VID JAMNIK & URGENT DETERGENT (SLO, ZDA, HRK)

 OB 20.00. URI, HOTEL MITRA  5 €

Nastopajoči: Vid Jamnik – vibrafon, Mátyás Bartha (HU) – klavir, Vasilis Koutsonanos (GR) – bas, Oleg Markov (UA) – bobni 

Urgent Detergent je mednarodni kvartet vibrafonista Vida Jamnika, nastal leta 2014 na Berklee College of Music v Bostonu, kjer so se njegovi člani spoznali med študijem. Zasedba je med drugim predstavljala Berklee na turneji po Franciji, snemala za kompilacijsko zgoščenko šolske založbe Jazz Revelation Records, ki predstavlja najboljše študentske kompozicije in skupine, in se uvrstila v finale EBU European Jazz Competition na Nizozemskem. Spremembam v postavi navkljub ostaja zvesta instrumentaciji vibrafon-klavir-bas-bobni in preigravanju avtorske glasbe.

VOLTURE FOREST (HRK/SLO)

 OB 19.00. URI, HOTEL MITRA    5 €

Nastopajoči: Kristoffer Vejslev – kitara, James Mclure – trobenta, Luka Benčič – kontrabas, Love Ekenberg – bobni

Kontrabasist Luka Benčič, študent jazza na akademiji v Amsterdamu, s svojo mednarodno zasedbo predstavlja avtorski projekt Volture Forest, ki se nahaja na meji med blaženim in melanholičnim, mirnim in nemirnim. To odmeva v istoimenskem albumu Volture Forest – oda gozdu, ki je obenem referenca neizogibnosti stresnemu življenju tega stoletja. Sestavljena je iz meditativne kitarske melodije ob agresivni spremljavi trobente, kontrabasa in bobnov.

MARKO ČRNČEC TRIO (SLO, ZDA, ITA) 

 OB 20.00. URI, DOM KULTURE MUZIKAFE  8 €

Nastopajoči: Marko Črnčec – klavir, Fender Rhodes. Myles Sloniker – kontrabas, Francesco Ciniglio – bobni

Marko Črnčec je eden najbolj priznanih sodobnih glasbenikov ter slovenskih izvozov. Na mednarodnem prizorišču je znan kot fenomenalen multi-instrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki enostavno deluje po žanrih, zlasti v jazz in popularni glasbi. Izdal je že 4 avtorske zgoščenke z odmevnimi kritikami, kar ga uvršča med enega najbolj ustvarjalnih in produktivnih glasbenikov slovenske jazzovske scene. Trenutno živi in ustvarja v New Yorku. Na festivalu Arsana se nam bo predstavil s svojim najnovejšim triom, v katerem sodeluje z izjemnima glasbenikoma: Američanom Mylesom Slonikerjem ter Italijanom Francescom Cinigliom. Oba spadata med najperspektivnejše ter najbolj klicane jazz glasbenike newyorške jazzovske scene. Predstavili bodo kompozicije izpod peres vseh treh glasbenikov. Pridite in doživite newjorški glasbeni duh!

SHARP 6 (SLO)

 OB 20.30. URI, HOTEL MITRA  8 €

Nastopajoči: Lenart Krečič – saksofon, Tomaž Gajšt – trobenta, Jaka Kopač – saksofon, Gregor Ftičar – klavir, Miha Koren – kontrabas, Janez Gabrič – bobni

Glasba seksteta Sharp 6 združuje elemente klasičnega jazza, jazz-rocka, funka, M-basea in sodobnega jazza. Vsi člani zasedbe sodelujejo tudi kot avtorji glasbe in aranžmajev, kar prispeva k raznolikosti in raznovrstnosti glasbe, kljub temu pa ohranjajo izrazito skupno noto. Na prvi pogled dokaj standardna jazz zasedba izvaja avtorsko glasbo, stilsko dostopno marsikomu, tudi tistim, ki morda jazza ne poslušajo vsak dan.

MAJA KEUC AMAYA – “TRIBUTE TO SOUL” (SLO)

 OB 20.00. URI, DOM KULTURE MUZIKAFE  10 €

Majo Keuc je širša Slovenija spoznala v oddaji Slovenija ima talent leta 2010, kot mlado nadebudno soul pevko s “črnskim glasom”. Leto kasneje je Slovenijo zastopala na Festivalu Pesmi Evrovizije v Dusseldorfu in dosegla najboljso slovensko uvrstitev, odkar obstajajo polfinalni večeri. V sodelovanju s skupino Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe PAPIR je izdala prvi album z naslovom Po Viharju, leto kasneje pa svoj solo album Indigo. Lani je z odliko zaključila študij glasbe v Rotterdamu, trenutno pa živi in uspešno ustvarja v skandinavski prestolnici glasbe – Stockholmu. Letos spomladi je Maja v sodelovanju s producentom/glasbenikom Orphee Noahom izdala prvi mednarodni mini album z naslovom Fairytales, pod umetniškim imenom Amaya. Na koncertu “Tribue to Soul” bodo Majo spremljali uveljavljeni glasbeniki Miha Koretič (kitara), Dorian Granda (bobni) in Jernej Kržič (bas). Repertoar je poklon najimenitnejšim imenom soul/blues glasbe zadnjih 60 let v kombinaciji Majinih lastnih skladb. Maja & Band vam obljubljajo večer nabit z dobro energijo in glasbo za dušo.

TRIO SOZVOČJA SLOVENIJE (SLO)

 OB 20.00. URI, DOM KULTURE MUZIKAFE  10 €

Gregor Volk – vokal, kitare, orglice
Janez Dovč – harmonika, vokal, elektronika
Goran Krmac – tuba, topotalnik

Vrhunski glasbeniki v zanimivi kombinaciji, ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb, nam bodo predstavili slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah. Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Kot ambasadorji slovenske kulturne in naravne raznolikosti s svojim zanimivim nastopom večkrat prisostvujejo na različnih festivalih in prireditvah v tujini (Kitajska, Indija, Velika Britanija, Izrael, Irska, Italija, Argentina itd).