Spoštovani obiskovalci festivala Arsana!

Obveščamo vas, da se v skladu s trenutnim Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 73/2021) lahko javne kulturne prireditve udeležijo posamezniki, ki imajo:

  1. dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa (dokazila o testiranju se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah EU).
  2. dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev.
  3. potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.
  4. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19.

 

Navedeni pogoji ne veljajo za obiskovalce, ki še niso dopolnili 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki prisotni na javni kulturni prireditvi.

Skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 188/2020 in 193/2020) je razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske obvezna pri vstopu, gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih. 

Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, kjer ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.

Vljudno prosimo, da preventivne ukrepe za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno upoštevate ter s tem skrbite za svoje zdravje in zdravje drugih obiskovalcev.

Ker se epidemiološka slika države nenehno spreminja , Vas naprošamo, da novosti in aktualne informacije v zvezi z izvedbo prireditev spremljate na spletni strani in družbenih omrežjih Festivala Arsana.

Najlepša hvala za razumevanje.