GOLDEN FRETS 

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Zasedba: Luka Gašperič – kitara, Alen Vamberger – kitara, Timotej Bezjak – bas kitara, Jernej Bezjak – vokal, bobni, Nina Fridl – vokal

Člani zasedbe so glasbeniki, ki so že dolga leta predani glasbi v vseh pogledih. Želja po ustvarjanju in nastopanju ter dobra energija, jih je združila v glasbeno skupino, Golden Frets. Izvajajo legendarne hite starega in novega rocka, Delujemo že dobri dve leti in verjamejo, da lahko s trdim delom in vztrajnostjo, glasba oživi in zaživi.

 

KATARINA SAMOBOR & JURE PIŠEK 

Ob 22.00 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Repertoar mladega ptujskega dua sega od bluesa, jazza, bossa nove do slovenskih popevk. Vokalistka Katarina Samobor in kitarist Jure Pišek bosta poskrbela za skrbno zasnovane aranžmaje in posegla v različne glasbene stile ter obdobja glasbe z vseh koncev sveta. Glasbenika sta se izobraževala tako iz klasične kot iz jazz glasbe pri priznanih mentorjih, hkrati pa igrata v različnih glasbenih sestavih od rocka, popa in mnogih drugih glasbenih žanrov.

 

SAIN DUET

Ob 22.00 uri, dvorišče Slovenski trg , Brezplačno

Natopajoči: Sara Brumen – vokal, Kevin Toplak – vokal in kitara

Mlada Ptujčana izvajata akustične priredbe skladb, s katerimi se želita čim bolj dotakniti ljudi, ki so del njune glasbene zgodbe. Nastopila sta že na več odrih, kot sta koncert zasedbe Infinitus in Open-mic night v Wake parku Dooplek. Bila sta tudi udeleženca tekmovanja Glasbena zvezda Štajerske, ki ga je organiziral Radio Rogla, ter tekmovanja Pokaži kaj znaš v Dobju, kjer sta osvojila prvo mesto po oceni strokovne žirije.

HINOTAMA

Ob 21.30 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Nastopajo: Hana Fatur – klavir in vokal, Staš Planinšek – bobni, Boaz Novšak – el. Kitara, Aljaž Luci – violončelo, Eva Domitrovič – alt sax,  Lucija Mikuž – flavta, Rok Ljubič – bass, Lara Fatur – violina 

Hinotama je funky pop band, ki ima na repertoarju vse od popa do klasičnih funk komadov. Prepoznali jih boste po z jazzovsko in klasično noto začinjenih priredbah ter avtorskih komadih. Njihov najprepoznavnejši atribut pa je »gužva na odru«, saj ima band 8 članov.

Morda so zaradi svoje posebne zasedbe in stila, nedvomno pa zaradi nore energije na odru tako hitro osvojili srca mlade ljubljanske publike in žirije na raznih glasbenih natečajih. Zagotovili so si nastop na Vičstocku, zmagali so na 12. festivalu glasbe, na mariborskem Droogstocku pa so prejeli nagrade za najboljšo priredbo, pevko in stil. V avgustu 2019 so nastopili na Črnfestu, kjer so publiko ogrevali za Hamo and tribute to love, novembra pa so v sodelovanju z Novim Dijakom izvedli samostojen koncert v hostlu Tresor. Februarja 2020 so odigrali svoj samostojen koncert v baru Prulček v Ljubljani.

ROCK MARATON – Instrumental.ko

Ob 21.30 uri, Slovenski trg, Brezplačno

V energično nabitem večeru, posvečenem glasbenim legendam, kot so The Beatles, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Dire Straits in Red Hot Chili Peppers, se bodo predstavili trije mladi srednješolski bendi, ki ustvarjajo pod taktirko priznanega pedagoga in kitarista Marka Korošca.

NASTOP UČENCEV VOKALNE ŠOLE ARSANA

Ob 21.30 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Izjemni mladi vokalisti bodo zasedli oder na Slovenskem trgu in poskrbeli za pestro dogajanje tudi po festivalskih vrhuncih. Predstavili se bodo učenci Vokalne šole Arsana, finalisti in zmagovalci različnih pevskih tekmovanj. Prisluhnili boste lahko znanim melodijam slovenskih in tujih pesmi pop, rock in r’n’b zvrsti.

ZAKLJUČNI KONCERT POLETNE GLASBENE ŠOLE

Ob 20.30 uri, Slovenski trg, Brezplačno

Ob zaključku poletne šole sta vokalna šola Arsana in glasbena šola Instrumental.ko sestavili krajši program, kjer bodo glasbeniki in glasbenice pokazali, kaj so se med počitniško šolo naučili. Vabljeni, da prisluhnete, kaj so pripravili učenci s svojimi mentorji.