OPERNI VEČER NA PANORAMI

Ob 20.30 uri, Arheološki park Panorama Ptuj,  Vstop prost 

Na griču Arheološkega parka Panorama, kjer je nekoč stal vojaški tabor XIII. dvojne legije iz Petovione, zaradi katere letos obeležujemo 1950. obletnico prve pisne omembe Ptuja, bo tudi letos potekal izjemni dogodek, Operni večer na Panorami. Pred mogočno kuliso ptujskega  gradu bo slišati priljubljene odlomke znanih opernih del, ki s svojo brezčasnostjo in izjemnostjo vedno znova očarajo, poslušanje glasbe pod zvezdami pa zagotovo obeta nepozabno doživetje. Glasbeni večer ob največjih opernih uspešnicah pretekle in prihodnje sezone bo izvedla Opera SNG Maribor s simfoničnim orkestrom, zborom in solisti pod taktirko dirigenta Simona Krečiča.

Generalni pokrovitel: Javne službe Ptuj 

Organizatorja: Festival Arsana in SNG Maribor

Partnerja: Mestna občina Ptuj in Ministerstvo za kulturo

1XNIH 10 & BIG BAND RTV SLOVENIJA

Ob 20.30 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 20 €, 25 €

Nastopajoči: Big band RTV Slovenija, voditelj: Klemen Slakonja, solisti: Lado Bizovičar, Aleksandra Ilijevski, Jure Ivanušič, Jose, Romana Krajnčan, Uroš Kuzman, Vesna Pernarčič, Anja Strajnar, Vesna Zornik in Mia Žnidarič ter posebni gost(je); dirigent: Patrik Greblo

1xnih 10 je slavnostni koncert, ki je bil premierno izveden ob 10. obletnici priljubljenega ljubljanskega gledališča SiTi Teater BTC v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla. Na odru se Big Bandu RTV Slovenija pridružijo odmevna imena slovenske glasbene in gledališke scene in obljubljajo ekskluziven glasbeni večer, ki ga ne smete zamuditi.

 

Generalni pokrovitelj:

 

MUZIKAL  POETOVIO

OŠ OLGE MEGLIČ PTUJ

Ob 20.30 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Vstop prost

Libreto in režija Renata Debeljak, glasba Ana Delin

Solisti: Zaja Postružnik, Patrik Desku, Neja Gajzer, Emma Sartor, Naja Fridl, Nuša Arnuš ter učenci OŠ Olge Meglič Ptuj

V Muzikalu POETOVIO kot solisti, plesalci in igralci nastopajo učenci OŠ Olge Meglič Ptuj, ki nam s keltskim in rimskim plesom ter igro prikažejo sicer fiktivno zgodbo libreta, ki pa temelji na določenih realnih zgodovinskih dejstvih. Tako se gledalci potopijo v čas vladanja cesarja Vespazijana in so obenem priča, kako pride leta 69 do poimenovanja mesta Poetovio in njenega prvega zapisa v zgodovino.

 

Vabljeni na klasično zgodovinsko pripoved z mešanico dobre glasbe, igre, plesa in humorja.

ĐUROLOGY AND BRANKO ĐURIĆ
GLEDALIŠKA PREDSTAVA

Ob 21.00 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 17 €

Vstopnice: Mestno gledališče Ptuj! 

Prireja: Depromo Events d.o.o.
Producent: Tomislav Kašljević
Nastopa: Branko Đurić – Đuro

Đurologija, avtorska uspešnica Branka Đurića – Đura, je trenutno najbolj vroča predstava sezone. Premierno uprizoritev v Avstraliji  si je pred letom dni ogledalo kar 65 tisoč obiskovalcev iz nekdanje Jugoslavije, Avstrije, Švice, Nemčije, Nizozemske, Skandinavije in ZDA.

Đurologija prinaša znanega, a vendarle novega Đura, ki v 90-minutnem šovu duhovito pritegne in nasmeji občinstvo.

Pomembno opozorilo: Predstava bo v Đurovi »materinščini«.

CUCKI / DODLOGS
GLEDALIŠKA PREDSTAVA

Ob 21.00 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 15 €

Vstopnice: Mestno gledališče Ptuj! 

Režija: Matjaž Latin
Igralci: Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja, Nenad Nešo Tokalić

Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes ali morda svoje življenje primerjali s pasjim? Pasje življenje je prav tako bogato in ustvarjalno kot naše. Psi razglabljajo o ljubezni, spolnosti, prijateljstvu, maščevanju, nasilju … V predstavi CUCKI se pojavljajo slikoviti pasji liki, ki skozi monologe predstavljajo svoje življenjske zgodbe. Pasji dnevnik je edinstvena mešanica humorja, tragedije, ostrine, nežnosti in romantike, ki izraža glavne značilnosti človeškega značaja. V predstavi spoznamo različne pasme, od rotvajlerja, ki ima težave s sosedi, starega cucka, ki odkriva ljubezen v jeseni, do afganistanskega hrta, od katerega vsi pričakujejo preveč.

I ♥ NJOFRA
GLEDALIŠKA PREDSTAVA 

Ob 21.00 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 15 €

Vstopnice: Mestno gledališče Ptuj! 

Režija: Samo M. Strelec
Igrata: Gojmir Lešnjak Gojc, Vlado Novak Avtor: Milan Grgić

Zaprašena, staromodna in rahlo nostalgična komedija za vse jugo nostalgike in tiste, ki to niti slučajno ne želijo biti. S petjem in plesom – zakaj pa ne?! Igralca Vlado Novak in Gojmir Lešnjak Gojc sta dobra znanca odrov ter televizijskih ekranov, ki bosta v svojem najljubšem žanru in zgodovinskem obdobju zagotovo poskrbela za veliko smeha in zabave.

ART
GLEDALIŠKA PREDSTAVA

Ob 21.00 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 15 €

Vstopnice: Mestno gledališče Ptuj! 

Igralci: Kristijan Ostanek, Vojko Belšak, Tadej Toš

Trije prijatelji živijo ustaljeno, bolj ali manj uspešno življenje. Njihovo prijateljstvo doživi resno krizo, ko eden izmed njih kupi zelo drago in nekoliko nenavadno umetniško delo. Čisto navadni moški brez velikih problemov se pokažejo kot občutljivi, ranljivi, preobremenjeni in nervozni sodobni ljudje, ki si v vsakodnevni naglici prizadevajo urediti življenje. Namesto tega pa v sporu, ki ga sproži nakup slike, poglabljajo medsebojne prepade in spore ter izgubljajo drug drugega.

BRATA GRIMM: RDEČA KAPICA
LUTKOVNA PREDSTAVA MESTNEGA GLEDALIŠČA PTUJ

Ob 10.00 uri, Murkova ulica (v primeru dežja Mestno gledališče Ptuj), Brezplačno

Koprodukcija Mestnega gledališča Ptuj, Gledališča Labirint in Društva lutkovnih ustvarjalcev.
Predstava je primerna za otroke od 2. leta.

Režija: Saša Jovanović
Animacija lutk in igra: Tina Oman

Nekoč je živela ljubka deklica, ki so jo imeli vsi radi. Še posebej radi sta jo imeli njena mati in babica, ki ji je podarila rdečo kapico. Deklica je bila nad kapico tako navdušena, da jo je nosila vedno in povsod, zato so jo vsi, ki so jo poznali, klicali le še Rdeča kapica. Grimmova pravljica je zgodba o odraščanju ter prevzemanju odgovornosti, ki sledi zakonom narave in svojih motivov ne olepšuje in ne »sladka«. Kot je za pravljice značilno, zmaga pravica, a tudi kazen je pravična.