KLAVIRSKI DUO SCARAMOUCHE

Ob 19.30, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, cena: 12€

Nastopajo: Neža Bregar – klavir, Nadja Rus – klavir

Klavirski duo Scaramouche je začel delovati leta 2010 pod mentorstvom prof. Lidije Malahotky Haas, kasneje je deloval pod mentorstvom prof. Mihe Haasa.

Na državnem tekmovanju TEMSIG sta v letih 2011 in 2014 obakrat prejeli zlato plaketo in 1. nagrado, leta 2011 še nagrado za najboljšo izvedbo slovenskega avtorja in posebno nagrado Društva klavirskih pedagogov Slovenije. Članici dua sta leta 2020, kot edini v Sloveniji, dokončali študij klavirskega dua na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu in za izvedbo diplomskega nastopa prejeli posebno pohvalo. Pianistki redno nastopata na domačih odrih, igrali pa sta tudi že v Italiji, Avstriji, Grčiji, Črni Gori, Romuniji, ZDA, na Nizozemskem.

KVARTET FLAVT CON GAIO

Ob 19.30, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, cena: 12€

Nastopajo: Annemarie Glavič – flavta, Jana Rumpf – flavta, Polona Šuligoj – flavta in Maruša Alegro – flavta

Kvartet flavt Con Gaio deluje od leta 2019 pod mentorskim vodstvom profesorice Karoline Šantl Zupan. Koncertne sporede rade popestrijo tudi z deli, ki vsebujejo druge različke flavt; pikolo, altovsko in basovsko flavto. Kvartet je imel že nekaj uspešnih nastopov, med drugim se je lani predstavil v sklopu Poletja v Celju, knežjem mestu, v sklopu Glasbene Mladine pa izvedel samostojen koncert v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Prav tako je kvartet nastopil v Viteški dvorani križank v sklopu Ljubljana festivala. Članice kvarteta se redno udeležujejo seminarjev za flavto, sodelujejo v različnih orkestrih in se udeležujejo tekmovanj, vse so tudi nagrajenke tekmovanja TEMSIG 2019, kjer so v solistični kategoriji prejele bronasto, srebrno in zlato plaketo, Annemarie pa je poleg zlatega priznanja dobila še prvo nagrado. Na lanskem tekmovanju mladih glasbenikov Temsig pa so s kvartetom prejele prvo nagrado in zlato priznanje v kategoriji komornih skupin s pihali.

 

ANTEA POLJAK – MEZZOSOPRAN

Ob 18.00, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, cena: 12€

Nastopajo: Antea Poljak – mezzosopran, Ivan Pernicki – klavir

Antea Poljak je leta 2018 magistrirala iz glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Zagrebu, leta 2022 pa iz solo petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Matjaža Robavsa. Sodelovala je na več tekmovanjih, med drugim je v letih 2022 in 2019 na slovenskem državnem tekmovanju TEMSIG prejela prvo nagrado. V času študija je nastopila v produkciji zagrebške glasbene akademije in sicer v dveh solističnih vlogah: v operi Zvita mala lisica (Janaček), za katero je prejela nagrado Univerze v Zagrebu, ter v vlogi Služkinje v operi Amelia gre na ples (Menotti). V produkcije Akademije za glasbo v Ljubljani je letos nastopila v Händlovi operi Agripina v vlogi Ottona, v produkciji Slovenskega komornega gledališča pa v operi Iztoka Kocena Veveriček posebne sorte. Z zborom Čarobna piščal se je kot solistka udeležila zborovskih olimpijskih iger v Franciji, na Kitajskem, v Španiji, Nemčiji, Avstriji in Italiji, kjer je zbor osvojil tri zlate in tri srebrne medalje. Nastopila je z godalnim in harmonikarskim orkestrom Glasbene šole Elly Bašić (Zagreb) ter s tamburaškim orkestrom Gaj. Svoje znanje izpopolnjuje pri Ruži Pospiš Baldani, Hansu Adolfsenu, Theresi Plut, Nuški Drašček, Martini Gojčeti Silić, Elisabeth Wilke, Ariani Bossi idr. Poleg petja se ukvarja z glasbeno terapijo, ki je bila tema njenega magistrskega študija v Zagrebu.