PLIŠ

Ob 21.00 uri, Dom kulture MuziKafe , Cena 15 €

Nastopajo: Aleksandra Ilijevski – vokal, Marko Gregorič – kitara, kontrabas, vokaL Tomaž Gajšt – trobenta, klaviature, Murat – beatbox 

Nekaj mehkega, prijetnega in toplega je glasbena zasedba Pliš, ki publiko zmeraj očarajo s svojo duhovitostjo, lahkotnostjo in iskrenostjo. Nase opozarjajo z grmado izjemnih priredb najrazličnejših pesmi ter izvrstnimi preprostimi in učinkovitimi videoposnetki na youtubu. Pesmi oziroma aranžmaji Pliševega repertoarja se rojevajo iz druženja na vajah, veliko je priredb pop in jazz komadov, in nekaj lepih avtorskih komadov, največkrat z glasbo Marka Gregoriča in besedili Roka Vilčnika. Na prvem albumu Plošča za dve osebi, sta se lestvic visoko oklepali najprepoznavnejši uspešnici Metulji in Raj.

VASKO ATANASOVSKI IN ZORAN MAJSTOROVIĆ – BALKAN DUO

Ob 21.00 uri, Dom kulture Muzikafe, Cena: 12 €

Nastopajo: Vasko Atanasovski flavta, saksofon, Zoran Majstorovic – kitara, kamal

Glasbena poslastica dveh prekaljenih mojstrov, ki v svojem zvoku spajata desetletja izkušenj ustvarjanja ter preigravanja od klasične glasbe in jazza do tradicionalne glasbe in rocka. Močni glasbeni osebnosti uporabljata svoj bogat instrumentarij za ustvarjanje različnih zvočnosti, ki potujejo od njunih avtorskih skladb do tradicionalnih pesmi, ki izhajajo iz različnih kultur sveta ter z glasbo Balkana kot nosilko njunega repertoarja.

FRIDAS JAZZ QUARTET FT. KATARINA SAMOBOR 

Ob 20.00 uri, Hotel Mitra , Cena: 8 €

Nastopajo: Katarina Samobor – vokal, Jordi Roviró – trobenta,  Jure Pišek – kitara, Tjan Šoštarič – bas, Gaj Bostič – bobni

Domačin in kitarist Jure Pišek, ki se je na festivalu Arsana že predstavil je tokrat na Ptuj pripeljal skupino Fridas Jazz Quartet. Kvartet sestavljajo trije Slovenci in Katalonec, ki so pred kratkim začeli s študijem jazz-a na Dunaju. Predstavili se bodo z jazz kompozicijami v njihovi unikatni izvedbi. Kvartetu se bo pridružila pevka Katarina Samobor, ki je pred kratkim zaključila s šolanjem na KGBL, smer Jazz petje, zdaj pa svojo študijsko pot nadaljuje v tujini.