MAČEK MURI IN MUCA MACA

Ob 11.00 uri, Dvorišče Minoritskega samostana , Cena:  15 €

Nastopajo: Neca Falk – vokaL, Jerko Novak – kitara, Miro Novak – kitara

Koncert za naše najmlajše in tiste mlade po duši!
Glasbeni projekt Maček Muri in Muca Maca sodi med največje bisere slovenske glasbene produkcije. Je prvi stik z glasbo za otroke, rade pa mu prisluhnejo prav vse generacije. To je moč Kovičeve poezije, ki preko prispodob nekega »mačjega sveta« pripoveduje zgodbe iz našega vsakdanjega sveta. Neca Falk je s svojo izvrstno interpretacijo vdihnila življenje vsem tem mačkam; debelim in suhim, pridnim in gangsterjem, piflarjem in uživačem …

 

1, 2, 3, MAČEK MURI!

Ob 10.00 uri, Mestni kino Ptuj , Cena: 3 EUR

Tri epizode iz miniserije o vsem dobro znanih junakih iz knjige Kajetana Koviča Maček Muri prinašajo tudi pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že znani junaki in glasba ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.

Rojstni dan (2013)
V prvem delu »zapoje zvonček v uri, prebudi se maček Muri«. In dan se začne kot običajno. K sreči Murija prijatelj, izumitelj Miki, spomni, da mora Maci voščiti za rojstni dan. Ker ji Muri želi podariti nekaj posebnega, jo že zjutraj povabi na kosilo. Maca navdušena sprejme povabilo.

Sprehod (2016)
Muri se odpravi na sprehod do glavnega trga, kjer je dogovorjen z Maco. Na poti mu jo zagode »ropar Čombe, ki nastavlja pasje bombe«. K sreči se njegov sprehod le srečno konča in z Maco se odpravita na kosilo.

Kosilo (2018)
V tretjem delu spoznamo najboljšega kuharja v Mačjem mestu – Žaneta, ki »praži jetra, kuha rake, fine zrezke in omake«. Ko je čas za kosilo, pa jo Žane prestrašen ucvre iz gostilne Pri Črnem mačku. Nihče ne razume zakaj, a se kmalu izkaže, da v gostilni straši! Pogumni mucki z Murijem na čelu se odločno odpravijo rešit gostilno in kosilo, saj so vsi, z Maco na čelu, že strašno lačni.

 

GLASBENE PRAVLJICE 

Ob 17.00 uri, Dom kulture Muzikafe, Brezplačno

Glasbena pravljica

Izvajalka: Liljana Klemenčič 

Nastopajo: Zasebna glasbena šola Minoritskega v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj.

Ko zapoje lovski rog, tekajo zajci naokrog.
Rogisti so instrumentalisti, ki spodbujajo, veselje in ponos vzbujajo.

 

POSLIKAVA OBRAZA

Ob 18.00 uri, Dom kulture Muzikafe, Brezplačno

Ustvarjalna delavnica

Izvajalka: Vesna Kamenšek

Na delavnici se bodo otroci lahko prelevili v čarobna bitja! S profesionalnimi barvami za obraz bomo otrokom pričarali najrazličnejše poslikave. Med risanjem pripovedujemo zgodbo, v kaj se spreminjajo, kako se živali oziroma osebe, ki bodo otroci postali oglašajo ali obnašajo ipd. Na ta način bomo poslikavo spremenili v pravi mali doživljaj.

 

GLASBENE PRAVLJICE

Ob 17.00 uri, Dom kulture Muzikafe, Brezplačno

Glasbena pravljica

Izvajalka: Liljana Klemenčič 

Nastopajo: Instrmental.ko glasbena šola Marka Korošca

Le kako, le kako, lahko tako tiho kitarske strune zvenijo?
Kaj pa to, kaj pa to, ko se oglašajo tako zelo močno?

Glasbena pravljica z Liljano Klemenčič in glasbeno šolo Instrumental.ko / Predstavitev učbenika za električno kitaro: ptujska pravljičarka Liljana Klemenčič bo predstavila otroško glasbeno pravljico, v kateri bo glavno vlogo odigrala kitara, skladbe nanjo pa bodo zaigrali učenci glasbene šole Instrumental.ko. Na koncu bo sledila še kratka predstavitev nove avtorske knjige za električno kitaro, ki jo je napisal kitarist in pedagog Marko Korošec in je izšla v založbi Artomatik.

 

USTVARI GLASBILO SAM

Ob 18.00, uri, Dom kulture Muzikafe, Brezplačno

Ustvarjalna delavnica

Izvajalka: Eva Vilčnik

Glasba nas na različne načine spremlja vsak dan v življenju. Ropotuljice, bobenčki, ksilofon, marakase ter mnogo drugih instrumentov si lahko naredimo sami. Tokratno glasbeno doživetje bo posebno, sploh če boste s seboj prinesli dobro voljo, ustvarjalnost in veliko glasbenih predlogov. Delavnica bo prilagojena predšolskim otrokom.

 

GLASBENE PRAVLJICE

Ob 17.00 uri, Dom kulture Muzikafe,  Brezplačno

Izvajalka: Liljana Klemenčič

Nastopajo: Vokalna glasbena šola Arsana, Mentorica: Ana Delin.

Človeško telo je najstarejši glasbeni instrument, glas in petje pa je bilo od nekdaj srca in duše zavetje.

 

 

LOVILEC SANJ

Ob 18.00 uri, Dom kulture Muzikafe, Brezplačno

Ustvarjalna delavnica

Izvajalka: Mojca Grula

Lovilec sanj je predmet v obliki obroča iz vrbje veje. Vanj je vpletena mreža iz niti oziroma vrvice, okrašena s perjem. Najdemo ga kot okras v marsikateri spalnici, malokdo pa pozna izvor tega zanimivega predmeta. Indijanci so verjeli, da so sanje sporočila duhov iz onostranstva. V njihovi kulturi lovilci sanj privlačijo sanje v svoje mreže. Tako dobri duhovi potujejo skozi odprtine med nitkami v lovilcu sanj ter lebdijo nad posvečenimi peresi nad spečimi ljudmi. Slabi duhovi naj bi se ujeli v mreže in se nato ob prvih jutranjih sončnih žarkih stopili in izginili. Drugi razlog, zakaj naj bi bilo dobro imeti lovilec sanj, je, da naj bi ta predmet ponoči lovil sanje, jih shranil in tako omogočil, da se jih zjutraj spomnimo.

CIRKUS ARBADAKARBA

Artstična predstava

Ob 18.00 uri, Jadranska ulica, Brezplačno

Izvajalec: ZUM Kreativa

Tina in Matjaž, ki prihajata iz čisto pravega cirkusa Arbadakarba, bosta znova prebudila vašo ustvarjalnost. Baloni, žongliranje, balansiranje … Vsi lepo vabljeni na magično pustolovščino polno cirkusa in akrobatskih vragolij.