glasovi vtisnili v spomin, se zdaj vračajo na velika platna v še večjem spektaklu. Čakajo nas velike uspešnice in še večje sanje, ko se bo koala Buster Moon s svojo izbrano ekipo pevskih talentov pripravljal na otvoritev svoje najbolj bleščeče in ekstravagantne predstave doslej. Obstaja pa ena težava – najprej morajo prepričati eno najbolj osamljenih svetovnih rockovskih zvezd, da se jim pridruži.

 

GLASBENA JOGA ZA OTROKE

Ob 11.30, Mestni kino Ptuj, brezplačno

Izvajalka: Eva Hrastar

Po ogledu filma bo sledila ustvarjalna delavnica, na kateri se bodo otroci pod vodstvom mentorice joge in glasbene pedagoginje Eve Hrastar preizkusili v nastopajoči vlogi in spoznali, kako potekajo priprave za čisto pravi nastop pred občinstvom. S sproščanjem, spoznavanjem dihalnih tehnik, pevskega opevanja in sestavljanja koreografij se bodo posvetili zavedanju svojega telesa, glasu, negovali spoštovanje drug do drugega in se preizkušali v skupinski improvizaciji.

KO SO SVETNIKI GOSTOVALI IN KAM SO SOL DALI 

Ob 17.00, Refektorij glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla, brezplačno

Izvajalka: Liljana Klemenčič
Nastopajo: Učenci zasebne glasbene šole v Minoritskem samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj

Ali veste, kateremu glasbilu pravijo tudi klavir malega človeka?
Citrice so majhne citre, nanje igrajo citrarke in citrarji.

 

KAKO NASTANE ROPOTULJICA (USTVARJALNA DELAVNICA) 

Ob 18.00, Glasbena šola v samostanu sv. Petra in Pavla, brezplačno

Izvajalka: Eva Vilčnik

Izvirna glasbila, ki jih v veselem vzdušju že sedmo leto zapored skupaj z vami izdelujemo člani Društva Snop, bomo izdelovali tudi letos. Če nisi bil z nami pri ustvarjanju bobnov, marakas, trobente, kraguljčkov in drugih zanimivih glasbil, potem imaš letos priložnost, da z nami ustvariš nekaj povsem novega. Lepo vabljeni tudi tisti, s katerimi se srečamo vsako leto znova. Delavnica bo prilagojena predšolskim otrokom in otrokom prve triade. Z vami bo pedagoginja in profesorica glasbe Eva Barbara Vilčnik.

KAKŠNE BARVE JE GLASBA? (GLASBENA PRAVLJICA) 

Ob 17.00, Knjižnica Ivana Potrča, brezplačno

Izvajalka: Liljana Klemenčič
Nastopajo: Učenci glasbene šole Karol Pahor Ptuj

”Ali veste, da je telo glasbenikov prvi instrument?
Ali prav je aerofon, ali saksofon?”

 

PRAVLJIČNO PIHALO (USTVARJALNA DELAVNICA) 

Ob 18.00, Knjižnica Ivana Potrča, brezplačno

Izvajalka: Eva Hrastar

Iz instrumentov lahko izvabimo tone različne višine in jakosti. Na kreativni delavnici si bodo otroci pod vodstvom glasbene pedagoginje Eve Hrastar izdelali pravljična pihala in z igranjem na glasbilo raziskovali različne vrste zvoka.

LADJA, KI GRE PO MORJU IN PO SUHEM (GLASBENA PRAVLJICA) 

Ob 17.00, Dvorana GŠ Karol Pahor, brezplačno

Izvajalka: Liljana Klemenčič
Nastopajo: Učenci glasbene šole Karol Pahor Ptuj

»Ali je klavirist tudi lahko pianist?
Ali je res tomtom glasbilo ali je le besedni rompompom?«

 

MAVRICE, SAMOROGI & HIŠKE (USTVARJALNA DELAVNICA)

Ob 18.00, Dvorana GŠ Karol Pahor, brezplačno 

Izvajalka: Mojca Grula

Ko sobico ali kakšen drug kotiček doma okrasimo z ličnimi predmeti, ki smo jih ustvarili sami, se v tem prostoru počutimo še bolj domače in prijetno. V tej delavnici bomo iz kartona izdelali notranjo dekoracijo. Motivi bodo hiške, mavrice in čarobni samorogi, vse pa bomo okrasili s pisanimi poletnimi barvami.

ČAROVNIŠKI BLUES – MAGIČNA KNJIGA (INTERAKTIVNA GLEDALIŠKA PREDSTAVA)

Ob 11.00, Knjižnica Ivana Potrča, brezplačno

Produkcija: Čarovniški Blues/Zavod Gamayuna, Nastopajo: Alja Bulič, Sabell-Christina Fabian, Inti Šraj
Zvočna podoba: Januš Aleš Luznar

Magična knjiga je predstava, ki govori o iskanju izgubljenega veselja. Ko se je na čarovniško mesto Plamen spustila skrivnostna meglica, so vsi trdno zaspali in čarovnica Zmajevo pero je zamudila rožo zmajevko, ki cveti le eno noč na vsakih 300 let. Bila je tako razočarana, da je njeno veselje izpuhtelo v neznano, čarovnici Žabji zob in Nočna zarja pa ji ga pomagata iskati. S seboj nosijo velikansko magično knjigo, v kateri so zapisani uroki, recepti za napoje in druge skrivnosti.