GOLDEN FRETS

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Zasedbas: Nina Fridl – vokal, Luka Gašperič – kitara, Alen Vamberger – kitara, Vid Žirovnik – bas kitara, Jernej Bezjak – bobni in vokal

Golden Frets je skupina mladih glasbenikov s Ptuja in okolice, ki preigrava in ustvarja rock glasbo. Njihov idejni vodja je mladi, šele štirinajstletni štajerski kitarist in pevec Luka Gašperič, ki je nastopil na raznih tekmovanjih iz električne kitare in se vedno znova odlično izkazal.

BROTHERHOOD & IRONIC

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Naja in Nina Fridl – vokal, Živa Antonič, Jana Kuhar, Lana Belič, Sara Arnuš, Žiga Bojnec, Matjaž Bezjak, Nikolaj Ploj, Žiga Arnuš, Lovro Letič – kitare in bas kitare, Žiga Bojnec, Luka Širec in Enej Brlek – cajon in razna tolkala, Marko Korošec – mentor, tonski tehnik in povezovalec programa

Sveži ptujski zasedbi Ironic ter Brotherhood sta nastali pod mentorstvom Marka Korošca in glasbene šole INSTRUMENTAL.KO. V obeh zasedbah se kalijo kakovostni mladi ptujski umetniki, ki se ob glasbeni šoli INSTRUMENTAL.KO izobražujejo še v pevski šoli Arsana in glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Zasedbi izvajata tako avtorske skladbe kot tudi skrbno predelane aranžmaje raznih pop-rock skladb, slovenskih popevk, jazz skladb in drugih.

DUO APELA

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajoči: Špela Brumen – vokal, Aleksander Živko – klavir

Špela in Aleksander sta se lotila akustičnih priredb znanih pop in rock skladb. Svoje ideje črpata iz pop, klasične in jazz glasbe ter tako skladbe predstavita na nov, svež način. S svojim obvladanjem instrumenta in vokala se izvrstno dopolnjujeta. Uživali boste lahko v glasbi Bruna Marsa, Eda Sheerana, poletnih latino ritmov, ne bo pa manjkalo niti nežnih in čutnih balad.

 

JAZZ ODDELEK GŠ

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Jazz ansambel nadstandardnega Jazz oddelka glasbene šole Karol Pahor Ptuj fokusirano spoznava in širi svoj repertoar iz zakladnice jazz glasbe. To leto so si zadali cilj natanko spoznati in igrati glasbo iz znamenite jazz plošče Soul station, saksofonista Hanka Mobleya. Dodali bodo tudi nekaj uspešnic iz obdobja bebopa in hardbopa, ki so jih napisali S. Rollins, J. Zawinul, M. Davis in drugi pomembni skladatelji.

 

VOKALNA ŠOLA

Ob 21.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Na odru mladih se bodo predstavili pevci Vokalne šole Arsana, finalisti in zmagovalci različnih pevskih tekmovanj. V soju poletne noči bomo lahko prisluhnili znanim melodijam filmske, pop, rock ter r’n’b glasbe.

NUŠA BEZJAK

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Mlada vokalistka Nuša Bezjak je svojo glasbeno pot začela v vokalni šoli ARSANA, pod mentorstvom Teje Hajšek Letonja, profesionalno izobraževanje pa nadaljuje na Konservatorju za glasbo in balet v Ljubljani, smer JAZZ petje.

 

B&B – BLAŽ VIDOVIČ IN BLAŽ HAMERŠAK

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Zasedba : Blaž Vidovič – vokal, Blaž Hameršak – klavir

Glasbenika, ki imata za sabo več kot desetletje izkušenj, se predstavljata kot duet klavirja in vokala. Ustvarjata priredbe popularnih skladb ki segajo vse od Make you feel my love do Želim si na jamajko.

ZAKLJUČEK POLETNEGA GLASBENEGA KAMPA

Ob 21.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Udeleženci poletnega glasbenega kampa se bodo na zaključnem koncertu predstavili kot solisti in v glasbenih skupinah. Slišali bomo znane hite zvrsti popa, rocka, jazza, bluesa in drugih žanrov.

 

 

 

 

 

SINATROFILI
TRIBUTE TO FRANK SINATRA

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Zasedba: Primož Vidovič – vokal, Aljaž Bojnec – kitara, glasbeni gosti

Primož Vidovič na glasu in Aljaž Bojnec na kitari se bosta v družbi glasbenih gostov poklonila legendi Franka Sinatre, katerega glasba med ljudmi zveni še danes. Da zveni upravičeno, bosta dokazala z izvedbo najlepših Sinatrinih popevk, polnih romantike, melanholije in swinga.