ODPRTA KUHNA

Ob 11.00, Mestni trg

Na mestnem trgu bomo ponovno gostili Odprto Kuhno in tako obiskovalcem festivala omogočili gurmanski sprehod po dobrotah iz različnih slovenskih regij in svetovnih kuhinj.

VOCAL WORKSHOP WITH NEW YORK VOICES 

Ob 11.00, GŠ Karol Pahor

Vokalni mojstrski tečaj je namenjen študentom, dijakom, profesionalnim glasbenikom, vokalnim skupinam, profesorjem in vsem, ki želijo izpopolniti in razvijati znanje v izvajanju jazz glasbe.
Lauren Kinhan, Darmon Meader, Peter Eldridge in Kim Nazarian, člani vokalnega kvarteta NEW YORK VOICES in prejemniki 2 Grammyjev bodo predavali o vokalni tehniki, vokalni jazz improvizaciji (scat), interpretaciji jazz standardov, večglasnem petju v skupinah in odgovarjali na vprašanja udeležencev.
Mojstrski tečaj bo potekal v dveh delih. V dopoldanskem času bo skupinska delavnica od 9.00 do 13.00 ure. V popoldanskem času bodo individualne ure s člani NYV, ki bodo vsem udeležencem na voljo za pasivno udeležbo.
ŠTEVILO AKTIVNIH UDELEŽENCEV JE OMEJENO, ZATO POHITITE S PRIJAVAMI!

POLETNA GLASBENA ŠOLA 

Vokalna šola Arsana in Glasbena šola Instrumental.ko pripravljata POLETNO GLASBENO ŠOLO, ki je namenjena mladim glasbenikom z osnovnim ali naprednejšim glasbenim znanjem. Letošnja novost je »mala glasbena šola (pripravnica)«, namenjena najmlajšim otrokom brez glasbenega predznanja.

Instrumenti: vokal, električna in akustična kitara, bas kitara, bobni in tolkala, glasbene skupine (bendi), pripravnica.