KONCERT BENDOV IN GLASBENE PRIPRAVNICE POLETNE GLASBENE ŠOLE

Ob 19.00, Slovenski trg, brezplačno

Nastopajo: Udeleženci poletne glasbene šole

Po lanskem uspešnem koncertu bendov lahko pričakujemo, da bo tudi letošnji zaključek Poletne glasbene šole nabit s pozitivno energijo, sproščenim vzdušjem in udarnimi glasbenimi točkami udeležencev delavnic. Novost letošnje Poletne šole je »mala glasbena šola (pripravnica)« za najmlajše. Ti bodo na zaključnem koncertu navduševali s petjem, plesom, igro ter muziciranjem s pomočjo ksilofonov, zvončkov, raznih tolkal in drugih glasbil.

KONCERT VOKALISTOV POLETNE GLASBENE ŠOLE

Ob 19.00, Slovenski trg, brezplačno

Nastopajo: Udeleženci poletne glasbene šole

Tradicionalni koncert bo zaokrožil celotedensko ustvarjanje in delo vokalistov Poletne glasbene šole. Mladi obetavni pevci se bodo predstavili v solističnih točkah in skupinskih pesmih, v katerih se bodo izkazali z večglasnim petjem. Nastop bo prikazal moč soustvarjanja in sodelovanja med mladimi pevci. Pričakujemo večer, poln dobre glasbe in mladostne energije.

FRIED PIES QUINTET

Ob 22.00, Slovenski trg, brezplačno

Nastopajo: Nuša Bezjak – vokal, Luka Gašparič kitara, Sanja Kopše – saksofon, Tjan Šoštarič – kontrabas, Niko Kostanjevec – bobni

»Fried Pies Quintet« je sveža ptujska zasedba, ki združuje nadarjene mlade glasbenike. Ustanovni član je štajerski kitarist Luka Gašparič, ki se ob klasični, rock in blues glasbi navdušuje tudi nad jazzom in funkom ter kitarskimi velikani, kot sta Django Reinhardt in Wes Montgomery.

HGS

Ob 21.30, Slovenski trg, brezplačno

Nastopajo: Teja Ovčar, Pia Krajnc, Neža Angel, Zaja Postružnik

Vokalni kvartet HGS sestavljajo štiri odlične pevke, ki želijo s svojo izvirnostjo in duhovitostjo popestriti mladinsko glasbeno sceno. Teja Ovčar, Pia Krajnc, Neža Angel in Zaja Postružnik, zmagovalke mednarodnih pevskih tekmovanj, na svoj mladostniški način interpretirajo znane popularne skladbe in ustvarjajo avtorsko glasbo.

BIRDLAND

Ob 22.00, Kavarna Bodi, brezplačno

Nastopajo: Nejc Rac: vokal, kitara, Vane Skubic: vokal, kitara, Jernej Fortuna: vokal, klaviature, Luka Petrovčič: bobni, Martin Gantar: bas kitara

Birdland so basistu prijazna skupina iz Logatca. Nejc, Vane, Martin, Luka in Jernej od leta 2019 igrajo pretežno mehki rock, ki ga odlikujejo slovenska besedila, (pre)dolge kitarske solaže s pridihom starodobnosti.

 

STHENGE

Ob 23.30, Kavarna Bodi, brezplačno 

Nastopajo: Anja Zimet – vokal in bas, Luka Golob – spremljevalni vokal, bas, ritem kitara in klaviature, Alja Klemenčič – solo kitara, Čarna Lampret – bobni, tolkala, Mai Štiglic – vokal, kitara, tamburin

Sthenge, mlad energičen srednješolski bend željan izkušenj in novih izzivov deluje od leta 2019. Igrajo veliko slovenskega, yugo in angleškega rocka. Njihova glasbena pot se je začela z nastopi na šolskih prireditvah, nato pa so se preizkusili tudi na večjih odrih. Nastopili so na KMŠ odru na Lentu, z zmago na natečaju CityBand 2020 so si prislužili nastop kot predskupina Siddharte, v mariborskem lokalu ”Čajek” so uspešno izvedli celovečerni akustični koncert, marca pa so se uvrstili v polfinale tekmovanja Špilliga ljubljanskega Kino Šiška. Med pandemijo so začeli z avtorskim ustvarjanjem, kmalu bo material dobil tudi studijsko podobo.