Free songs
Jadranska ulica 4, 2250 Ptuj+386 (0)59 955 041info@arsana.si9-18 ure

O FESTIVALU   SPONZORJI   PODPRITE ORGANIZACIJO

INFECTED UNPLUGGED (SLO)

Infected1OB 21:00 URI, MESTNI TRG TETA FRIDA  Brezplačno

 

Katja Zinrajh-vokal, Jure Pišek-solo kitara, spremljevalni vokal, Taja Islamovič-ritem kitara, spremljevalni vokal, Gašper Bračič-bas kitara, Jure Kovačič-bobni

Glasbeni virus zajame prostor, razširi se energija in pa inovativnost petih mladih nadobudnih glasbenikov, ki so z glasbo tako rekoč že okuženi. To je alternative rock skupina Infected.

V takšni zasedbi delujejo od septembra 2014 in v teh letih so pobrali vse glavne nagrade na Droogstocku 2014 na II. gimnaziji Maribor, zabeležili zmago na Battle of the Bands 2016 v Mariboru, zmago na Rock vizijah 2016 v Novi Gorici, v juniju 2016 pa so zabeležili tudi zmago na Špil ligi v Ljubljani. Septembra 2016 so organizirali prvi lasten koncert imenovan Rockcajt, katerega se je udeležilo več kot 500 glava množica.

 

Ustvarjajo avtorske pesmi v slovenskem jeziku, v letošnjem letu pa načrtujejo tudi izid albuma.

jazz-ladiesJAZZ LADIES (SLO)
OB 21:00-24:00 URE, BAR POMARANČA Brezplačno

 

Natalija Tumpej – vokal, Taja Božič – klavir, Nina Merkoci – saksofon, Petra Trobec − kontrabas, Nina Korošak Šerič – bobni

 

Jazz ladies je glasbena zasedba petih mladih dam, zbranih zaradi ljubezni do jazz glasbe. Občinstvo osvajajo s svojimi izvedbami in priredbami glasbe 60-ih, 70-ih pa vse do danes. Igrajo jazzovske, swing in bebop standarde, v njihovem repertoarju pa se najdejo tudi skladbe latinsko ameriškega izvora in pesmi slovenske popevke. Iskrene in navdiha polne glasbenice vas bodo s pristnim, igrivim in glamuroznim nastopom nostalgično popeljale v obdobje zakajenih lokalov ameriške jazz scene.

Filp-Vadnu&Jereb

FILIP VADNU & MATIC JEREB (SLO)
OB 21:00-24:00 URE, MESTNI TRG TETA FRIDA Brezplačno

 

Filip Vadnu − kitara, Matic Jereb − vokal, ustna harmonika

 

Akustični duo bo obudil spomine na glasbo prejšnjega stoletja, ki se je začela razvijati na območju New Orleansa. Na trdni osnovi bluesa ju zanese tudi v barve jazza in ritme funka v akustični preobleki.

 

 

 

 

Ursula & Bratko - photo Jure Matoz 05-2

URSULA & BRATKO (SLO)
OB 21:00 – 24:00 URE URI, MESTNI TRG TETA FRIDA Brezplačno

 

Odpočij si od glasnih elektronskih beatov in zaplavaj v naročje čarobnega bluesa in soula. Uživaj v večnih pesmih velikanov, kot so Aretha Frankin, Etta James, Muddy Waters in Johnny Cash, iz glasilk in izpod prstov dua Ursula & Bratko. Zasedbo sestavljata izkušena glasbenika Ursula Luthar, študentka jazz petja na konservatoriju v Celovcu, aktivna v več zasedbah, in Bratko Zavrnik, kitarist mariborskega rock’n'roll banda The Sticky Licks.

 

DITKA (SLO)
OB 20:00 URI, DOM KULTURE MUZIKAFE 12 €

 

Ditka – vokal/kitara, Gorazd Čepin – klaviature, Ilj Pušnik – bas

 

Ditka / avgust 2012

Ditka je pevka, kitaristka in komponistka, ki je pri enajstih letih posnela svoj prvi CD, naslednje leto pa s pesmijo »Album s slikami« zmagala na največjem otroškem festivalu »Fens« v Izoli. Leta 2010 je z očetom začela ustvarjati avtorsko glasbo v angleškem jeziku in bila uvrščena na zgoščenko »Val010 − imamo dobro glasbo«. Velikega uspeha sta bili v tujini deležni dve njeni skladbi, in sicer »My guitar«, ki se je leta 2011 v Londonu na tekmovanju United Kingdom Songwriting Contest uvrstila v polfinale v kategoriji ljubezenskih pesmi), in »Dreamer«, ki se je leta 2013 uvrstila v finale v kategoriji singer/songwriter. Leta 2013 je izšla njena zgoščenka »Ne bodi kot drugi«, na kateri je pet uglasbenih pesmi znanih slovenskih pesnikov (Toneta Pavčka, Ferija Lainščka in Marka Pavčka) ter pet avtorskih skladb v angleščini. Z naslovno pesmijo se je marca 2015 predstavila v Veliki TV-poroki oddaje Dobro jutro. Od takrat dalje je postala pesem prava himna mladoporočencev po vsej Sloveniji. Novembra 2015 je postala zmagovalka natečaja Radia SI s pesmijo »30 Years for You«. Septembra 2016 pa je izšel njen drugi CD z naslovom »Ne spreminjaj me« z desetimi uglasbitvami pesmi Ferija Lainščka, za katere je glasbo napisala skupaj z očetom Gorazdom.

Green-teeGREEN TEA TRIO (SLO)
OB 21:00 – 24:00 URE URI, MESTNI TRG TETA FRIDA Brezplačno

 

Patricija Škof – vokal, Stane Hebar – kitara, Luka Herman Gaiser − kontrabas

Repertoar zasedbe zajema pretežno iz zakladnice jazzovskih standardov ter svetovnih in slovenskih evergreenov. Glasbeniki s svojimi interpretacijami nagovarjajo poslušalca, da vsaj za trenutek izstopi iz drvečega vlaka vsakdanjosti, pogleda na svet okoli sebe z druge perspektive in se morda spet vrne nazaj k sebi.

 

BLAŽ VRBIČ  & NEJC ŠKOFIC (SLO)
cover-Blaz-Nejc-2017
OB 21:00 – 24:00 URE URI, BAR POMARANČA Brezplačno

 

Blaž Vrbič – vokal, Nejc Škofic – klavir

Pevec Blaž Vrbič in talentirani jazz pianist Nejc Škofic se bosta predstavila z repertoarjem, v katerem se prepletajo Blaževe pesmi s prihajajočega avtorskega albuma, izbrana dela sodobnega tujega vokalnega jazza (Gregory Porter) ter redkeje izvajani jazz standardi, med katerimi najbolj izstopa izbor pesmi kultnega sodelovanja med pianistom Billom Evansom in pevcem Tonyjem Bennettom. Rdeča nit koncerta je spontanost, ki pripravi odlično podlago za intimno komunikacijo med glasom in klavirjem, vedno pa nezmotljivo črpa iz trenutka in prostora. Slišali bomo dela, pri katerih glasba nagovarja naša čustva, besedila pa intelekt.

 

Menu