RAIVEN: DOLOROSO (elektro – opera)

Ob 21.00, Dom kulture Muzikafe, cena: 15€

Nastopajo: Raiven – vokal, harfa, ZanB – violončelo, Luka Beljan – violina

Raiven, akademsko izobražena glasbenica razvija strast in ljubezen do opernega petja in tudi do avtorskega udejstvovanja v popularni glasbi. Po opravljenem magistrskem študiju opernega petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani se je posvetila preučevanju ženskih likov, katerih usodo je pisala bolečina. Z vživljanjem v zgodbe protagonistk operne umetnosti je izoblikovala opus arij. Doloroso – elektroopera je celovita glasbena izkušnja onkraj omejitev, kjer se gracioznost klasike in opernega petja zlijeta s pop glasbo.

 

ASTRID-

Ob 21.00, Kavarna Bodi, cena: 10€

Nastopajo: Astrid Kljun – vokal, harfa, Domen Bohte – bas

Astrid Kljun je vsestranska umetnica, magistra opernega petja in harfistka, tekstopiska, plesalka in vizualna umetnica. Domen Bohte je basist, producent in aranžer okusnega neo-soul projekta, ki ga od leta 2021 soustvarja s pevko Martino. Predstavila se bosta z materialom iz Astridine prihajajoče plate, z dodatkom vloženih skladb iz ozimnice in naborom priredb znanih slovenskih avtorjev.

 

SOUNDSKETCH (SLO, ESP)

Ob 20.00, Hotel Mitra, cena: 12€

Nastopajo: Katarina Samobor – vokal, Jordi Roviro – trobenta, Jure Pišek – kitara, Tjan Šoštarič – bas, Gaj Bostič – bobni

Študentje evropskih glasbenih akademij, poznani pod imenom Fridas jazz quartet, bodo na festivalu Arsana nastopili s svežo in razširjeno zasedbo. Predstavili se bodo z avtorsko glasbo in skrbno pripravljenimi priredbami legendarnih jazz standardov.

NOCTURNAL FOUR (SLO, ZDA, NL, ITA)

Ob 20.00, Hotel Mitra, cena: 15€

Nastopajo: Ratko Zjaca – kitara, Renato Chicco – orgle, Stefano Bedetti – saksofon, Marco Frattini – bobni
Zjača, Chicco, Bedetti in Frattini so mednarodno uveljavljeni jazz glasbeniki. Njihovo sodelovanje tvori neprekosljivo kombinacijo saksofona, kitare, orgel in bobnov, ki vodi do osupljivih rezultatov v odkrivanju zvoka in aranžmajev, prežetih z ritmičnimi zamislimi, teksturo in prostorom. Navdušenje, strast, intenzivnost in toplino umetnikov je mogoče izkusiti v vsakem trenutku njihovega nastopa v živo, ki predstavlja navdihujočo in prijetno moč izvirnih skladb in standardov.

P’JAYS

Ob 21.00, Kavarna Bodi, cena: 15€

Nastopajo: Tomaž Gajšt – trobenta, Vid Šketa – trobenta, Matej Kužel – alt saksofon, Lenart Krečič – tenor saksofon, Blaž Avsenik – klaviature, Mark Žakelj – električna kitara, Jošt Lampret – bas kitara, Gaj Bostič – bobni
Skupina P’Jays združuje najmočnejše predstavnike mlajše generacije glasbenikov na slovenski jazz sceni. Premikanje meja, mešanje različnih glasbenih zvrsti, eklektika in izjemna ustvarjalnost so le nekateri znaki, s katerimi lahko opišemo ta izjemno perspektivni slovenski kolektiv. Prvemu albumu Pijammies, ki je trofeja mladostnega in energičnega fusion jazza, je sledil album z naslovom Raconteurs, konkretna nadgradnja in širjenje obzorij z vključitvijo godalnega kvarteta.
– »Še vedno vztrajam, da so P’Jays, zelo mlad ljubljanski jazz, fusion in funk kolektiv, naš najboljši bend! ” Matjaž Ambrožič, 24UR.com.

FREEKIND

Ob 21.00, Dom kulture Muzikafe, cena: 12€

Nastopajo: Sara Ester Gerdelj – vokal, klavir, Nina Korošak Serčič – bobni

Freekind pišeta novo poglavje regionalnega neo-soula, ki opazno štrli iz povprečja. Zasedbo v mednarodni sestavi hrvaške pianistke in vokalistke Sare Ester Gerdelj in slovenske bobnarke Nine Korošak Serčič vodi ustvarjalna filozofija »bodi svoboden, bodi prijazen«. Njuna tehtna besedila z močnimi sporočili zaživijo na krilih ritmov in melodij soula, R&B in jazza.