STEFAN MILENKOVICH 

Ob 20.30 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 18 €

STEFAN MILENKOVICH – violina
VLADIMIR MILOŠEVIĆ – klavir

Stefan Milenkovich je svoj prvi nastop z orkestrom odigral pri petih letih, pri sedmih prejel nagrado na mednarodnem violinističnem tekmovanju Jaroslava Koziana, in pri 10 letih nastopil za takratnega ameriškega predsednika Reagana in kasneje še dvakrat za papeža Janeza Pavla II. Srbski, sicer pa po vsem svetu domač violinist Stefan Milenković že desetletja polni koncertne dvorane po Evropi, Aziji, Ameriki in Avstraliji. Nastopal je z berlinskimi in helsinškimi filharmoniki, Orkestrom Francoskega radia in Bolšoj teatra. Milenković igra na violini Giovanni Battista Guadagnini iz leta 1783. Na Festivalu Arsana bo nastopil skupaj z klavirskim virtuozom Vladimirjem Miloševičem.

 

 TAKE 6 (ZDA)

Ob 20.30 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 25 €, 29 €, 39 €

Ameriška a-capella skupina Take 6 velja za največkrat z grammyji nominirano skupino v zgodovini. Gre za edinstveno zasedbo šestih izjemnih in prefinjenih glasov, združenih v kristalno harmonijo, ki nas s svojo čistostjo, sinkopiranimi ritmi in funky groovi popelje v čudoviti svet gospla, R & B-ja, jazza in popa. Take 6 je doslej zbrala 10 grammyjev, 10 nagrad Dove, 2 nagradi NAACP Image in nagrado Soul Train. Zadnji album Iconic je v 2018 dosegel prvo mesto na ameriški lestvici sodobnega jazza. Po številu nagrad se zasedba lahko primerja z glasbeniki kot so Stevie Wonder, Ray Charles, Ella Fitzgerald in Whitney Houston.

 

TADEJ TOŠ – STAND UP SHOW (SLO)

Ob 20.30 uri, dvorišče Dominikanskega samostana, Cena: 15 €

Tadej Toš, ptujski stand-up komik in igralec, je zdaj že stari prijatelj Festivala Arsana. Vsako leto nas preseneti z novimi in izvirnimi zgodbami. V svojih šovih se Toš posmehuje resnosti človeške realnosti, kar je po njegovem mnenju eden od načinov, kako se ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja.

 

 

MUZIKAL DOMIŠLJIJE IZ HARMONIJE

GLASBENA ŠOLA KAROL PAHOR PTUJ

Ob 20.30 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 12 €

Avtorji: Samo Ivačič – glasba, Sara Praper – libreto, Matjaž Latin – režija
Solisti: Jože Ekart, Urška Vučak Markež, Primož Vidovič, Janja Turk, Antonio Hojsak
Učitelji in učenci glasbene šole Karol Pahor Ptuj, solisti, orkester in komorne skupine

Muzikal Domišljije iz Harmonije je po strukturi klasična pravljica s pravo mešanico odlične avtorske glasbe, igre, plesa, humorja in ljubezni. V njem nastopajo učitelji in učenci glasbene šole Karol Pahor Ptuj, solisti, orkester in komorne skupine, ki se sprehajajo od klasične manire orkestrske glasbe, do jazza in ljudskih motivov. Libreto je spisan s pedagoškim poudarkom, ki bo poslušalce prepričal, da glasbena teorija ni »bavbav« in da so prebivalci Notnega Črtovja v bistvu prav simpatični.

 

 

BOŠTJAN GOMBAČ & ALL STARS ORCHESTRA (SLO)

Ob 20.30 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 15 € 

Koncert Boštjana Gombača in All stars orchestra združuje skladbe, ki so avtorsko delo dirigenta in skladatelja Lojzeta Krajnčana ter Boštjana Gombača.

Multiinštrumentalist Boštjan Gombač, skladatelj za gledališče, film in televizijo, je mojster pihal, kot so klarinet, kositrne piščali in okarine, igra na pojočo žago, bodhran in theremin ter kopico drugih nenavadnih inštrumentov in zvočil, ki jih le redko zasledimo na domačih koncertnih odrih. Predvsem pa je znan po tem, da vse, kar dobi v roke, spremeni v glasbeni inštrument in iz njega izvabi čudežne zvoke.

QUEEN REAL TRIBUTE BAND (SRB)

Ob 21.30 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 15 €

 

Znameniti uvod v We Will Rock You, hipnotično večglasje v Bohemian Rhapsody, in zanosa poln refren skladbe We Are the Champions so zaščitni znak največje rock skupine vseh časov. Na letošnjem festivalu se bomo legendarnim Queenom poklonili z enim največjih tribute bandov v Evropi, ki jo sestavljajo profesionalni glasbeniki in veliki oboževalci zasedbe Queen. S svojim delom se poklanjajo tej legendarni zasedbi in ohranjajo spomin na njenega pevca Freddyja Mercuryja.

TABU AKUSTIK / ACOUSTIC (SLO)

Ob 21.30 uri, dvorišče Minoritskega samostana, Cena: 18 €

Tabu je ena najbolj priljubljenih slovenskih zasedb, ki je v preteklem letu praznovala dvajseto obletnico delovanja. Že od prvega albuma podira vse rekorde na domači glasbeni sceni. Singli iz prvega albuma Dobra vila, Tabu in Lahko sem srce so postali brezčasni in še vedno navdušujejo vse generacije poslušalcev, z albumom Male nore ideje pa so dosegli platinasto naklado. Singel Poljubljena je bil največkrat predvajan hit v letih 2010 in 2011. Ob 20. obletnici delovanja so izdali dvojni best of album ter pripravili jubilejno turnejo. Na festivalu Arsana se bodo predstavili z najnovejšim, akustičnim projektom Izštekani.