Pet, 12. 7.

GALA VEČER SLOVENSKE POPEVKE

Simfonični orkester RTV Slovenija

Big Band RTV Slovenija

Solisti:  Raiven, Gregor Ravnik, Nina Strnad, Lado Leskovar, Ana Soklič, Oto Pestner, Tinkara Kovač, Alfi Nipič, Vox Arsana

Dirigent: Lojze Krajnčan

Gala večer slovenske popevke je koncert, posvečen slovenski popevki in drugim izjemnim skladbam iz bogate zakladnice slovenske zabavne glasbe. Pesmi izvajajo uveljavljeni slovenski pevci ob živi spremljavi velikega orkestra, ki ga sestavljata Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija.

Že drugi tovrstni dogodek, ki se bo odvil v najstarejšem slovenskem mestu, bo posnela in kasneje predvajala RTV Slovenija.

Generalna pokrovitelja: Zavarovalnica Triglav, Žiher hiše

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

 

Več

Čet, 18. 7.

LADO – ANSAMBEL NARODNIH PLESOV IN PESMI HRVAŠKE (plesni koncert)

Nastopajo: LADO, ansambel narodnih plesov in pesmi Hrvaške 

Ansambel LADO je najbolj znani folklorni ansambel na Hrvaškem in ena najboljših folklornih skupin na svetu, ki že petinsedemdeset let skozi ljudske plese in pesmi ohranja hrvaško ljudsko dediščino. Plesni koncert bo navdušil vse ljubitelje folklore in hrvaške ljudske glasbe. LADO bo predstavil nekaj svojih najbolj znanih in priljubljenih točk, med drugim tudi Ladarke, svojo himno in zaščitni znak. Program bo obsegal unikatne medžimurske ljudske pesmi, nemo kolo z območja Dalmatinske zagore, dvoglasje tesnih intervalov Istre in Hrvaškega primorja in zvoke tradicionalnih hrvaških instrumentov – gajd (dud), lijeric (lir), sopil (lesenih pihal) in cimbal. 

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

Več

Pet, 19. 7.

VLADO KRESLIN, MALI BOGOVI IN BELTINŠKA BANDA & ČEDAHUČI

Nastopajo: Vlado Kreslin (vokal, kitara), Mali bogovi: Iztok Cergol (violina, harmonika, saksofon, trobenta, kitara), Mileta Grujić (klaviature), Tonč Feinig (klaviature), Matej Sušnik (kitara), Luka Jerončič (bas kitara, kontrabas), Luka Ovsec (tolkala), Gašper Peršl (bobni), Beltinška banda

Čedahuči: Blaž Učakar (vokal, kitara), Danijel Bogataj (violina, vokal, kitara), Jure Mihevc (kitara), Romana Prosenc (vokal, tolkala), Aljaž Hrastar (bas, vokal), Anže Žurbi (bobni)

Velikan slovenskega glasbenega prostora Vlado Kreslin, nepogrešljivi gost festivala Arsana, je v preteklem letu praznoval častitljivih 70 let. V letošnji sezoni bo nastopil z Malimi bogovi in Beltinško bando, s katero je sprožil preporod etno glasbe na Slovenskem. Trubadur prekmurskih ravnic je napeve ljudske glasbe in prekmursko narečje približal vsem generacijam, mnoge njegove skladbe pa so postale navdih za romane, filme in druga umetniška dela. 

Čedahuči, ki so jim glasbeni uredniki RTV Slovenije nadeli naziv vodilnih slovenskih “folksterjev”, s svojimi unikatnimi pesmimi in koncerti domačo glasbeno sceno bogatijo že desetletje. Okroglo obletnico svojega delovanja so konec leta 2023 obeležili z odmevnim koncertom v Kinu Šiška. Njihovi albumi so prejeli odlične ocene glasbenih kritikov kot tudi navdušujoče odzive širše javnosti. Sodelovali in ustvarjali so z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki, kot so Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Fed Horses, Severa Gjurin, Gal Gjurin in drugi.

Generalni pokrovitelj: Robotika Kogler

 

Več

Sob, 20. 7.

ADI SMOLAR (DRUŽINSKI KONCERT)

Nastopa: Adi Smolar (vokal, kitara)

Adi Smolar velja za enega najizvirnejših, najplodnejših in najpopularnejših kantavtorjev pri nas. Za svoje delo je prejel številne nagrade po mnenju poslušalcev in strokovne javnosti. Izdal je 14 samostojnih albumov, pesniško zbirko in mnogo knjig za otroke. Na svojih koncertih je hudomušen, kritičen, razmišljujoč in pronicljiv opazovalec življenja ter medčloveških odnosov, njegove pesmi pa so prežete s humorjem in zdravim razumom. Vsaka njegova pesem ima svojo zgodbo, ki nosi kanček modrosti.

 

Več

MI2 AKUSTIČNO & LEOPOLD I.

Nastopajo / Performing: Mi2: Tone Kregar (vokal), Jernej Dirnbek (vokal, kitara), Egon Herman (kitara), Robert Novak (bas), Igor Orač (bobni), Davor Klarič (klaviature) 

Leopold I. (vokal)

Leopold I. je rap izvajalec iz Gornje Radgone, ki v besedilih na preprost način obdeluje kompleksne družbene teme. Z glasbo, ki je atmosferično raznolika in ritmično pestra, ruši stereotipne predsodke o rapu. Z uspešnico Kinderšpil, s katero je na festivalu nove slovenske glasbe Frišno/Fresh zmagal po izboru radijskih poslušalcev, se je postavil ob bok vplivnim hip-hop izvajalcem domače glasbene scene.

Več

Ned, 21. 7.

NATURALLY 7 (ZDA)

Nastopajo: Roger Anthony Thomas (vokal), Warren Andrew Thomas (vokal), Roderick Lowell Eldridge (vokal), Dwight Martindale Stewart (vokal), Lee Ricardo “Ricky” Cort (vokal), Sean Simmonds (vokal), N’Namdi Bryant (vokal)

Na prihajajoči evropski turneji “the Movies” bodo kralji a cappella glasbe v svoj stil odeli skladbe iz kultnih filmov Titanik, James Bond, Superman, Moje pesmi, moje sanje, Zgodba z zahodne strani, Pojmo v dežju, Hobit, Zajtrk pri Tiffany in drugih. V nepozabni glasbeno-vizualni pustolovščini bodo filmski in glasbeni navdušenci prisluhnili delom genialnih ustvarjalcev, kot so Bryan Adams, John Williams, Paul McCartney, Ed Sheeran, Isaac Hayes in Monty Norman.

Naturally 7 so virtuozi vokalne glasbe iz New Yorka, ki presegajo žanrske meje in tradicionalne prakse a cappella glasbe. V svojem inovativnem pristopu, imenovanem “vocal play” (vokalna igra), zgolj z lastnimi glasovi posnemajo zvoke celega orkestra. Izredni talent so dokazali na treh svetovnih turnejah z Michaelom Bublejem, kjer so nastopili pred več kot 4 milijoni oboževalcev v več kot 25 državah in se zapisali med vodilne vokalne skupine na svetu. Sodelovali so z glasbenimi legendami, kot so Coldplay, Phil Collins, Quincy Jones, Herbie Hancock, Queen in Paul McCartney.

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

 

Več

Tor, 23. 7.

MORGAN JAMES

Nastopata: Morgan James (vokal), Doug Wimbisch (kitara)

“Fenomenalni talent z ognjeno energijo in globokim čutom za klasično soul glasbo.” — The New York Times

Ameriška pevka in tekstopiska Morgan James je na platformi YouTube z lastnimi videi in s spletno senzacijo Postmodern Jukebox požela več kot 285 milijonov ogledov. R&B in soul umetnica bo tokrat prvič nastopila v Sloveniji.

Morgan James je diplomirala na prestižnem umetniškem konservatoriju Juilliard. Nastopa kot pop solistka in v broadwayskih produkcijah. Nastopila je v priznani Bernsteinovi Maši in sodelovala z vodilnimi simfoničnimi orkestri in dirigenti, kot so Teddy Abrams, Marin Alsop in Yannick Nézet-Séguin.

Generalni pokrovitelj: Ptujska klet

 

 

Več

Sre, 24. 7.

TADEJ TOŠ – ABRAhmm FREESTYLE COMEDY SHOW

Nastopa / Performing: Tadej Toš

Igralec in stand up komik, ki navdušuje občinstvo po vsej Sloveniji. V svojih pripovedih se dotika raznih tem, od medosebnih odnosov do kulture in politike, v tokratni predstavi v prostem slogu pa se bo dotaknil zorenja ali po domače – staranja. Vsakdanje in običajne življenjske scenarije, kot je boj človeka s časom, bo predstavil na način, kot to najbolje zna: iskreno, duhovito, neposredno. Mojster humorja slovi po sposobnosti, da zna postreči s slušnimi in intelektualnimi domislicami in pritegniti še tako zahtevno občinstvo.

Generalni pokrovitelj: Dorssen

 

Več

Pet, 26. 7.

CUBISMO (CUB, VEN, CRO, SVN)

Nastopajo: Hrvoje Rupčić (konge, vokal), Ricardo Luque (vokal), Davor Križić (trobenta), Nenad Grahovac (pozavna, vokal), Mario Igrec (kitara), Mario Penton Hernandez (klavir, vokal), Krešimir Tomec (bas), Zdravko Barba Tabain (bobni, timbali), Mladen Ilić (bongi)

Cubismo nosi status legendarne zasedbe, ki občinstvo osvaja z energično plesno glasbo – latinskoameriškim jazzom in salso. Ustanovljena je bila leta 1995 v Zagrebu in združuje člane s Hrvaške, Kube, Venezuele in Slovenije. Tekom kariere je izdala vrsto izjemno uspešnih albumov, prejela rekordnih enaindvajset porinov in sodelovala z velikani glasbene scene, kot so Yolanda Duke, Josipa Lisac, Gibonni, Gabi Novak, Stjepan Jimmy Stanić, Oliver Dragojević in Vlada Divljan. Nastopi v živo so prežeti s pozitivno energijo in afro-kubanskimi ritmi, ki se jim občinstvo ne more upreti.

 

 

Več

Sob, 27. 7.

MAGNIFICO

Nastopajo: Robert Pešut Magnifico (kitara, vokal), Aleksander Pešut Schatz! (bobni, spremljevalni vokal), Jan Gregorka (bas), Jan Jarni (kitara, spremljevalni vokal), Matija Krečič (violina, spremljevalni vokali), Matej Kužel (saksofon, spremljevalni vokal), Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal)

S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Leta 2002 je s skladbo Samo ljubezen v izvedbi Sester kot avtor zmagal na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije. K dosegu mednarodnega občinstva so močno pripomogli albumi, kot so Export/Import (2004) s hitom Hir ai kam, hir ai go, Magnification (2010) in Charlatan de Balkan (2016). 

Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. Izdal je osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu. Občinstvu je dal 24000 poljubov, predstavil Silvijo, Tivoli, Cici Mici in s svojimi balkan disko šlagerji razbijal marsikatere stereotipe. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, nakar je to ponovil še trikrat. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo občinstvo doživi edinstveno izkušnjo.

Generalna pokrovitelja: Perutnina Ptuj, Cestno podjetje Ptuj

 

Več

Sre, 28. 8.

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Nastopajo: Orkester Slovenske filharmonije, Miloš Mihajlović (klavir)

Dirigent: Davorin Mori

Orkester Slovenske filharmonije se lahko skupaj s svojimi predhodnicami (Academio Philharmonicorum, Filharmonično družbo in prvo Slovensko filharmonijo) pohvali z bogato tradicijo, kar ga uvršča med najstarejše podobne institucije v Evropi. Združuje najboljše domače in tuje glasbenike ter redno gostuje na najodmevnejših glasbenih festivalih v tujini. Raznovrstnost dokazuje z izvajanjem standardnega orkestrskega repertoarja 18. in 19. stoletja in najsodobnejšo glasbo. Za njegovo rast so zaslužni domači stalni dirigenti, kot so Samo Hubad, Uroš Lajovic in Marko Letonja, pa tudi dirigentski gostje in solisti mednarodnega slovesa. Tokrat bo orkester nastopil pod taktirko dirigenta Davorina Morija, enega najuspešnejših slovenskih dirigentov mlajše generacije.

 

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

Več

Sob, 31. 8.

NINA PUŠLAR

Nastopajo / Performing: Nina Pušlar (vokal), Dorian Granda (bobni), Goran Moskovski (tolkala), Miha Gorše (klaviature, kitara, vokal), Jani Šepetavec (saksofon, kitara, vokal), Aleš Marjetič (el. kitara), Jernej Kržič (bas), Mitja Bobič (trobenta, spremljevalni vocal), Katja Sever Kržič (spremljevalni vokal)

Nina Pušlar velja za eno najbolj priljubljenih slovenskih pevk vseh časov. S svojo glasbo in osupljivo iskrivo energijo je osvojila tako srca poslušalcev kot tudi radijske frekvence in odre. Od začetka svoje kariere, ki se je začela z zmago na Bitki talentov leta 2005, do danes je napolnila je že skoraj vsa slovenska prizorišča, dvakrat razprodala Križanke, nastopila v legendarni dvorani Tivoli, posnela sedem studijskih albumov in ogromno uspešnic in leta 2023 kot prva slovenska izvajalka napolnila Areno Stožice. Njeni nastopi, na katerih skladbe izvaja s priznanimi slovenskimi instrumentalisti, so glasbeno in pevsko dovršeni. Nina Pušlar skozi pesmi izraža sočutje, ljubezen in veselje do življenja, s čimer navdihne slehernega poslušalca. 

V primeru slabega vremena se bo koncert odvil v nedeljo, 8. 9. 2024.

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

 

Več

Pet, 12. 7.

GALA VEČER SLOVENSKE POPEVKE

Simfonični orkester RTV Slovenija

Big Band RTV Slovenija

Solisti:  Raiven, Gregor Ravnik, Nina Strnad, Lado Leskovar, Ana Soklič, Oto Pestner, Tinkara Kovač, Alfi Nipič, Vox Arsana

Dirigent: Patrik Greblo

Gala večer slovenske popevke je koncert, posvečen slovenski popevki in drugim izjemnim skladbam iz bogate zakladnice slovenske zabavne glasbe. Pesmi izvajajo uveljavljeni slovenski pevci ob živi spremljavi velikega orkestra, ki ga sestavljata Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija.

Že drugi tovrstni dogodek, ki se bo odvil v najstarejšem slovenskem mestu, bo posnela in kasneje predvajala RTV Slovenija.

Generalna pokrovitelja: Zavarovalnica Triglav, Žiher hiše

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

VSTOPNICE

 

Več

Čet, 18. 7.

LADO – ANSAMBEL NARODNIH PLESOV IN PESMI HRVAŠKE (plesni koncert)

Nastopajo: LADO, ansambel narodnih plesov in pesmi Hrvaške 

Ansambel LADO je najbolj znani folklorni ansambel na Hrvaškem in ena najboljših folklornih skupin na svetu, ki že petinsedemdeset let skozi ljudske plese in pesmi ohranja hrvaško ljudsko dediščino. Plesni koncert bo navdušil vse ljubitelje folklore in hrvaške ljudske glasbe. LADO bo predstavil nekaj svojih najbolj znanih in priljubljenih točk, med drugim tudi Ladarke, svojo himno in zaščitni znak. Program bo obsegal unikatne medžimurske ljudske pesmi, nemo kolo z območja Dalmatinske zagore, dvoglasje tesnih intervalov Istre in Hrvaškega primorja in zvoke tradicionalnih hrvaških instrumentov – gajd (dud), lijeric (lir), sopil (lesenih pihal) in cimbal. 

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

VSTOPNICE

Več

Pet, 19. 7.

VLADO KRESLIN, MALI BOGOVI IN BELTINŠKA BANDA & ČEDAHUČI

Nastopajo: Vlado Kreslin (vokal, kitara), Mali bogovi: Iztok Cergol (violina, harmonika, saksofon, trobenta, kitara), Mileta Grujić (klaviature), Tonč Feinig (klaviature), Matej Sušnik (kitara), Luka Jerončič (bas kitara, kontrabas), Luka Ovsec (tolkala), Gašper Peršl (bobni), Beltinška banda

Čedahuči: Blaž Učakar (vokal, kitara), Danijel Bogataj (violina, vokal, kitara), Jure Mihevc (kitara), Romana Prosenc (vokal, tolkala), Aljaž Hrastar (bas, vokal), Anže Žurbi (bobni)

Velikan slovenskega glasbenega prostora Vlado Kreslin, nepogrešljivi gost festivala Arsana, je v preteklem letu praznoval častitljivih 70 let. V letošnji sezoni bo nastopil z Malimi bogovi in Beltinško bando, s katero je sprožil preporod etno glasbe na Slovenskem. Trubadur prekmurskih ravnic je napeve ljudske glasbe in prekmursko narečje približal vsem generacijam, mnoge njegove skladbe pa so postale navdih za romane, filme in druga umetniška dela. 

Čedahuči, ki so jim glasbeni uredniki RTV Slovenije nadeli naziv vodilnih slovenskih “folksterjev”, s svojimi unikatnimi pesmimi in koncerti domačo glasbeno sceno bogatijo že desetletje. Okroglo obletnico svojega delovanja so konec leta 2023 obeležili z odmevnim koncertom v Kinu Šiška. Njihovi albumi so prejeli odlične ocene glasbenih kritikov kot tudi navdušujoče odzive širše javnosti. Sodelovali in ustvarjali so z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki, kot so Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Fed Horses, Severa Gjurin, Gal Gjurin in drugi.

Generalni pokrovitelj: Robotika Kogler

VSTOPNICE

 

Več

Sob, 20. 7.

ADI SMOLAR (DRUŽINSKI KONCERT)

Nastopa: Adi Smolar (vokal, kitara)

Adi Smolar velja za enega najizvirnejših, najplodnejših in najpopularnejših kantavtorjev pri nas. Za svoje delo je prejel številne nagrade po mnenju poslušalcev in strokovne javnosti. Izdal je 14 samostojnih albumov, pesniško zbirko in mnogo knjig za otroke. Na svojih koncertih je hudomušen, kritičen, razmišljujoč in pronicljiv opazovalec življenja ter medčloveških odnosov, njegove pesmi pa so prežete s humorjem in zdravim razumom. Vsaka njegova pesem ima svojo zgodbo, ki nosi kanček modrosti.

 

VSTOPNICE

Več

MI2 AKUSTIČNO & LEOPOLD I.

Nastopajo / Performing: Mi2: Tone Kregar (vokal), Jernej Dirnbek (vokal, kitara), Egon Herman (kitara), Robert Novak (bas), Igor Orač (bobni), Davor Klarič (klaviature) 

Leopold I. (vokal)

Leopold I. je rap izvajalec iz Gornje Radgone, ki v besedilih na preprost način obdeluje kompleksne družbene teme. Z glasbo, ki je atmosferično raznolika in ritmično pestra, ruši stereotipne predsodke o rapu. Z uspešnico Kinderšpil, s katero je na festivalu nove slovenske glasbe Frišno/Fresh zmagal po izboru radijskih poslušalcev, se je postavil ob bok vplivnim hip-hop izvajalcem domače glasbene scene.

 

VSTOPNICE

Več

Ned, 21. 7.

NATURALLY 7 (ZDA)

Nastopajo: Roger Anthony Thomas (vokal), Warren Andrew Thomas (vokal), Roderick Lowell Eldridge (vokal), Dwight Martindale Stewart (vokal), Lee Ricardo “Ricky” Cort (vokal), Sean Simmonds (vokal), N’Namdi Bryant (vokal)

Na prihajajoči evropski turneji “the Movies” bodo kralji a cappella glasbe v svoj stil odeli skladbe iz kultnih filmov Titanik, James Bond, Superman, Moje pesmi, moje sanje, Zgodba z zahodne strani, Pojmo v dežju, Hobit, Zajtrk pri Tiffany in drugih. V nepozabni glasbeno-vizualni pustolovščini bodo filmski in glasbeni navdušenci prisluhnili delom genialnih ustvarjalcev, kot so Bryan Adams, John Williams, Paul McCartney, Ed Sheeran, Isaac Hayes in Monty Norman.

Naturally 7 so virtuozi vokalne glasbe iz New Yorka, ki presegajo žanrske meje in tradicionalne prakse a cappella glasbe. V svojem inovativnem pristopu, imenovanem “vocal play” (vokalna igra), zgolj z lastnimi glasovi posnemajo zvoke celega orkestra. Izredni talent so dokazali na treh svetovnih turnejah z Michaelom Bublejem, kjer so nastopili pred več kot 4 milijoni oboževalcev v več kot 25 državah in se zapisali med vodilne vokalne skupine na svetu. Sodelovali so z glasbenimi legendami, kot so Coldplay, Phil Collins, Quincy Jones, Herbie Hancock, Queen in Paul McCartney.

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

VSTOPNICE

 

Več

Tor, 23. 7.

MORGAN JAMES

Nastopata: Morgan James (vokal), Doug Wimbisch (kitara)

“Fenomenalni talent z ognjeno energijo in globokim čutom za klasično soul glasbo.” — The New York Times

Ameriška pevka in tekstopiska Morgan James je na platformi YouTube z lastnimi videi in s spletno senzacijo Postmodern Jukebox požela več kot 285 milijonov ogledov. R&B in soul umetnica bo tokrat prvič nastopila v Sloveniji.

Morgan James je diplomirala na prestižnem umetniškem konservatoriju Juilliard. Nastopa kot pop solistka in v broadwayskih produkcijah. Nastopila je v priznani Bernsteinovi Maši in sodelovala z vodilnimi simfoničnimi orkestri in dirigenti, kot so Teddy Abrams, Marin Alsop in Yannick Nézet-Séguin.

Generalni pokrovitelj: Ptujska klet

VSTOPNICE

 

Več

Sre, 24. 7.

TADEJ TOŠ – ABRAhmm FREESTYLE COMEDY SHOW

Nastopa / Performing: Tadej Toš

Igralec in stand up komik, ki navdušuje občinstvo po vsej Sloveniji. V svojih pripovedih se dotika raznih tem, od medosebnih odnosov do kulture in politike, v tokratni predstavi v prostem slogu pa se bo dotaknil zorenja ali po domače – staranja. Vsakdanje in običajne življenjske scenarije, kot je boj človeka s časom, bo predstavil na način, kot to najbolje zna: iskreno, duhovito, neposredno. Mojster humorja slovi po sposobnosti, da zna postreči s slušnimi in intelektualnimi domislicami in pritegniti še tako zahtevno občinstvo.

Generalni pokrovitelj: Dorssen

VSTOPNICE

Več

Pet, 26. 7.

CUBISMO (CUB, VEN, CRO, SVN)

Nastopajo: Hrvoje Rupčić (konge, vokal), Ricardo Luque (vokal), Davor Križić (trobenta), Nenad Grahovac (pozavna, vokal), Mario Igrec (kitara), Mario Penton Hernandez (klavir, vokal), Krešimir Tomec (bas), Zdravko Barba Tabain (bobni, timbali), Mladen Ilić (bongi)

Cubismo nosi status legendarne zasedbe, ki občinstvo osvaja z energično plesno glasbo – latinskoameriškim jazzom in salso. Ustanovljena je bila leta 1995 v Zagrebu in združuje člane s Hrvaške, Kube, Venezuele in Slovenije. Tekom kariere je izdala vrsto izjemno uspešnih albumov, prejela rekordnih enaindvajset porinov in sodelovala z velikani glasbene scene, kot so Yolanda Duke, Josipa Lisac, Gibonni, Gabi Novak, Stjepan Jimmy Stanić, Oliver Dragojević in Vlada Divljan. Nastopi v živo so prežeti s pozitivno energijo in afro-kubanskimi ritmi, ki se jim občinstvo ne more upreti.

 

 

Več

Sob, 27. 7.

MAGNIFICO

Nastopajo: Robert Pešut Magnifico (kitara, vokal), Aleksander Pešut Schatz! (bobni, spremljevalni vokal), Jan Gregorka (bas), Jan Jarni (kitara, spremljevalni vokal), Matija Krečič (violina, spremljevalni vokali), Matej Kužel (saksofon, spremljevalni vokal), Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal)

S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Leta 2002 je s skladbo Samo ljubezen v izvedbi Sester kot avtor zmagal na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije. K dosegu mednarodnega občinstva so močno pripomogli albumi, kot so Export/Import (2004) s hitom Hir ai kam, hir ai go, Magnification (2010) in Charlatan de Balkan (2016). 

Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. Izdal je osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu. Občinstvu je dal 24000 poljubov, predstavil Silvijo, Tivoli, Cici Mici in s svojimi balkan disko šlagerji razbijal marsikatere stereotipe. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, nakar je to ponovil še trikrat. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo občinstvo doživi edinstveno izkušnjo.

Generalna pokrovitelja: Perutnina Ptuj, Cestno podjetje Ptuj

VSTOPNICE

 

Več

Sre, 28. 8.

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Nastopajo: Orkester Slovenske filharmonije, Miloš Mihajlović (klavir)

Dirigent: Davorin Mori

Orkester Slovenske filharmonije se lahko skupaj s svojimi predhodnicami (Academio Philharmonicorum, Filharmonično družbo in prvo Slovensko filharmonijo) pohvali z bogato tradicijo, kar ga uvršča med najstarejše podobne institucije v Evropi. Združuje najboljše domače in tuje glasbenike ter redno gostuje na najodmevnejših glasbenih festivalih v tujini. Raznovrstnost dokazuje z izvajanjem standardnega orkestrskega repertoarja 18. in 19. stoletja in najsodobnejšo glasbo. Za njegovo rast so zaslužni domači stalni dirigenti, kot so Samo Hubad, Uroš Lajovic in Marko Letonja, pa tudi dirigentski gostje in solisti mednarodnega slovesa. Tokrat bo orkester nastopil pod taktirko dirigenta Davorina Morija, enega najuspešnejših slovenskih dirigentov mlajše generacije.

 

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

VSTOPNICE

Več

Sob, 31. 8.

NINA PUŠLAR

Nastopajo / Performing: Nina Pušlar (vokal), Dorian Granda (bobni), Goran Moskovski (tolkala), Miha Gorše (klaviature, kitara, vokal), Jani Šepetavec (saksofon, kitara, vokal), Aleš Marjetič (el. kitara), Jernej Kržič (bas), Mitja Bobič (trobenta, spremljevalni vocal), Katja Sever Kržič (spremljevalni vokal)

Nina Pušlar velja za eno najbolj priljubljenih slovenskih pevk vseh časov. S svojo glasbo in osupljivo iskrivo energijo je osvojila tako srca poslušalcev kot tudi radijske frekvence in odre. Od začetka svoje kariere, ki se je začela z zmago na Bitki talentov leta 2005, do danes je napolnila je že skoraj vsa slovenska prizorišča, dvakrat razprodala Križanke, nastopila v legendarni dvorani Tivoli, posnela sedem studijskih albumov in ogromno uspešnic in leta 2023 kot prva slovenska izvajalka napolnila Areno Stožice. Njeni nastopi, na katerih skladbe izvaja s priznanimi slovenskimi instrumentalisti, so glasbeno in pevsko dovršeni. Nina Pušlar skozi pesmi izraža sočutje, ljubezen in veselje do življenja, s čimer navdihne slehernega poslušalca. 

V primeru slabega vremena se bo koncert odvil v nedeljo, 8. 9. 2024.

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj

 

VSTOPNICE

 

Več