MARKO ČRNČEC – klavir

Ob 19:30 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, Cena: 15 €

Nastopajo: Marko Črnčec – klavir

Marko Črnčec je eden najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multiinstrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, zlasti v jazzu in popularni glasbi. Črnčec se bo tokrat predstavil s širokim glasbenim repertoarjem in poustvaril dela velikih skladateljev jazzovske in klasične glasbene scene, kot so Chick Corea, Herbie Hancock, Duke Ellington, Frederic Chopin in J. S. Bach, ki bodo obogatena z duhom svobodne improvizacije.

 

TRIO Mus – ka, TRIO La Mer

Ob 19.30 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega grad, Cena 12 €

Nastopajo: TRIO Mus – ka: Mateja Ulaga – violina, Urška Sikovšek – klarinet, Sara Koveš – klavir, TRIO La Mer: Hana Bitenc – klavir, Katarina Kralj – violina, Lara Bešič – violonočelo

Trio MUS-ka deluje kot komorni ansambel na Akademiji za glasbo v Ljubljani. So prejemnice II. nagrade na mednarodnem tekmovanju Oscar Rieding, srebrne plakete na TEMSIG-u in I. nagrade na WOOMC, prav tako redno nastopajo na različnih glasbenih prireditvah in pomembnih dogodkih.

Trio La mer je ansambel, ki jih druži ljubezen do komornega muziciranja. Nastopile so na različnih koncertih v organizaciji Akademije za glasbo in drugje, med drugim na koncertu ob 250-letnici rojstva Ludwiga van Beethovna v Brežicah, septembra 2020 pa na večeru klavirskih triov Ludwiga van Beethovna v Hiši Evropske unije

Mentor ansamblov je izr. prof. Miha Haas

 

TIM JANČAR – klavir

Ob 19.30 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, Cena: 12 €

Nastopajo: Tim Jančar – klavir 

Tim Jančar je nagrajenec več državnih in mednarodnih tekmovanj. Trenutno študira na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, kamor se je vpisal po opravljenem magistrskem študiju v Ljubljani ter podiplomskem študiju na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Nastopal je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s komornim orkestrom Konservatorija Guiseppe Tartini iz Trsta, z orkestrom Slovenske filharmonije in na mnogih festivalih v Sloveniji in tujini. Za svoje študijske dosežke je prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.

CWA – CLASSICAL WITH ATTITUDE

Ob 19.30 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, Cena: 12 €

Nastopajo: Ata Üstün Bilgin – klavir, Laura Bartelj – violina,  Adna Cinac – vokal

Pianist Ata Üstün Bilgin, sopranistka Adna Cinac in violinistka Laura Bartelj so mladi akademski glasbeniki, ki jih združuje strast do glasbenega poustvarjanja. So študentje zaključnih letnikov  glasbene akademije v Gradcu. Z zagnanostjo stremijo k popolni izvedbi klasičnih del, razvoju kulture in ohranjanju kulturne dediščine. S turnejo »Classical With Attitude«, ki jo načrtujejo po Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Kosovu, Turčiji, Italiji in Franciji, želijo občinstvu predstaviti pisan repertoar, ki je plod njihovega truda in dela med karanteno.

 

TRIO AFFETTUOSO, TRIO AURUM

Ob 19.30 uri, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, Cena: 12 €

Nastopajo: Trio Affettuoso – Lara Oprešnik – klavir, Zala Kocijančič – violina, Peter Keiser – violončelo, Trio Aurum – Meta Kokošinek – klavir, Rebeka Kotar – violina, Neža Verstovšek – violončelo

Trio Affettuoso  združuje tri mlade ambiciozne glasbenike, ki se poleg solističnega igranja resno posvečajo tudi muziciranju v klavirskem triu. Na lanskem državnem tekmovanju Temsig so osvojili 2. nagrado in zlato plaketo v najvišji kategoriji. Aktivno sodelujejo na raznovrstnih prireditvah in koncertih, med drugim so nastopili na koncertu komornih del Ludwiga van Beethovna ob 250. obletnici skladateljevega rojstva in v koncertnem ciklusu Mladi virtuozi Festivala Ljubljana.

Trio Aurum deluje od leta 2016. S skupnim muziciranjem so mlade glasbenice začele na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri profesorju Martinu Sikurju, s študijem komorne igre pa nadaljujejo na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Na mednarodnem tekmovanju Oskar Rieding v Celju so prejele naziv laureat tekmovanja in tri posebne nagrade po izboru žirije. Redno sodelujejo pri projektih, za njihovo zasedbo pa nastajajo tudi nova dela slovenskih avtorjev.

Mentor obeh ansamblov je izr. prof. Miha Haas.