ALL AROUND JAZZY TRIO (SLO)

 21.30-23.00, SLOVENSKI TRG  Brezplačno!

Nastopajoči: Katarina Samobor – vokal, Jure Pišek – kitara, Aljaž Bojnec – kitara

Zasedbo sestavljajo mladi ptujski glasbeniki, ki so se izobraževali tako iz klasične kot iz jazz glasbe pri ptujskih mentorjih, hkrati pa igrajo v različnih glasbenih sestavih, od rocka, popa in mnogih drugih glasbenih žanrov.

QUATRO SWING

 21.30-23.00, SLOVENSKI TRG  Brezplačno!

Quatro Swing je skupina domačinov iz Ptuja. Sestavljajo jo Mojca Ljubša (vokal), Vid Ciglar (kitara), Rok Ciglar (cajon) in Tilen Vidovič(električna kitara). Glasbeno pot sta začela Mojca in Vid kot duo, ki je nastopal na lokalnih prireditvah in porokah. Kasneje se jima je pridružil še Rok, ki je dodal svoj pogled. V decembru 2017 pa se je pridružil še Tilen Vidovič s svojim značilnim zvokom na električni kitari.

EVELINA SORŠAK “CROSS OVER”

 OB 21.30. URI, GOSTILNA RIBIČ  Brezplačno!

Evelina Soršak je mlada vokalistka, ki se je občinstvu prvič predstavila s solistično vlogo v mladinskem muzikalu Metuljev efekt. Udeležuje se različnih dejavnosti povezanih s glasbo. Tako je med drugim sodelovala tudi na mednarodnem vokalnem jazz campu s skupino New York Voices. Nastopala je tudi na različnih prireditvah, modnih revijah in kulturnih dogodkih. Za nastop na odru mladih je pripravila pester ”CROSS OVER” program, ki vas bo ponesel visoko med zvezde poletne noči.

BLASIUS

 21.30-23.00, SLOVENSKI TRG  Brezplačno!

Blasius je glasbena skupina, ki sta jo konec leta 2017 ustanovila Blaž Vidovič in Dominik Širovnik. Izvajajo klasični rock. V letu 2018 ustvarjajo avtorsko glasbo, ki jo bodo izdali v obliki dveh EP-jev.

GUITAR TRIBUTE TO ROCK & BLUES

 21.30-23.00, SLOVENSKI TRG   Brezplačno!

Nastopajoči: Luka Gašparič – kitara, vokal, Vid Žirovnik – kitara, Gal Jeza – kitara, Vito Levstik – kitara

Mladi ptujski glasbeniki, ki se že vrsto let urijo pri priznanem pedagogu ter kitaristu Marku Korošcu, se bodo predstavili z izborom skladb kitarskih velikanov, kot so Jimi Hendrix, Santana, B. B. King in še mnogi drugi.

APELA

 21.30-23.00, SLOVENSKI TRG  Brezplačno!

Nastopajoči: Špela Brumen – vokal,  Aleksander Živko – klavir

Špela in Aleksander sta se lotila akustičnih priredb znanih pop in rock skladb. Svoje ideje črpata iz pop, klasične in jazz glasbe ter tako skladbe predstavita na nov, svež način. S svojim obvladanjem instrumenta in vokala se izvrstno dopolnjujeta. Uživali boste lahko v glasbi Bruna Marsa, Eda Sheerana, poletnih latino ritmov, ne bo pa manjkalo niti nežnih in čutnih balad.