TANGO STORY & IRENA YEBUAH TIRAN feat. A. Podlogar in B. Bertoncelj

Ob 20.30 uri, Grajska pristava Ormož Cena: 10 €, 12 €

Nastopajo: Borut Zagoranski – harmonika, Matija Krečič – violina, Mladen Delin – klavir, Marko Korošec – kitara, Žiga Golob – kontrabas, Andreja Podlogar & Blaž Bertoncelj – ples, Irena Yebuah Tiran – sopran 

TANGO STORY je projekt Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 – Ptuj. Skupaj s svetovno znanim violinistom Stefanom Milenkovičem je nastopil na največjih odrih v Sloveniji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem, hkrati pa imel zelo uspešno turnejo v ZDA.

Tokrat se vrača v prenovljeni zasedbi z virtuozom na harmoniki, Borutom Zagoranskim, izvrstnim violinistom Matijo Krečičem, legendarnim kontrabasistom Žigo Golobom, multiinstrumentalistom Markom Korošcem ter pianistom in umetniškim vodjo Mladenom Delinom. V zgodbi o tangu plešeta svetovna prvaka v tangu, Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj. Mednarodno uveljavljeni glasbeniki vas bodo na večeru, polnem virtuoznosti in strasti, popeljali od starega Tanga Vieha iz gostiln in bordela, do Tanga Nueva – klasičnega modernega tanga. Pevska gostja bo Irena Yebuah Tiran, prejemnica več nagrad, solistka in članica več komornih zasedb doma in v tujini.

THE PORT OF LIFE II. – ENSŌ

Ob 21.00 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 15 €

Zasedba: Lenart Krečič – saksofon in bas klarinet, Ana Čop – vokal, Tomaž Gajšt – trobenta, Jani Moder – kitara, Marko Črnčec – klavir, Miha Koren – kontrabas, Jean John – bobni in tolkala
Janus Atelier string quartet: Matija Krečič – 1. violina, Nejc Avbelj – 2. violina, Barbara Grahor – viola, Zoran Bičanin – violončelo

Glasbeno delo z naslovom “The Port of Life II. – Ensō”, ki skozi konceptualno zastavljeno glasbeno suito prepleta psihološke izkušnje imigranta v kasnejših fazah akulturacije in opisuje njegovo dolgotrajno pot h kulturni marginalizaciji je kompozicijsko delo večkrat nagrajenega, med New Yorkom in Barcelono živečega slovenskega skladatelja Žana Tetičkovič. The Port of Life II. Enso je naslednjik projektu The Port of Life (2016) za katerega je Žan prejel prestižno kompozicijsko nagrado “2017 ASCAP Johnny Mandel prize.

SLAVNOSTNA OTVORITEV FESTIVALA 

BigBand RTV SLO s solisti

Dirigent: Tadej Tomšič
Solisti: Klemen Slakonja, Maja Keuc, Ana Soklič, Alenka Godec in Rudi Bučar.

Ob 20.30 uri, Dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 20 €

Festivala ARSANA bo slavnostno zakorakal v 12. edicijo s spektakularnim koncertom prvega jazz orkestra – Big Banda RTV Slovenija, pod taktirko dirigenta Tadeja Tomšiča. Na ekskluzivnem večeru za glasbene sladokusce, bodo nastopila znana imena slovenske glasbene scene.

TADEJ TOŠ; Stand-Up

Ob 20.30 uri, Dominikanski samostan, Cena:  15 €

Tadej Toš, ptujski stand up komik in igralec, je zdaj že stari prijatelj Festivala Arsana. Vsako leto nas preseneti z novimi in izvirnimi zgodbami in teh v letošnjem turbulentnem času res ne bo zmanjkalo. V svojih šovih se Toš posmehuje resnosti človeške realnosti, kar je po njegovem mnenju eden od načinov, kako se ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja. Pripravite se na šov in pol!

HEARTBREAK HOTEL: Oto Pestner & Uroš Perić feat. Bluenote Quartet 
POKLON KRALJU ROCK’N’ROLLA, ELVISU PRESLEYU

Ob 20.30 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena:  15 €

Odpotujte z nami v nepozabno dobo zlatih časov rock’n’rolla, ko je glasbenemu

svetu vladal Elvis Presley! Zlomljena srca Heartbreak Hotela bosta v izjemni interpretaciji ogrela dva vrhunska slovenska vokalista Oto Pestner in Uroš Perić. Ob spremljavi The Bluenote Quarteta bosta pripravila bleščeč poklon kralju rock’n’rolla ter obiskovalce popeljala skozi bogat nabor zimzelenih uspešnic nesmrtnega Kralja in drugih skladb legendarnih glasbenikov, ki so obnorele občinstvo v 50. in 60. letih preteklega tisočletja.

 

 

 

 

 

1NA1: Gušti & Tomi Meglič 

Ob 20.30 uri, Dvorišče Minoritskega samostana , Cena: 15 €, 20 €

Festival Arsana predstavlja glasbeni dialog dveh prvakov slovenskega koncertnega rocka, avtorjev, ki sta praktično napisala devetdeseta leta ter s Črnim tulipanom in Platino postavila nove temelje slovenske ljubezenske rock lirike. Nekdaj glasbena rivala, tokrat na odru skupaj obujata spomine in iščeta nove dimenzije not in poezije. Tomi Meglič in Miha Guštin Gušti ena na ena o glasbi, preko glasbe. Ekskluzivna glasbena poslastica, ki je ne smete zamuditi.

MOMENTO CIGANO

Ob 19.30 uri, Dom kulture Muzikafe , Cena: 12 €

Nastopajo: Teo Collori – kitara, Matija Krečič – violina, Matej Kužel – klarinet, Metod Banko – kitara, Jošt Lampret – bas

Momento Cigano je skupina, čigar glasba se dotika mnogih zvrsti – plesne swing glasbe, jazza, klasike, filmske glasbe … Gre za projekt, kjer se nostalgija prepleta z novimi zgodbami, saj nas fantje s svojo izvedbo popeljejo v obdobje salonov, cigar, charlestona in lakastih čevljev. Prvo ploščo Hot Club Piran so izdali pri ameriški založbi Lowtemp, bila je pa nagrajena za album leta 2016 (MuzikObala). Pesem z naslovom Bled 1960 z njihovega drugega albuma Kamerato Muzikante je bila izbrana za pesem leta 2018 v oddaji Naše poti na Prvem programu radia Slovenija. Letos predstavljajo novo ploščo z naslovom Molto Aligatore.

VLADO KRESLIN
Gosta: IZTOK CERGOL & MILAN KRESLIN

Ob 21.00 uri, Dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 18 €

V mesto tisočletij se vrača mož s črno kitaro. Umetnik, ki je izdal že sedemindvajset albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. Je tudi član društva slovenskih pisateljev.

 

SEVERA GJURIN S SKUPINO
Gost: Gal Gjurin

Ob 20.30 uri, Grajska pristava Ormož, Cena: 8 €

Zasedba: Severa Gjurin – glas in kitara , Dejan Lapanja – kitara , Uroš Rakovec – kitara, Žiga Golob – kontrabas, Blaž Celarec – bobni

V skupnem prepletu sodelovanja Festivala Arsana in Zavoda za turizem Ormož, bo nastopila glasbenica Severa Gjurin. Njen izjemni glas spremlja kvartet odličnih, prekaljenih glasbenikov.

Akustična zasedba je prvič nastopila leta 2012, kmalu zatem pa so sledili razprodani koncerti po Sloveniji. Nastopajo s pisanim repertoarjem, ki poleg novih Severinih pesmi, kot so Ali je še kaj prostora tam na jugu, Mlini in vetrovi, Sej vame, Muzika za babice in Kakor da se nič ni zgodilo, na lasten način interpretira marsikateri element Severine glasbene zgodovine. Zasedbo sestavljajo glasbeniki, ki imajo širok spekter delovanja v glasbi. Vsak prinaša lasten zvok in vsebino, zavezani so formi, občutku in interpretaciji.

Gost večera bo multiinštrumentalist in pevec Gal Gjurin.