Čet, 11. 4.

KOMORNI ZBOR KGBL: NEMŠKI REKVIEM, op. 45 (J. BRAHMS)

Nastopajo: Komorni zbor KGBL, Pia Novak (sopran), Martin Kozjek (bariton), Rebeka Dobravec (klavir), Lara Oprešnik (klavir)

Dirigent: Stojan Kuret

Nemški rekviem Johannesa Brahmsa v izvedbi Komornega zbora KGBL pod taktirko Stojana Kureta. Omenjeno delo predstavlja Brahmsovo najbolj ambiciozno vokalno glasbo. Tipični rekviemi so postavitve rimskokatoliške maše za mrtve (missa pro defunctis), toda Brahms je ubral drugačen pristop in izbral lastne verze iz nemškega prevoda Svetega pisma reformatorja Martina Luthra, ki ne le žalujejo za mrtvimi, temveč tudi tolažijo žive. V svojem jedru torej Brahmsov rekviem poudarja tolažbo, ki jo najdemo v Bogu in v posmrtnem življenju.

Komorni zbor KGBL, ki ga je leta 2010 prevzel skladatelj in dirigent Ambrož Čopi, sestavlja okrog 40 pevcev, ki si želijo izzivov, nadgradnje vokalno tehničnih znanj in petja zahtevnejše zborovske literature. Zbor redno sodeluje z vokalnima pedagoginjama Edito Garčević Koželj in Tatjano Vasle. Repertoar je stilsko raznolik (od renesanse do sodobne glasbe). V zadnjih treh letih je sodeloval z eminentnimi slovenskimi skladatelji, kot so Lojze Lebič, Tadeja Vulc, Damijan Močnik, Črt Sojar Voglar, Peter Šavli, Andrej Makor, Tine Bec, Matej Kastelic, Klara Mlakar, Jan Triler in Federica Lo Pinto. Zbor ima za seboj velike uspehe na koncertnih in tekmovalnih odrih v Sloveniji in tujini. 

Partnerji: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož

 

 

Več

Čet, 6. 6.

PRAVLJIČNI VEČER ZA ODRASLE

Nastopajo: slovenski knjižničarji (pripovedovanje), Banda haloška! (glasba)

V čast dnevu Primoža Trubarja vabljeni na pravljični večer za odrasle. Pravljice in zgodbe bodo pripovedovali znani slovenski knjižničarji – pravljičarji ter tako povabili občinstvo v svet blagozvočnih govorjenih besed iz zakladnice slovenskega in svetovnega pripovednega izročila. Vznemirljivo in bogato glasbeno noto bodo dodali gostje Banda haloška! 

Organizatorja: Mariborska knjižnica, Knjižnica Ivana Potrča 

 

 

Več

Sob, 22. 6.

OPERNA NOČ NA PANORAMI

Nastopajo: Simfonični orkester Opere SNG Maribor, Zbor Opere SNG Maribor

Solisti: Valentina Čuden, Rebeka Lokar, Andreja Zakonjšek Krt, Jaki Jurgec

Dirigent: Simon Krečič

Sredi starodavne Petovione se enkrat letno odvija Operna noč na Panorami, eden osrednjih dogodkov poletnega festivala, ki poskrbi za veličastno otvoritev sezone. Odmevnost Operne noči sega daleč naokoli in pritegne raznoliko občinstvo, ki se zbere pod očarljivo kuliso Ptujskega gradu. Spored ansambla SNG Maribor z dirigentom Simonom Krečičem in priznanimi opernimi solisti bo obsegal priljubljene odlomke znanih opernih del, ki vedno znova očarajo z brezčasnostjo in izjemnostjo, poslušanje glasbe pod zvezdami pa obeta nepozabno doživetje, tako za poznavalce kot ljubitelje operne umetnosti.

V primeru slabega vremena se bo koncert odvil v petek, 21. 7. 2024, ali v nedeljo, 23. 7. 2024.

Generalni pokrovitelj dogodka: Zavarovalnica Triglav

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

Zahvaljujemo se: Javne službe Ptuj, Vargasal, Gostilna Ribič

 

Več

Pet, 12. 7.

GALA VEČER SLOVENSKE POPEVKE

Simfonični orkester RTV Slovenija

Big Band RTV Slovenija

Solisti: Raiven, Gregor Ravnik, Nina Strnad, Lado Leskovar, Ana Soklič, Oto Pestner, Tinkara Kovač, Alfi Nipič, Vox Arsana

Dirigent: Lojze Krajnčan

Gala večer slovenske popevke je koncert, posvečen slovenski popevki in drugim izjemnim skladbam iz bogate zakladnice slovenske zabavne glasbe. Pesmi izvajajo uveljavljeni slovenski pevci ob živi spremljavi velikega orkestra, ki ga sestavljata Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija.

Že drugi tovrstni dogodek, ki se bo odvil v najstarejšem slovenskem mestu, bo posnela in kasneje predvajala RTV Slovenija.

Generalna pokrovitelja: Zavarovalnica Triglav, Žiher hiše

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

 

Več

Pon, 15.–19. 7.

POLETNA VOKALNA ŠOLA ARSANA

Vokalna šola Arsana v sodelovanju z Glasbeno in baletno šolo Karola Pahorja Ptuj v okviru Festivala Arsana organizira tradicionalno Poletno vokalno šolo. Mladi vokalisti bodo pod vodstvom izkušenih mentorjev pripravili celovečerni koncert, na katerem se bodo predstavili s solističnimi in skupinskimi izvedbami skladb različnih glasbenih žanrov ob klavirski spremljavi.

Organizatorja: Vokalna šola Arsana, Glasbena in baletna šola Karola Pahorja Ptuj

Več

Sre, 17. 7.

MAJA KEUC & BAND

Nastopajo: Maja Keuc (vokal), Tilen Zakrajšek (bobni, tolkala, klaviature), Martin Vogrin (kitara, klaviature)

Maja Keuc velja za eno najbolj cenjenih slovenskih pevk, ki je zasedla sam vrh glasbene scene. Po letih življenja v tujini je ponovno začutila klic domačih korenin. Njen novi album Sončnice razkriva njeno igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo, ki je plod njenih bogatih življenjskih izkušenj. V njenem glasbenem izrazu se nedvomno čutita vpliv tujine in nordijski duh. Na poletni turneji bo nastopila z novo zasedbo, ki jo sestavljata še Tilen Zakrajšek, akademski tolkalist/bobnar, ki svežino v glasbeni svet prinaša s svojim raznolikim instrumentarijem, in Martin Vogrin, priznan skladatelj, producent in multiinstrumentalist.

 

Soorganizator: Turistično društvo Ptujska Gora

 

Več

Čet, 18. 7.

OD5 KVARTET

Nastopajo: Pia Krajnc (vokal), Neža Angel (vokal), Zaja Postružnik (vokal), Neja Gajzer (vokal)

OD5 KVARTET sestavljajo štiri odlične pevke, ki mladinsko glasbeno sceno krasijo s svojo izvirnostjo in duhovitostjo. Zmagovalke mednarodnih pevskih tekmovanj interpretirajo znane popularne skladbe, ustvarjajo pa tudi avtorsko glasbo.

 

 

Več

LADO – ANSAMBEL NARODNIH PLESOV IN PESMI HRVAŠKE (plesni koncert)

Nastopajo: LADO, ansambel narodnih plesov in pesmi Hrvaške 

Ansambel LADO je najbolj znani folklorni ansambel na Hrvaškem in ena najboljših folklornih skupin na svetu, ki že petinsedemdeset let skozi ljudske plese in pesmi ohranja hrvaško ljudsko dediščino. Plesni koncert bo navdušil vse ljubitelje folklore in hrvaške ljudske glasbe. LADO bo predstavil nekaj svojih najbolj znanih in priljubljenih točk, med drugim tudi Ladarke, svojo himno in zaščitni znak. Program bo obsegal unikatne medžimurske ljudske pesmi, nemo kolo z območja Dalmatinske zagore, dvoglasje tesnih intervalov Istre in Hrvaškega primorja in zvoke tradicionalnih hrvaških instrumentov – gajd (dud), lijeric (lir), sopil (lesenih pihal) in cimbal. 

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

Več

Pet, 19. 7.

KONCERT POLETNE VOKALNE ŠOLE

Nastopajo: udeleženci Poletne vokalne šole

Celotedensko ustvarjanje vokalistov Poletne vokalne šole, ki jo organizira Vokalna šola Arsana v sodelovanju z Glasbeno šolo Karol Pahor Ptuj, bo zaokroženo z zaključnim koncertom. Mladi vokalisti bodo pod vodstvom izkušenih mentorjev pripravili celovečerni koncert, na katerem se bodo predstavili s solističnimi in skupinskimi izvedbami skladb različnih glasbenih žanrov ob profesionalni klavirski spremljavi.

 

 

Več

VLADO KRESLIN, MALI BOGOVI IN BELTINŠKA BANDA & ČEDAHUČI

Nastopajo: Vlado Kreslin (vokal, kitara), Mali bogovi: Iztok Cergol (violina, harmonika, saksofon, trobenta, kitara), Mileta Grujić (klaviature), Tonč Feinig (klaviature), Matej Sušnik (kitara), Luka Jerončič (bas kitara, kontrabas), Luka Ovsec (tolkala), Gašper Peršl (bobni), Beltinška banda

Čedahuči: Blaž Učakar (vokal, kitara), Danijel Bogataj (violina, vokal, kitara), Jure Mihevc (kitara), Romana Prosenc (vokal, tolkala), Aljaž Hrastar (bas, vokal), Anže Žurbi (bobni)

Velikan slovenskega glasbenega prostora Vlado Kreslin, nepogrešljivi gost festivala Arsana, je v preteklem letu praznoval častitljivih 70 let. V letošnji sezoni bo nastopil z Malimi bogovi in Beltinško bando, s katero je sprožil preporod etno glasbe na Slovenskem. Trubadur prekmurskih ravnic je napeve ljudske glasbe in prekmursko narečje približal vsem generacijam, mnoge njegove skladbe pa so postale navdih za romane, filme in druga umetniška dela. 

Čedahuči, ki so jim glasbeni uredniki RTV Slovenije nadeli naziv vodilnih slovenskih “folksterjev”, s svojimi unikatnimi pesmimi in koncerti domačo glasbeno sceno bogatijo že desetletje. Okroglo obletnico svojega delovanja so konec leta 2023 obeležili z odmevnim koncertom v Kinu Šiška. Njihovi albumi so prejeli odlične ocene glasbenih kritikov kot tudi navdušujoče odzive širše javnosti. Sodelovali in ustvarjali so z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki, kot so Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Fed Horses, Severa Gjurin, Gal Gjurin in drugi.

Generalni pokrovitelj: Robotika Kogler

 

Več

AFTERPARTY: URBADUR


 

Več

Sob, 20. 7.

ODPRTA KUHNA

Mestni trg bo tudi letos na poletni sobotni dan zadišal po dobrotah iz različnih slovenskih regij in svetovnih kuhinj. Odprto kuhno zaznamuje druženje, sprehajanje med stojnicami in pokušanje specialitet in raznovrstnih okusov. Odlične jedi in mednarodne kulinarične kreacije bo spremljal nabor dobrega vina, piva kraft in drugih okusnih pijač. 

Organizatorja: Javni zavod za mladino, šport in turizem Ptuj, Odprta kuhna

Več

ADI SMOLAR (DRUŽINSKI KONCERT)

Nastopa: Adi Smolar (vokal, kitara)

Adi Smolar velja za enega najizvirnejših, najplodnejših in najpopularnejših kantavtorjev pri nas. Za svoje delo je prejel številne nagrade po mnenju poslušalcev in strokovne javnosti. Izdal je 14 samostojnih albumov, pesniško zbirko in mnogo knjig za otroke. Na svojih koncertih je hudomušen, kritičen, razmišljujoč in pronicljiv opazovalec življenja ter medčloveških odnosov, njegove pesmi pa so prežete s humorjem in zdravim razumom. Vsaka njegova pesem ima svojo zgodbo, ki nosi kanček modrosti.

 

Več

JURE PUKL ORGANIC TRIO (SI, IT, UA)

Nastopajo: Jure Pukl (saksofon), Rob Bargard (el. orgle), Oleg Markov (bobni)

Saksofonist in skladatelj Jure Pukl je prejemnik nagrade Prešernovega sklada in v svetu velja za našega najbolj prepoznavnega jazzovskega glasbenika. Izobraževal se je na Dunaju, v Haagu, na Berklee College of Music in magistriral na graški Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti. Je producent in pobudnik različnih delavnic, med katerimi najbolj izstopa Kreativna Jazz Klinika Velenje. Sodeloval je s svetovnimi zvezdami jazza, kot so Esperanza Spalding, Branford Marsalis, Dave Liebman, Maceo Parker, Nasheet Waits, Greg Hutchinson, EJ Strickland, Joe Sanders in mnogi drugi.

Puklov novi trio poleg saksofona vsebuje električne orgle in bobne. Alessandro Lanzoni je eden najbolj prepoznavnih mladih italijanskih pianistov, ki igra v zasedbah velikanov, kot so Jeff Ballard, Jorge Rossy, Seamus Blake ter z italijanskima legendama Enricom Ravo in Robertom Gattom. Oleg Markov je odličen jazzovski bobnar ukrajinskega rodu. Sodeluje z glasbeniki, kot so Curtis Fuller, Frank Lacy, James Spaulding, Larry Willis, Gregory Porter, Alex Sipiagin, Essiet Essiet in Don Friedman.

Glasba, ki jo bodo trije mednarodno priznani glasbeniki igrali, je avtorska in vsebuje elemente jazza, moderne klasične glasbe in mešanico popularnih glasbenih zvrsti. 

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

 

Več

MI2 AKUSTIČNO & LEOPOLD I.

Nastopajo / Performing: Mi2: Tone Kregar (vokal), Jernej Dirnbek (vokal, kitara), Egon Herman (kitara), Robert Novak (bas), Igor Orač (bobni), Davor Klarič (klaviature) 

Leopold I. (vokal)

Leopold I. je rap izvajalec iz Gornje Radgone, ki v besedilih na preprost način obdeluje kompleksne družbene teme. Z glasbo, ki je atmosferično raznolika in ritmično pestra, ruši stereotipne predsodke o rapu. Z uspešnico Kinderšpil, s katero je na festivalu nove slovenske glasbe Frišno/Fresh zmagal po izboru radijskih poslušalcev, se je postavil ob bok vplivnim hip-hop izvajalcem domače glasbene scene.

Več

AFTERPARTY: SPAJSER


 

Več

Ned, 21. 7.

KINO VRTIČEK: ŽELJA (WALT DISNEY)

Disney ta film opisuje kot popolnoma novo glasbeno animirano pustolovščino, ki bo gledalce popeljala v čarobno kraljestvo Rosas, kjer si Asha, bistro in zasanjano dekle, zaželi željo tako močno, da jo usliši kozmična sila po imenu Zvezda.

 

Več

USTVARJALNA DELAVNICA: GLASBENA JOGA

Izvajalka: Eva Hrastar

Otroci bodo skozi igrivo in pravljično zastavljeno delavnico razvijali zavedanje lastnega telesa, razvijali pozitivno samopodobo in medvrstniško spoštovanje ter sprejemanje. Naučili se bodo nekaj čarobnih jogijskih tehnik čuječnosti in dihanja, pospremljenih z nežnim ustvarjalnim petjem.

 

 

Več

NATURALLY 7 (ZDA)

Nastopajo: Roger Anthony Thomas (vokal), Warren Andrew Thomas (vokal), Roderick Lowell Eldridge (vokal), Dwight Martindale Stewart (vokal), Lee Ricardo “Ricky” Cort (vokal), Sean Simmonds (vokal), N’Namdi Bryant (vokal)

Na prihajajoči evropski turneji “the Movies” bodo kralji a cappella glasbe v svoj stil odeli skladbe iz kultnih filmov Titanik, James Bond, Superman, Moje pesmi, moje sanje, Zgodba z zahodne strani, Pojmo v dežju, Hobit, Zajtrk pri Tiffany in drugih. V nepozabni glasbeno-vizualni pustolovščini bodo filmski in glasbeni navdušenci prisluhnili delom genialnih ustvarjalcev, kot so Bryan Adams, John Williams, Paul McCartney, Ed Sheeran, Isaac Hayes in Monty Norman.

Naturally 7 so virtuozi vokalne glasbe iz New Yorka, ki presegajo žanrske meje in tradicionalne prakse a cappella glasbe. V svojem inovativnem pristopu, imenovanem “vocal play” (vokalna igra), zgolj z lastnimi glasovi posnemajo zvoke celega orkestra. Izredni talent so dokazali na treh svetovnih turnejah z Michaelom Bublejem, kjer so nastopili pred več kot 4 milijoni oboževalcev v več kot 25 državah in se zapisali med vodilne vokalne skupine na svetu. Sodelovali so z glasbenimi legendami, kot so Coldplay, Phil Collins, Quincy Jones, Herbie Hancock, Queen in Paul McCartney.

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

 

Več

Pon, 22. 7.

GLASBENA PRAVLJICA: DIČI, DIČI, DIČA, URNO NA KONJIČA!

Izvajalka: Liljana Klemenčič

Nastopajo: učenci Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj 

Semena praproti in njegov gozdni poprh dajeta posebno moč ljudem, da z njo razumejo živalsko govorico. Ali pa živalce tudi pojejo? In kako plešejo?

S pravljico bodo otroci spoznali tolkala, instrumente s tipkami in balet.

 

 

Več

USTVARJALNA DELAVNICA: MAVRICE, SAMOROGI IN ČAROBNE RIBICE

Izvajalka: Mojca Grula

Na ustvarjalni delavnici bodo otroci iz kartona izdelali notranjo dekoracijo, s katero bodo lahko okrasili svoj dom, sobico ali druge kotičke. Motivi bodo mavrice, samorogi in čarobne ribice, vse pa bo okrašeno s pisanimi poletnimi barvami.

 

 

 

Več

BEFORE TIME

Nastopajo: Naja Lipičnik (vokal), Toni Lah (kitara), Aleksander Leon Štukelj (kitara), Peter Mandelj Mejač (bas), Domen Flerin (bobni)

Kamniška indie rock/pop zasedba Before Time je nedavno osvojila prvo mesto na vseslovenskem natečaju za mlade glasbene skupine, ŠOUROCK. Pri svojem ustvarjanju se skušajo izogibati konvencionalnim smernicam in lovijo svež, urban zvok, ki hkrati nadaljuje tradicijo novega vala slovenske indie glasbe. Vrhunec njihovega ustvarjanja predstavlja novoizdani album OMNI.

 

Več

Tor, 23. 7.

GLASBENA PRAVLJICA: ČAROBNA PIŠČAL, FANTIČ LEPO JE IGRAL

Izvajalka: Liljana Klemenčič

Nastopajo: učenci Glasbene in baletne šole Karola Pahorja Ptuj

Glasbila imajo, če so godci pravi, čarobne moči. Le kaj se lahko zgodi, ko pastirček piha v čarobno piščal – bo bogat postal?

 

 

 

Več

USTVARJALNA DELAVNICA: POSLIKAVA OBRAZA

Izvajalka: Rebeka Veit

Na delavnici se bodo otroci s pomočjo profesionalnih barv za obraz prelevili v čarobna bitja. Dogodek bo pravi mali doživljaj, saj bodo otroci med poslikavanjem slišali zgodbe o tem, v katere živali se spreminjajo, kako se te oglašajo in vedejo.

 

 

 

 

Več

MORGAN JAMES

Nastopata: Morgan James (vokal), Doug Wimbisch (kitara)

“Fenomenalni talent z ognjeno energijo in globokim čutom za klasično soul glasbo.” — The New York Times

Ameriška pevka in tekstopiska Morgan James je na platformi YouTube z lastnimi videi in s spletno senzacijo Postmodern Jukebox požela več kot 285 milijonov ogledov. R&B in soul umetnica bo tokrat prvič nastopila v Sloveniji.

Morgan James je diplomirala na prestižnem umetniškem konservatoriju Juilliard. Nastopa kot pop solistka in v broadwayskih produkcijah. Nastopila je v priznani Bernsteinovi Maši in sodelovala z vodilnimi simfoničnimi orkestri in dirigenti, kot so Teddy Abrams, Marin Alsop in Yannick Nézet-Séguin.

Generalni pokrovitelj: Ptujska klet

 

 

Več

Sre, 24. 7.

GLASBENA PRAVLJICA: ŠTIRJE GODCI MAHAJO Z ROBCI

Izvajalka: Liljana Klemenčič

Nastopajo: učenci Glasbene in baletne šole Karola Pahorja Ptuj

Štirje godci so bili, so si z muziko denarce služili. A kako je to bilo, ko so za plačilo dobili navadno orehovo vejico?

 

 

 

 

Več

USTVARJALNA DELAVNICA: MOJ MIKROFON

Izvajalec: Društvo Snop

Tudi naš glas je instrument. Na ustvarjalni delavnici si bodo otroci izdelali vsak svoj mikrofon, ga lepo okrasili in nanj zapeli. Delavnica je prilagojena predšolskim otrokom in otrokom prve triade. Pridite in ustvarjajte!

 

 

 

 

 

Več

NIKA GORIČ IN MATJAŽ BALAŽIC – POTI LJUBEZNI

Nastopata: Nika Gorič (sopran), Matjaž Balažic (akordeon)

Mednarodno uveljavljena sopranistka Nika Gorič in akordeonist Matjaž Balažic vas bosta popeljala na pot od Argentine preko Francije in nazaj do doma z izborom slovenskih ljudskih pesmi, ki bodo zazvenele v novi preobleki. Obeta se širok spekter čustvenih in glasbenih odtenkov, od nežnih do ognjenih melodij.

Nika Gorič je petje študirala v Gradcu in na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je ob zaključku doktorskega študija prejela najvišje priznanje akademije Queen’s Commendation for Excellence kot študentka leta. Nastopila je na številnih svetovnih odrih, med drugim v Berlinski filharmoniji, hamburški Filharmoniji na Labi, Kraljevi festivalni dvorani v Londonu, Simfonični dvorani v Birminghamu in Sydneyski operni hiši. Redno sodeluje v obeh slovenskih opernih hišah in kot solistka deluje s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Orkestrom Slovenske filharmonije, hkrati pa redno gostuje na Festivalu Ljubljana in Festivalu Maribor.

Akordeonist Matjaž Balažic je magistriral na graški Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti. Je večkratni nagrajenec različnih tekmovanj doma in v tujini (TEMSIG, Castelfidardo, Pula, Beltinci, Majano). Nastopa kot solist in član raznih komornih skupin ter orkestrov. 

Partnerji: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož

 

 

 

 

 

 

Več

TADEJ TOŠ – ABRAhmm FREESTYLE COMEDY SHOW

Nastopa / Performing: Tadej Toš

Igralec in stand up komik, ki navdušuje občinstvo po vsej Sloveniji. V svojih pripovedih se dotika raznih tem, od medosebnih odnosov do kulture in politike, v tokratni predstavi v prostem slogu pa se bo dotaknil zorenja ali po domače – staranja. Vsakdanje in običajne življenjske scenarije, kot je boj človeka s časom, bo predstavil na način, kot to najbolje zna: iskreno, duhovito, neposredno. Mojster humorja slovi po sposobnosti, da zna postreči s slušnimi in intelektualnimi domislicami in pritegniti še tako zahtevno občinstvo.

Generalni pokrovitelj: Dorssen

 

Več

Čet, 25. 7.

KOMORNI ZBOR GLASIS

Komorni zbor Glasis je svojo glasbeno pot začel septembra leta 2013. Takrat so se na pobudo dirigenta Ernesta Kokota zbrali pevci s podobnimi cilji. Zbor izvaja najširšo paleto zborovske glasbe vseh stilnih obdobij. Do danes se je udeležil več državnih in mednarodnih zborovskih tekmovanj in srečanj ter izvedel številne odmevne projekte. V času njihovega delovanja jim je uspelo doseči visok in prepoznaven nivo v Sloveniji in izven nje. Pripadnost, delovna vnema, ambicije in prijateljstvo so tista načela, ki zbor vodijo po poti medsebojnega razumevanja in nenasitne želje po skupnem muziciranju.

Partnerji: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož

 

 

 

 

 

 

 

Več

VARAŽDINSKI VOKALNI ANSAMBEL (VVA)

Nastopajo: Janja Knapić Omranloo (sopran), Samanta Pernek (sopran), Mateja Krsnik (sopran), Vida Dodigović (alt), Nevenka Kozina (alt), Irena Stipišević Rakamarić (alt), Kristina Detelj (alt), Emilia Galović (alt), Denis Kos (tenor), Sebastijan Nedeljko (bas), Zoran Puljek (bas, beatbox)

Dirigent in umetniški vodja: Milad Omranloo

Varaždinski vokalni ansambel (VVA) je ena izmed peščice hrvaških a capella zasedb. S svojimi glasovi, “beatboxingom” in oponašanjem različnih instrumentov izvajajo pop, jazz, tradicionalno, klasično orkestralno in filmsko glasbo. Nastanek zasedbe sta ob podpori koncertne agencije Koncertni ured Varaždin (KUV) spodbudila Milad Omranloo, priznani dirigent, aranžer in skladatelj, ter Janja Knapić Omranloo, zborovska vodja in dirigentka. Pevci VVA so doslej izvedli več samostojnih koncertov in gostovanj na prestižnih dogodkih. Ob tej priložnosti bo zasedba izvedla znane skladbe iz sveta klasične glasbe, popularne glasbe, jazza, glasbe svetov in filmske glasbe (W. A. Mozart, A. Piazzolla, G. Rossini, The Swingles, The Beatles, M. Jackson, ABBA, Jinx …).

 

Partner: Koncertni ured Varaždin

 

 

 

 

 

 

 

 

Več

MOONSET

Nastopajo: Zala Zabukovec (vokal), Jure Ipavec (kitara, spremljevalni vokal), Nik Krajnc (bas, spremljevalni vokal), Nejc Prevolšek (bobni) 

Novonastala glasbena skupina Moonset na odre prinaša blues in rock energijo sedemdesetih let.

 

 

 

Več

Pet, 26. 7.

CUBISMO (CUB, VEN, CRO, SVN)

Nastopajo: Hrvoje Rupčić (konge, vokal), Ricardo Luque (vokal), Davor Križić (trobenta), Nenad Grahovac (pozavna, vokal), Mario Igrec (kitara), Mario Penton Hernandez (klavir, vokal), Krešimir Tomec (bas), Zdravko Barba Tabain (bobni, timbali), Mladen Ilić (bongi)

Cubismo nosi status legendarne zasedbe, ki občinstvo osvaja z energično plesno glasbo – latinskoameriškim jazzom in salso. Ustanovljena je bila leta 1995 v Zagrebu in združuje člane s Hrvaške, Kube, Venezuele in Slovenije. Tekom kariere je izdala vrsto izjemno uspešnih albumov, prejela rekordnih enaindvajset porinov in sodelovala z velikani glasbene scene, kot so Yolanda Duke, Josipa Lisac, Gibonni, Gabi Novak, Stjepan Jimmy Stanić, Oliver Dragojević in Vlada Divljan. Nastopi v živo so prežeti s pozitivno energijo in afro-kubanskimi ritmi, ki se jim občinstvo ne more upreti.

 

 

Več

PLESNI VEČER SALSE (SALSA KLUB PTUJ & DJ DONIA BAREFEETWILD)

Na živahnem plesnem večeru salse bo zaplesala ptujska skupina ljubiteljev salse, gostja večera bo DJ Donia Barefeetwild. Dobrodošli bolj in manj izkušeni plesni pari in posamezniki.

 

 

 

Več

Sob, 27. 7.

LUTKOVNA PREDSTAVA: BA BU

Izvajalec: Lutkovno gledališče Pupila

Režija in vizualna zasnova: Sabina Šinko

Glasba in igra: Petra Kavaš in Natalija Tumpej

Igralki-glasbenici najmlajše gledalce popeljeta v magičen svet, kjer se prepletajo zvok, glasba, ritem, svetloba, barve in oblike. Skozi preproste gibe in igrice nežno iščeta zaznave in pozornost malčkov. Na odru zgradita preprosto, a čarobno zvočno-prostorsko postavitev. Skozi občutene vizualne slike malčkom pričarata enkraten in nepozaben (prvi) obisk gledališča. Svojstvena estetika gledališča za najmlajše temelji na odkritju majhnega otroka kot gledalca ter njegovega estetskega doživljanja, s težnjo ustvariti otrokom odkrivanje sveta v njegovi elementarni in poetični obliki.

Predstava je namenjena predšolskim otrokom.

 

 

 

 

Več

HAUPTMAN

Nastopajo: Žan Hauptman (vokal), Pavel Čebašek (bobni), Jaka Krušič (bas), Primož Hudoklin (kitara), Alja Senčar (spremljevalni vokal), Vanesa Tomažič (spremljevalni vokal)

Žan Hauptman se je širši javnosti predstavil leta 2022 na Emi s pesmijo Sledim. Ta je istega leta postala največkrat predvajana skladba na Valu 202. S svojim prvim albumom Finished, not perfect je domačo glasbeno sceno obogatil s skladbami v angleščini, v katerih se prepletajo vplivi jazza, soula, r&b-ja in popa. Z drugim albumom Blizu je s skladbami v slovenščini nakazal novo zvočno podobo, ki jo je predstavil na razprodanih koncertih v Cukrarni in na Ljubljanskem gradu. Poleg lastnega projekta kot avtor ali klaviaturist sodeluje tudi z drugimi slovenskimi glasbeniki (Emkej, Leopold I., Amaya …).

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

 

Več

MAGNIFICO

Nastopajo: Robert Pešut Magnifico (kitara, vokal), Aleksander Pešut Schatz! (bobni, spremljevalni vokal), Jan Gregorka (bas), Jan Jarni (kitara, spremljevalni vokal), Matija Krečič (violina, spremljevalni vokali), Matej Kužel (saksofon, spremljevalni vokal), Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal)

S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Leta 2002 je s skladbo Samo ljubezen v izvedbi Sester kot avtor zmagal na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije. K dosegu mednarodnega občinstva so močno pripomogli albumi, kot so Export/Import (2004) s hitom Hir ai kam, hir ai go, Magnification (2010) in Charlatan de Balkan (2016). 

Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. Izdal je osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu. Občinstvu je dal 24000 poljubov, predstavil Silvijo, Tivoli, Cici Mici in s svojimi balkan disko šlagerji razbijal marsikatere stereotipe. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, nakar je to ponovil še trikrat. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo občinstvo doživi edinstveno izkušnjo.

Generalna pokrovitelja: Perutnina Ptuj, Cestno podjetje Ptuj

 

Več

AFTERPARTY: LAGANINI

 

 

Več

Pet, 16. 8.

DANIEL CACCIA EUROPEAN QUARTET (CRO, NLD, SVN)

Nastopajo: Daniel Caccia (vokal), Ratko Zjaca (kitara), Renato Chicco (klavir, orgle), Jože Zadravec (bobni)

Daniel Caccia je magistriral na jazz oddelku Univerze za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Gradcu. Aktiven je v lastnem kvartetu, tekom svoje kariere pa je bil še član številnih drugih zasedb (nekdanji Big Band Rogerja Cicera, Latvian Radio BigBand, Sigi Feigl Big Band). Za svoje delo je prejel več nagrad in nominacij (2013 – najboljši mladi pevec po izboru ameriške revije DownBeat; 2014 – hrvaška diskografska nagrada porin za jazz album leta z orkestrom HGM; 2016 – nominacija za nemško nagrado echo za njegov prvi samostojni album Lifeline).

 

Soorganizator: Imago Sloveniae

 

Več

Pet, 23. 8.

MAJ KAVŠEK KVINTET (SVN, RUS, GER)

Nastopajo: Maj Kavšek (trobenta, krilni rog), Efim Brailovskiy (saksofon), Samo Hude (klavir), Gal Golob (kontrabas), Leo Gerstner (bobni) 

Maj Kavšek je zaključil študij trobente na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in zaključuje študij na oddelku za jazz glasbo na Univerzi umetnosti v Berlinu. Na začetku glasbene poti se je z uspehom udeleževal raznih tekmovanj. Svoje znanje je pridobival pod mentorstvom mojstrov, kot so Reggie Moore, Greg Cohen in David Friedman. Večkrat je nastopil kot solist z Big Bandom RTV Slovenija, s svojimi projekti pa se redno pojavlja na ljubljanski in mednarodni glasbeni sceni.

Člani svežega mladega mednarodnega kvinteta razvijajo lastno glasbeno govorico, pri čemer se zgledujejo po klasični, ljudski, elektronski in sodobni glasbi, ki jo postavljajo v kontekst jazza in improvizirane glasbe.

 

Soorganizator: Imago Sloveniae

 

Več

Ned, 25. 8.

KOMORNI ZBOR KOR

Komorni zbor Kor deluje v okviru KUD KulTura v Markovcih od leta 2011. Uspešno ga vodi Daniel Tement. Delo zbora je usmerjeno v izvajanje samostojnih koncertov s celovito vsebino, hkrati pa se redno udeležuje mednarodnih in domačih zborovskih tekmovanjih, državnih in lokalnih prireditev, občasno pa sodeluje tudi pri mašah. V preteklih letih si je prislužil veliko nagrad po Sloveniji in izven njenih meja, kar ga je uvrstilo med najkvalitetnejše slovenske zbore.

Partnerji: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož

Več

Sre, 28. 8.

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Nastopajo: Orkester Slovenske filharmonije, Miloš Mihajlović (klavir)

Dirigent: Davorin Mori

Orkester Slovenske filharmonije se lahko skupaj s svojimi predhodnicami (Academio Philharmonicorum, Filharmonično družbo in prvo Slovensko filharmonijo) pohvali z bogato tradicijo, kar ga uvršča med najstarejše podobne institucije v Evropi. Združuje najboljše domače in tuje glasbenike ter redno gostuje na najodmevnejših glasbenih festivalih v tujini. Raznovrstnost dokazuje z izvajanjem standardnega orkestrskega repertoarja 18. in 19. stoletja in najsodobnejšo glasbo. Za njegovo rast so zaslužni domači stalni dirigenti, kot so Samo Hubad, Uroš Lajovic in Marko Letonja, pa tudi dirigentski gostje in solisti mednarodnega slovesa. Tokrat bo orkester nastopil pod taktirko dirigenta Davorina Morija, enega najuspešnejših slovenskih dirigentov mlajše generacije.

 

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

Več

Sob, 31. 8.

NINA PUŠLAR

Nastopajo / Performing: Nina Pušlar (vokal), Dorian Granda (bobni), Goran Moskovski (tolkala), Miha Gorše (klaviature, kitara, vokal), Jani Šepetavec (saksofon, kitara, vokal), Aleš Marjetič (el. kitara), Jernej Kržič (bas), Mitja Bobič (trobenta, spremljevalni vocal), Katja Sever Kržič (spremljevalni vokal)

Nina Pušlar velja za eno najbolj priljubljenih slovenskih pevk vseh časov. S svojo glasbo in osupljivo iskrivo energijo je osvojila tako srca poslušalcev kot tudi radijske frekvence in odre. Od začetka svoje kariere, ki se je začela z zmago na Bitki talentov leta 2005, do danes je napolnila je že skoraj vsa slovenska prizorišča, dvakrat razprodala Križanke, nastopila v legendarni dvorani Tivoli, posnela sedem studijskih albumov in ogromno uspešnic in leta 2023 kot prva slovenska izvajalka napolnila Areno Stožice. Njeni nastopi, na katerih skladbe izvaja s priznanimi slovenskimi instrumentalisti, so glasbeno in pevsko dovršeni. Nina Pušlar skozi pesmi izraža sočutje, ljubezen in veselje do življenja, s čimer navdihne slehernega poslušalca. 

V primeru slabega vremena se bo koncert odvil v nedeljo, 8. 9. 2024.

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

 

Več

Čet, 11. 4.

KOMORNI ZBOR KGBL: NEMŠKI REKVIEM, op. 45 (J. BRAHMS)

Nastopajo: Komorni zbor KGBL, Pia Novak (sopran), Martin Kozjek (bariton), Rebeka Dobravec (klavir), Lara Oprešnik (klavir)

Dirigent: Stojan Kuret

Nemški rekviem Johannesa Brahmsa v izvedbi Komornega zbora KGBL pod taktirko Stojana Kureta. Omenjeno delo predstavlja Brahmsovo najbolj ambiciozno vokalno glasbo. Tipični rekviemi so postavitve rimskokatoliške maše za mrtve (missa pro defunctis), toda Brahms je ubral drugačen pristop in izbral lastne verze iz nemškega prevoda Svetega pisma reformatorja Martina Luthra, ki ne le žalujejo za mrtvimi, temveč tudi tolažijo žive. V svojem jedru torej Brahmsov rekviem poudarja tolažbo, ki jo najdemo v Bogu in v posmrtnem življenju.

Komorni zbor KGBL, ki ga je leta 2010 prevzel skladatelj in dirigent Ambrož Čopi, sestavlja okrog 40 pevcev, ki si želijo izzivov, nadgradnje vokalno tehničnih znanj in petja zahtevnejše zborovske literature. Zbor redno sodeluje z vokalnima pedagoginjama Edito Garčević Koželj in Tatjano Vasle. Repertoar je stilsko raznolik (od renesanse do sodobne glasbe). V zadnjih treh letih je sodeloval z eminentnimi slovenskimi skladatelji, kot so Lojze Lebič, Tadeja Vulc, Damijan Močnik, Črt Sojar Voglar, Peter Šavli, Andrej Makor, Tine Bec, Matej Kastelic, Klara Mlakar, Jan Triler in Federica Lo Pinto. Zbor ima za seboj velike uspehe na koncertnih in tekmovalnih odrih v Sloveniji in tujini. 

Partnerji: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož

 

 

Več

Čet, 6. 6.

PRAVLJIČNI VEČER ZA ODRASLE

Nastopajo: slovenski knjižničarji (pripovedovanje), Banda haloška! (glasba)

V čast dnevu Primoža Trubarja vabljeni na pravljični večer za odrasle. Pravljice in zgodbe bodo pripovedovali znani slovenski knjižničarji – pravljičarji ter tako povabili občinstvo v svet blagozvočnih govorjenih besed iz zakladnice slovenskega in svetovnega pripovednega izročila. Vznemirljivo in bogato glasbeno noto bodo dodali gostje Banda haloška! 

Organizatorja: Mariborska knjižnica, Knjižnica Ivana Potrča 

 

 

Več

Sob, 22. 6.

OPERNA NOČ NA PANORAMI

Nastopajo: Simfonični orkester Opere SNG Maribor, Zbor Opere SNG Maribor

Solisti: Valentina Čuden, Rebeka Lokar, Andreja Zakonjšek Krt, Jaki Jurgec

Dirigent: Simon Krečič

Sredi starodavne Petovione se enkrat letno odvija Operna noč na Panorami, eden osrednjih dogodkov poletnega festivala, ki poskrbi za veličastno otvoritev sezone. Odmevnost Operne noči sega daleč naokoli in pritegne raznoliko občinstvo, ki se zbere pod očarljivo kuliso Ptujskega gradu. Spored ansambla SNG Maribor z dirigentom Simonom Krečičem in priznanimi opernimi solisti bo obsegal priljubljene odlomke znanih opernih del, ki vedno znova očarajo z brezčasnostjo in izjemnostjo, poslušanje glasbe pod zvezdami pa obeta nepozabno doživetje, tako za poznavalce kot ljubitelje operne umetnosti.

V primeru slabega vremena se bo koncert odvil v petek, 21. 7. 2024, ali v nedeljo, 23. 7. 2024.

Generalni pokrovitelj dogodka: Zavarovalnica Triglav

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

Zahvaljujemo se: Javne službe Ptuj, Vargasal, Gostilna Ribič

 

Več

Pet, 12. 7.

GALA VEČER SLOVENSKE POPEVKE

Simfonični orkester RTV Slovenija

Big Band RTV Slovenija

Solisti: Raiven, Gregor Ravnik, Nina Strnad, Lado Leskovar, Ana Soklič, Oto Pestner, Tinkara Kovač, Alfi Nipič, Vox Arsana

Dirigent: Lojze Krajnčan

Gala večer slovenske popevke je koncert, posvečen slovenski popevki in drugim izjemnim skladbam iz bogate zakladnice slovenske zabavne glasbe. Pesmi izvajajo uveljavljeni slovenski pevci ob živi spremljavi velikega orkestra, ki ga sestavljata Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija.

Že drugi tovrstni dogodek, ki se bo odvil v najstarejšem slovenskem mestu, bo posnela in kasneje predvajala RTV Slovenija.

Generalna pokrovitelja: Zavarovalnica Triglav, Žiher hiše

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

VSTOPNICE

 

Več

Pon, 15. -19.7.

POLETNA VOKALNA ŠOLA ARSANA

Vokalna šola Arsana v sodelovanju z Glasbeno in baletno šolo Karola Pahorja Ptuj v okviru Festivala Arsana organizira tradicionalno Poletno vokalno šolo. Mladi vokalisti bodo pod vodstvom izkušenih mentorjev pripravili celovečerni koncert, na katerem se bodo predstavili s solističnimi in skupinskimi izvedbami skladb različnih glasbenih žanrov ob klavirski spremljavi.

Organizatorja: Vokalna šola Arsana, Glasbena in baletna šola Karola Pahorja Ptuj

Več

Sre, 17. 7.

MAJA KEUC & BAND

Nastopajo: Maja Keuc (vokal), Tilen Zakrajšek (bobni, tolkala, klaviature), Martin Vogrin (kitara, klaviature)

Maja Keuc velja za eno najbolj cenjenih slovenskih pevk, ki je zasedla sam vrh glasbene scene. Po letih življenja v tujini je ponovno začutila klic domačih korenin. Njen novi album Sončnice razkriva njeno igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo, ki je plod njenih bogatih življenjskih izkušenj. V njenem glasbenem izrazu se nedvomno čutita vpliv tujine in nordijski duh. Na poletni turneji bo nastopila z novo zasedbo, ki jo sestavljata še Tilen Zakrajšek, akademski tolkalist/bobnar, ki svežino v glasbeni svet prinaša s svojim raznolikim instrumentarijem, in Martin Vogrin, priznan skladatelj, producent in multiinstrumentalist.

 

Soorganizator: Turistično društvo Ptujska Gora

 

Več

Čet, 18. 7.

OD5 KVARTET

Nastopajo: Pia Krajnc (vokal), Neža Angel (vokal), Zaja Postružnik (vokal), Neja Gajzer (vokal)

OD5 KVARTET sestavljajo štiri odlične pevke, ki mladinsko glasbeno sceno krasijo s svojo izvirnostjo in duhovitostjo. Zmagovalke mednarodnih pevskih tekmovanj interpretirajo znane popularne skladbe, ustvarjajo pa tudi avtorsko glasbo.

 

 

Več

LADO – ANSAMBEL NARODNIH PLESOV IN PESMI HRVAŠKE (plesni koncert)

Nastopajo: LADO, ansambel narodnih plesov in pesmi Hrvaške 

Ansambel LADO je najbolj znani folklorni ansambel na Hrvaškem in ena najboljših folklornih skupin na svetu, ki že petinsedemdeset let skozi ljudske plese in pesmi ohranja hrvaško ljudsko dediščino. Plesni koncert bo navdušil vse ljubitelje folklore in hrvaške ljudske glasbe. LADO bo predstavil nekaj svojih najbolj znanih in priljubljenih točk, med drugim tudi Ladarke, svojo himno in zaščitni znak. Program bo obsegal unikatne medžimurske ljudske pesmi, nemo kolo z območja Dalmatinske zagore, dvoglasje tesnih intervalov Istre in Hrvaškega primorja in zvoke tradicionalnih hrvaških instrumentov – gajd (dud), lijeric (lir), sopil (lesenih pihal) in cimbal. 

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

VSTOPNICE

Več

POLETNA VOKALNA ŠOLA ARSANA

Vokalna šola Arsana v sodelovanju z Glasbeno in baletno šolo Karola Pahorja Ptuj v okviru Festivala Arsana organizira tradicionalno Poletno vokalno šolo. Mladi vokalisti bodo pod vodstvom izkušenih mentorjev pripravili celovečerni koncert, na katerem se bodo predstavili s solističnimi in skupinskimi izvedbami skladb različnih glasbenih žanrov ob klavirski spremljavi.

Organizatorja: Vokalna šola Arsana, Glasbena in baletna šola Karola Pahorja Ptuj

Več

Pet, 19. 7.

KONCERT POLETNE VOKALNE ŠOLE

Nastopajo: udeleženci Poletne vokalne šole

Celotedensko ustvarjanje vokalistov Poletne vokalne šole, ki jo organizira Vokalna šola Arsana v sodelovanju z Glasbeno šolo Karol Pahor Ptuj, bo zaokroženo z zaključnim koncertom. Mladi vokalisti bodo pod vodstvom izkušenih mentorjev pripravili celovečerni koncert, na katerem se bodo predstavili s solističnimi in skupinskimi izvedbami skladb različnih glasbenih žanrov ob profesionalni klavirski spremljavi.

 

 

Več

VLADO KRESLIN, MALI BOGOVI IN BELTINŠKA BANDA & ČEDAHUČI

Nastopajo: Vlado Kreslin (vokal, kitara), Mali bogovi: Iztok Cergol (violina, harmonika, saksofon, trobenta, kitara), Mileta Grujić (klaviature), Tonč Feinig (klaviature), Matej Sušnik (kitara), Luka Jerončič (bas kitara, kontrabas), Luka Ovsec (tolkala), Gašper Peršl (bobni), Beltinška banda

Čedahuči: Blaž Učakar (vokal, kitara), Danijel Bogataj (violina, vokal, kitara), Jure Mihevc (kitara), Romana Prosenc (vokal, tolkala), Aljaž Hrastar (bas, vokal), Anže Žurbi (bobni)

Velikan slovenskega glasbenega prostora Vlado Kreslin, nepogrešljivi gost festivala Arsana, je v preteklem letu praznoval častitljivih 70 let. V letošnji sezoni bo nastopil z Malimi bogovi in Beltinško bando, s katero je sprožil preporod etno glasbe na Slovenskem. Trubadur prekmurskih ravnic je napeve ljudske glasbe in prekmursko narečje približal vsem generacijam, mnoge njegove skladbe pa so postale navdih za romane, filme in druga umetniška dela. 

Čedahuči, ki so jim glasbeni uredniki RTV Slovenije nadeli naziv vodilnih slovenskih “folksterjev”, s svojimi unikatnimi pesmimi in koncerti domačo glasbeno sceno bogatijo že desetletje. Okroglo obletnico svojega delovanja so konec leta 2023 obeležili z odmevnim koncertom v Kinu Šiška. Njihovi albumi so prejeli odlične ocene glasbenih kritikov kot tudi navdušujoče odzive širše javnosti. Sodelovali in ustvarjali so z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki, kot so Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Fed Horses, Severa Gjurin, Gal Gjurin in drugi.

Generalni pokrovitelj: Robotika Kogler

VSTOPNICE

 

Več

AFTERPARTY: URBADUR


 

Več

Sob, 20. 7.

ODPRTA KUHNA

Mestni trg bo tudi letos na poletni sobotni dan zadišal po dobrotah iz različnih slovenskih regij in svetovnih kuhinj. Odprto kuhno zaznamuje druženje, sprehajanje med stojnicami in pokušanje specialitet in raznovrstnih okusov. Odlične jedi in mednarodne kulinarične kreacije bo spremljal nabor dobrega vina, piva kraft in drugih okusnih pijač. 

Organizatorja: Javni zavod za mladino, šport in turizem Ptuj, Odprta kuhna

Več

ADI SMOLAR (DRUŽINSKI KONCERT)

Nastopa: Adi Smolar (vokal, kitara)

Adi Smolar velja za enega najizvirnejših, najplodnejših in najpopularnejših kantavtorjev pri nas. Za svoje delo je prejel številne nagrade po mnenju poslušalcev in strokovne javnosti. Izdal je 14 samostojnih albumov, pesniško zbirko in mnogo knjig za otroke. Na svojih koncertih je hudomušen, kritičen, razmišljujoč in pronicljiv opazovalec življenja ter medčloveških odnosov, njegove pesmi pa so prežete s humorjem in zdravim razumom. Vsaka njegova pesem ima svojo zgodbo, ki nosi kanček modrosti.

 

VSTOPNICE

Več

JURE PUKL ORGANIC TRIO (SI, IT, UA)

Nastopajo: Jure Pukl (saksofon), Rob Bargard (el. orgle), Oleg Markov (bobni)

Saksofonist in skladatelj Jure Pukl je prejemnik nagrade Prešernovega sklada in v svetu velja za našega najbolj prepoznavnega jazzovskega glasbenika. Izobraževal se je na Dunaju, v Haagu, na Berklee College of Music in magistriral na graški Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti. Je producent in pobudnik različnih delavnic, med katerimi najbolj izstopa Kreativna Jazz Klinika Velenje. Sodeloval je s svetovnimi zvezdami jazza, kot so Esperanza Spalding, Branford Marsalis, Dave Liebman, Maceo Parker, Nasheet Waits, Greg Hutchinson, EJ Strickland, Joe Sanders in mnogi drugi.

Puklov novi trio poleg saksofona vsebuje električne orgle in bobne. Alessandro Lanzoni je eden najbolj prepoznavnih mladih italijanskih pianistov, ki igra v zasedbah velikanov, kot so Jeff Ballard, Jorge Rossy, Seamus Blake ter z italijanskima legendama Enricom Ravo in Robertom Gattom. Oleg Markov je odličen jazzovski bobnar ukrajinskega rodu. Sodeluje z glasbeniki, kot so Curtis Fuller, Frank Lacy, James Spaulding, Larry Willis, Gregory Porter, Alex Sipiagin, Essiet Essiet in Don Friedman.

Glasba, ki jo bodo trije mednarodno priznani glasbeniki igrali, je avtorska in vsebuje elemente jazza, moderne klasične glasbe in mešanico popularnih glasbenih zvrsti. 

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

 

Več

MI2 AKUSTIČNO & LEOPOLD I.

Nastopajo / Performing: Mi2: Tone Kregar (vokal), Jernej Dirnbek (vokal, kitara), Egon Herman (kitara), Robert Novak (bas), Igor Orač (bobni), Davor Klarič (klaviature) 

Leopold I. (vokal)

Leopold I. je rap izvajalec iz Gornje Radgone, ki v besedilih na preprost način obdeluje kompleksne družbene teme. Z glasbo, ki je atmosferično raznolika in ritmično pestra, ruši stereotipne predsodke o rapu. Z uspešnico Kinderšpil, s katero je na festivalu nove slovenske glasbe Frišno/Fresh zmagal po izboru radijskih poslušalcev, se je postavil ob bok vplivnim hip-hop izvajalcem domače glasbene scene.

 

VSTOPNICE

Več

AFTERPARTY: SPAJSER


 

Več

Ned, 21. 7.

KINO VRTIČEK: ŽELJA (WALT DISNEY)

Disney ta film opisuje kot popolnoma novo glasbeno animirano pustolovščino, ki bo gledalce popeljala v čarobno kraljestvo Rosas, kjer si Asha, bistro in zasanjano dekle, zaželi željo tako močno, da jo usliši kozmična sila po imenu Zvezda.

 

Več

USTVARJALNA DELAVNICA: GLASBENA JOGA

Izvajalka: Eva Hrastar

Otroci bodo skozi igrivo in pravljično zastavljeno delavnico razvijali zavedanje lastnega telesa, razvijali pozitivno samopodobo in medvrstniško spoštovanje ter sprejemanje. Naučili se bodo nekaj čarobnih jogijskih tehnik čuječnosti in dihanja, pospremljenih z nežnim ustvarjalnim petjem.

 

 

Več

NATURALLY 7 (ZDA)

Nastopajo: Roger Anthony Thomas (vokal), Warren Andrew Thomas (vokal), Roderick Lowell Eldridge (vokal), Dwight Martindale Stewart (vokal), Lee Ricardo “Ricky” Cort (vokal), Sean Simmonds (vokal), N’Namdi Bryant (vokal)

Na prihajajoči evropski turneji “the Movies” bodo kralji a cappella glasbe v svoj stil odeli skladbe iz kultnih filmov Titanik, James Bond, Superman, Moje pesmi, moje sanje, Zgodba z zahodne strani, Pojmo v dežju, Hobit, Zajtrk pri Tiffany in drugih. V nepozabni glasbeno-vizualni pustolovščini bodo filmski in glasbeni navdušenci prisluhnili delom genialnih ustvarjalcev, kot so Bryan Adams, John Williams, Paul McCartney, Ed Sheeran, Isaac Hayes in Monty Norman.

Naturally 7 so virtuozi vokalne glasbe iz New Yorka, ki presegajo žanrske meje in tradicionalne prakse a cappella glasbe. V svojem inovativnem pristopu, imenovanem “vocal play” (vokalna igra), zgolj z lastnimi glasovi posnemajo zvoke celega orkestra. Izredni talent so dokazali na treh svetovnih turnejah z Michaelom Bublejem, kjer so nastopili pred več kot 4 milijoni oboževalcev v več kot 25 državah in se zapisali med vodilne vokalne skupine na svetu. Sodelovali so z glasbenimi legendami, kot so Coldplay, Phil Collins, Quincy Jones, Herbie Hancock, Queen in Paul McCartney.

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

VSTOPNICE

 

Več

Pon, 22. 7.

GLASBENA PRAVLJICA: DIČI, DIČI, DIČA, URNO NA KONJIČA!

Izvajalka: Liljana Klemenčič

Nastopajo: učenci Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj 

Semena praproti in njegov gozdni poprh dajeta posebno moč ljudem, da z njo razumejo živalsko govorico. Ali pa živalce tudi pojejo? In kako plešejo?

S pravljico bodo otroci spoznali tolkala, instrumente s tipkami in balet.

 

 

Več

USTVARJALNA DELAVNICA: MAVRICE, SAMOROGI IN ČAROBNE RIBICE

Izvajalka: Mojca Grula

Na ustvarjalni delavnici bodo otroci iz kartona izdelali notranjo dekoracijo, s katero bodo lahko okrasili svoj dom, sobico ali druge kotičke. Motivi bodo mavrice, samorogi in čarobne ribice, vse pa bo okrašeno s pisanimi poletnimi barvami.

 

 

 

Več

BEFORE TIME

Nastopajo: Naja Lipičnik (vokal), Toni Lah (kitara), Aleksander Leon Štukelj (kitara), Peter Mandelj Mejač (bas), Domen Flerin (bobni)

Kamniška indie rock/pop zasedba Before Time je nedavno osvojila prvo mesto na vseslovenskem natečaju za mlade glasbene skupine, ŠOUROCK. Pri svojem ustvarjanju se skušajo izogibati konvencionalnim smernicam in lovijo svež, urban zvok, ki hkrati nadaljuje tradicijo novega vala slovenske indie glasbe. Vrhunec njihovega ustvarjanja predstavlja novoizdani album OMNI.

 

Več

Tor, 23. 7.

GLASBENA PRAVLJICA: ČAROBNA PIŠČAL, FANTIČ LEPO JE IGRAL

Izvajalka: Liljana Klemenčič

Nastopajo: učenci Glasbene in baletne šole Karola Pahorja Ptuj

Glasbila imajo, če so godci pravi, čarobne moči. Le kaj se lahko zgodi, ko pastirček piha v čarobno piščal – bo bogat postal?

 

 

 

Več

USTVARJALNA DELAVNICA: POSLIKAVA OBRAZA

Izvajalka: Rebeka Veit

Na delavnici se bodo otroci s pomočjo profesionalnih barv za obraz prelevili v čarobna bitja. Dogodek bo pravi mali doživljaj, saj bodo otroci med poslikavanjem slišali zgodbe o tem, v katere živali se spreminjajo, kako se te oglašajo in vedejo.

 

 

 

 

Več

MORGAN JAMES

Nastopata: Morgan James (vokal), Doug Wimbisch (kitara)

“Fenomenalni talent z ognjeno energijo in globokim čutom za klasično soul glasbo.” — The New York Times

Ameriška pevka in tekstopiska Morgan James je na platformi YouTube z lastnimi videi in s spletno senzacijo Postmodern Jukebox požela več kot 285 milijonov ogledov. R&B in soul umetnica bo tokrat prvič nastopila v Sloveniji.

Morgan James je diplomirala na prestižnem umetniškem konservatoriju Juilliard. Nastopa kot pop solistka in v broadwayskih produkcijah. Nastopila je v priznani Bernsteinovi Maši in sodelovala z vodilnimi simfoničnimi orkestri in dirigenti, kot so Teddy Abrams, Marin Alsop in Yannick Nézet-Séguin.

Generalni pokrovitelj: Ptujska klet

VSTOPNICE

 

Več

Sre, 24. 7.

Več

GLASBENA PRAVLJICA: ŠTIRJE GODCI MAHAJO Z ROBCI

Izvajalka: Liljana Klemenčič

Nastopajo: učenci Glasbene in baletne šole Karola Pahorja Ptuj

Štirje godci so bili, so si z muziko denarce služili. A kako je to bilo, ko so za plačilo dobili navadno orehovo vejico?

 

 

 

 

Več

USTVARJALNA DELAVNICA: MOJ MIKROFON

Izvajalec: Društvo Snop

Tudi naš glas je instrument. Na ustvarjalni delavnici si bodo otroci izdelali vsak svoj mikrofon, ga lepo okrasili in nanj zapeli. Delavnica je prilagojena predšolskim otrokom in otrokom prve triade. Pridite in ustvarjajte!

 

 

 

 

 

Več

NIKA GORIČ IN MATJAŽ BALAŽIC – POTI LJUBEZNI

Nastopata: Nika Gorič (sopran), Matjaž Balažic (akordeon)

Mednarodno uveljavljena sopranistka Nika Gorič in akordeonist Matjaž Balažic vas bosta popeljala na pot od Argentine preko Francije in nazaj do doma z izborom slovenskih ljudskih pesmi, ki bodo zazvenele v novi preobleki. Obeta se širok spekter čustvenih in glasbenih odtenkov, od nežnih do ognjenih melodij.

Nika Gorič je petje študirala v Gradcu in na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je ob zaključku doktorskega študija prejela najvišje priznanje akademije Queen’s Commendation for Excellence kot študentka leta. Nastopila je na številnih svetovnih odrih, med drugim v Berlinski filharmoniji, hamburški Filharmoniji na Labi, Kraljevi festivalni dvorani v Londonu, Simfonični dvorani v Birminghamu in Sydneyski operni hiši. Redno sodeluje v obeh slovenskih opernih hišah in kot solistka deluje s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Orkestrom Slovenske filharmonije, hkrati pa redno gostuje na Festivalu Ljubljana in Festivalu Maribor.

Akordeonist Matjaž Balažic je magistriral na graški Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti. Je večkratni nagrajenec različnih tekmovanj doma in v tujini (TEMSIG, Castelfidardo, Pula, Beltinci, Majano). Nastopa kot solist in član raznih komornih skupin ter orkestrov. 

Partnerji: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož

 

 

 

 

 

 

Več

TADEJ TOŠ – ABRAhmm FREESTYLE COMEDY SHOW

Nastopa / Performing: Tadej Toš

Igralec in stand up komik, ki navdušuje občinstvo po vsej Sloveniji. V svojih pripovedih se dotika raznih tem, od medosebnih odnosov do kulture in politike, v tokratni predstavi v prostem slogu pa se bo dotaknil zorenja ali po domače – staranja. Vsakdanje in običajne življenjske scenarije, kot je boj človeka s časom, bo predstavil na način, kot to najbolje zna: iskreno, duhovito, neposredno. Mojster humorja slovi po sposobnosti, da zna postreči s slušnimi in intelektualnimi domislicami in pritegniti še tako zahtevno občinstvo.

Generalni pokrovitelj: Dorssen

VSTOPNICE

Več

Čet, 25. 7.

KOMORNI ZBOR GLASIS

Komorni zbor Glasis je svojo glasbeno pot začel septembra leta 2013. Takrat so se na pobudo dirigenta Ernesta Kokota zbrali pevci s podobnimi cilji. Zbor izvaja najširšo paleto zborovske glasbe vseh stilnih obdobij. Do danes se je udeležil več državnih in mednarodnih zborovskih tekmovanj in srečanj ter izvedel številne odmevne projekte. V času njihovega delovanja jim je uspelo doseči visok in prepoznaven nivo v Sloveniji in izven nje. Pripadnost, delovna vnema, ambicije in prijateljstvo so tista načela, ki zbor vodijo po poti medsebojnega razumevanja in nenasitne želje po skupnem muziciranju.

Partnerji: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož

 

 

 

 

 

 

 

Več

VARAŽDINSKI VOKALNI ANSAMBEL (VVA)

Varaždinski vokalni ansambel (VVA) je ena izmed peščice hrvaških a capella zasedb. S svojimi glasovi “beatboxingom” in oponašanjem različnih instrumentov izvajajo pop, jazz, tradicionalno, klasično orkestralno in filmsko glasbo. Nastanek zasedbe sta ob podpori koncertne agencije Koncertni ured Varaždin (KUV) spodbudila Milad Omranloo, priznani dirigent, aranžer in skladatelj, ter Janja Knapić Omranloo, zborovska vodja in dirigentka. Pevci VVA so doslej izvedli več samostojnih koncertov in gostovanj na prestižnih dogodkih. Ob tej priložnosti bo zasedba izvedla znane skladbe iz sveta klasične glasbe, popularne glasbe, jazza, glasbe svetov in filmske glasbe (W .A. Mozart, A. Piazzolla, G. Rossini, The Swingles, The Beatles, M. Jackson, ABBA, Jinx …).

 

 

Več

MOONSET

Nastopajo: Zala Zabukovec (vokal), Jure Ipavec (kitara, spremljevalni vokal), Nik Krajnc (bas, spremljevalni vokal), Nejc Prevolšek (bobni) 

Novonastala glasbena skupina Moonset na odre prinaša blues in rock energijo sedemdesetih let.

 

 

 

Več

Pet, 26. 7.

CUBISMO (CUB, VEN, CRO, SVN)

Nastopajo: Hrvoje Rupčić (konge, vokal), Ricardo Luque (vokal), Davor Križić (trobenta), Nenad Grahovac (pozavna, vokal), Mario Igrec (kitara), Mario Penton Hernandez (klavir, vokal), Krešimir Tomec (bas), Zdravko Barba Tabain (bobni, timbali), Mladen Ilić (bongi)

Cubismo nosi status legendarne zasedbe, ki občinstvo osvaja z energično plesno glasbo – latinskoameriškim jazzom in salso. Ustanovljena je bila leta 1995 v Zagrebu in združuje člane s Hrvaške, Kube, Venezuele in Slovenije. Tekom kariere je izdala vrsto izjemno uspešnih albumov, prejela rekordnih enaindvajset porinov in sodelovala z velikani glasbene scene, kot so Yolanda Duke, Josipa Lisac, Gibonni, Gabi Novak, Stjepan Jimmy Stanić, Oliver Dragojević in Vlada Divljan. Nastopi v živo so prežeti s pozitivno energijo in afro-kubanskimi ritmi, ki se jim občinstvo ne more upreti.

 

 

Več

PLESNI VEČER SALSE (SALSA KLUB PTUJ & DJ DONIA BAREFEETWILD)

Na živahnem plesnem večeru salse bo zaplesala ptujska skupina ljubiteljev salse, gostja večera bo DJ Donia Barefeetwild. Dobrodošli bolj in manj izkušeni plesni pari in posamezniki.

 

 

 

Več

Sob, 27. 7.

LUTKOVNA PREDSTAVA: BA BU

Izvajalec: Lutkovno gledališče Pupila

Režija in vizualna zasnova: Sabina Šinko

Glasba in igra: Petra Kavaš in Natalija Tumpej

Igralki-glasbenici najmlajše gledalce popeljeta v magičen svet, kjer se prepletajo zvok, glasba, ritem, svetloba, barve in oblike. Skozi preproste gibe in igrice nežno iščeta zaznave in pozornost malčkov. Na odru zgradita preprosto, a čarobno zvočno-prostorsko postavitev. Skozi občutene vizualne slike malčkom pričarata enkraten in nepozaben (prvi) obisk gledališča. Svojstvena estetika gledališča za najmlajše temelji na odkritju majhnega otroka kot gledalca ter njegovega estetskega doživljanja, s težnjo ustvariti otrokom odkrivanje sveta v njegovi elementarni in poetični obliki.

Predstava je namenjena predšolskim otrokom.

 

 

 

 

Več

HAUPTMAN

Nastopajo: Žan Hauptman (vokal), Pavel Čebašek (bobni), Jaka Krušič (bas), Primož Hudoklin (kitara), Alja Senčar (spremljevalni vokal), Vanesa Tomažič (spremljevalni vokal)

Žan Hauptman se je širši javnosti predstavil leta 2022 na Emi s pesmijo Sledim. Ta je istega leta postala največkrat predvajana skladba na Valu 202. S svojim prvim albumom Finished, not perfect je domačo glasbeno sceno obogatil s skladbami v angleščini, v katerih se prepletajo vplivi jazza, soula, r&b-ja in popa. Z drugim albumom Blizu je s skladbami v slovenščini nakazal novo zvočno podobo, ki jo je predstavil na razprodanih koncertih v Cukrarni in na Ljubljanskem gradu. Poleg lastnega projekta kot avtor ali klaviaturist sodeluje tudi z drugimi slovenskimi glasbeniki (Emkej, Leopold I., Amaya …).

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

 

Več

MAGNIFICO

Nastopajo: Robert Pešut Magnifico (kitara, vokal), Aleksander Pešut Schatz! (bobni, spremljevalni vokal), Jan Gregorka (bas), Jan Jarni (kitara, spremljevalni vokal), Matija Krečič (violina, spremljevalni vokali), Matej Kužel (saksofon, spremljevalni vokal), Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal)

S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Leta 2002 je s skladbo Samo ljubezen v izvedbi Sester kot avtor zmagal na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije. K dosegu mednarodnega občinstva so močno pripomogli albumi, kot so Export/Import (2004) s hitom Hir ai kam, hir ai go, Magnification (2010) in Charlatan de Balkan (2016). 

Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. Izdal je osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu. Občinstvu je dal 24000 poljubov, predstavil Silvijo, Tivoli, Cici Mici in s svojimi balkan disko šlagerji razbijal marsikatere stereotipe. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, nakar je to ponovil še trikrat. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo občinstvo doživi edinstveno izkušnjo.

Generalna pokrovitelja: Perutnina Ptuj, Cestno podjetje Ptuj

VSTOPNICE

 

Več

AFTERPARTY: LAGANINI

 

 

Več

Pet, 16. 8.

DANIEL CACCIA EUROPEAN QUARTET (CRO, NLD, SVN)

Nastopajo: Daniel Caccia (vokal), Ratko Zjaca (kitara), Renato Chicco (klavir, orgle), Jože Zadravec (bobni)

Daniel Caccia je magistriral na jazz oddelku Univerze za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Gradcu. Aktiven je v lastnem kvartetu, tekom svoje kariere pa je bil še član številnih drugih zasedb (nekdanji Big Band Rogerja Cicera, Latvian Radio BigBand, Sigi Feigl Big Band). Za svoje delo je prejel več nagrad in nominacij (2013 – najboljši mladi pevec po izboru ameriške revije DownBeat; 2014 – hrvaška diskografska nagrada porin za jazz album leta z orkestrom HGM; 2016 – nominacija za nemško nagrado echo za njegov prvi samostojni album Lifeline).

 

Soorganizator: Imago Sloveniae

 

Več

Pet, 23. 8.

MAJ KAVŠEK KVINTET (SVN, RUS, GER)

Nastopajo: Maj Kavšek (trobenta, krilni rog), Efim Brailovskiy (saksofon), Samo Hude (klavir), Gal Golob (kontrabas), Leo Gerstner (bobni) 

Maj Kavšek je zaključil študij trobente na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in zaključuje študij na oddelku za jazz glasbo na Univerzi umetnosti v Berlinu. Na začetku glasbene poti se je z uspehom udeleževal raznih tekmovanj. Svoje znanje je pridobival pod mentorstvom mojstrov, kot so Reggie Moore, Greg Cohen in David Friedman. Večkrat je nastopil kot solist z Big Bandom RTV Slovenija, s svojimi projekti pa se redno pojavlja na ljubljanski in mednarodni glasbeni sceni.

Člani svežega mladega mednarodnega kvinteta razvijajo lastno glasbeno govorico, pri čemer se zgledujejo po klasični, ljudski, elektronski in sodobni glasbi, ki jo postavljajo v kontekst jazza in improvizirane glasbe.

 

Soorganizator: Imago Sloveniae

 

Več

Ned, 25. 8.

KOMORNI ZBOR KOR

Komorni zbor Kor deluje v okviru KUD KulTura v Markovcih od leta 2011. Uspešno ga vodi Daniel Tement. Delo zbora je usmerjeno v izvajanje samostojnih koncertov s celovito vsebino, hkrati pa se redno udeležuje mednarodnih in domačih zborovskih tekmovanjih, državnih in lokalnih prireditev, občasno pa sodeluje tudi pri mašah. V preteklih letih si je prislužil veliko nagrad po Sloveniji in izven njenih meja, kar ga je uvrstilo med najkvalitetnejše slovenske zbore.

Partnerji: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož

Več

Sre, 28. 8.

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Nastopajo: Orkester Slovenske filharmonije, Miloš Mihajlović (klavir)

Dirigent: Davorin Mori

Orkester Slovenske filharmonije se lahko skupaj s svojimi predhodnicami (Academio Philharmonicorum, Filharmonično družbo in prvo Slovensko filharmonijo) pohvali z bogato tradicijo, kar ga uvršča med najstarejše podobne institucije v Evropi. Združuje najboljše domače in tuje glasbenike ter redno gostuje na najodmevnejših glasbenih festivalih v tujini. Raznovrstnost dokazuje z izvajanjem standardnega orkestrskega repertoarja 18. in 19. stoletja in najsodobnejšo glasbo. Za njegovo rast so zaslužni domači stalni dirigenti, kot so Samo Hubad, Uroš Lajovic in Marko Letonja, pa tudi dirigentski gostje in solisti mednarodnega slovesa. Tokrat bo orkester nastopil pod taktirko dirigenta Davorina Morija, enega najuspešnejših slovenskih dirigentov mlajše generacije.

 

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

VSTOPNICE

Več

Sob, 31. 8.

NINA PUŠLAR

Nastopajo / Performing: Nina Pušlar (vokal), Dorian Granda (bobni), Goran Moskovski (tolkala), Miha Gorše (klaviature, kitara, vokal), Jani Šepetavec (saksofon, kitara, vokal), Aleš Marjetič (el. kitara), Jernej Kržič (bas), Mitja Bobič (trobenta, spremljevalni vocal), Katja Sever Kržič (spremljevalni vokal)

Nina Pušlar velja za eno najbolj priljubljenih slovenskih pevk vseh časov. S svojo glasbo in osupljivo iskrivo energijo je osvojila tako srca poslušalcev kot tudi radijske frekvence in odre. Od začetka svoje kariere, ki se je začela z zmago na Bitki talentov leta 2005, do danes je napolnila je že skoraj vsa slovenska prizorišča, dvakrat razprodala Križanke, nastopila v legendarni dvorani Tivoli, posnela sedem studijskih albumov in ogromno uspešnic in leta 2023 kot prva slovenska izvajalka napolnila Areno Stožice. Njeni nastopi, na katerih skladbe izvaja s priznanimi slovenskimi instrumentalisti, so glasbeno in pevsko dovršeni. Nina Pušlar skozi pesmi izraža sočutje, ljubezen in veselje do življenja, s čimer navdihne slehernega poslušalca. 

V primeru slabega vremena se bo koncert odvil v nedeljo, 8. 9. 2024.

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

 

VSTOPNICE

 

Več