Free songs
Jadranska ulica 4, 2250 Ptuj+386 (0)59 955 041info@arsana.si9-18 ure

O FESTIVALU   SPONZORJI   PODPRITE ORGANIZACIJO

O FESTIVALU

 

Mednarodni glasbeni festival Arsana je v zadnjih letih prerasel v enega najbolj prepoznavnih, žanrsko raznolikih glasbenih festivalov v tem delu Evrope, ki vsako leto na več kot 60 dogodkih gosti preko 300 umetnikov in privabi blizu 20 000 obiskovalcev. Z eminentnimi izvajalci mednarodne glasbene scene je najstarejše mesto zapisal na svetovni glasbeni zemljevid. Vrhunska klasična, jazz, etno, world instrumentalna in vokalna glasba, za vse generacije in okuse, se preliva med  arkadami dvorišča ptujskega minoritskega samostana,  DomaKULTure,  atriju Hotela Mitra, na ulicah, dvoriščih in trgih ter v kavarnah, Ptujskem gradu in v  čudovitem ambientu Dominikanskega samostana. Kar je posebej dragoceno; iz njega so izšli številni avtorski projekti z glasbenimi mojstri svetovnega formata, kot so Vox Arsana z New York Voices, Tango Story s Stefanom Milenkovichem, Živalski karneval s Konstantinom Boginom in muzikal Kurentova svatba z najpomembnejšimi slovenskimi ustvarjalci. Glasbeno festivalsko dogajanje je prepleteno s pisano paleto spremljevalnih dogodkov. Mednarodno poletno klasično glasbeno akademijo vodijo evropski mojstri klasične glasbe iz Rima, Pariza, Dunaja, Moskve in Manheima, vodilni vokalni evropski jazz kamp pa New York Voices. K živahnemu utripu mesta v času festivala prispevajo mednarodna plesna akademija, poulično glasbeno ustvarjanje, mladinski vokalni tabor, otroškifestival, umetnostno terapevtski kamp, okrogle mize, kulinarični večeri, potopisna predavanja in drugi dogodki,…

Do sedaj je festival ponudil preko 500 koncertov klasične, jazz, etno, world, pop instrumentalne in vokalne glasbe, gostil 4500 umetnikov mednarodnega slovesa in privabil več kot 200 000 obiskovalcev iz cele Slovenije, Evrope in od drugih celin.

Med najuglednejša imena sodijo Take 6 ( 10X GRAMMY AWARD) New York Voices (2X GRAMMY AWARD), Rade Šerbedžija, Stefan Milenkovich, Donavska Filharmonija, Simfonični orkester iz Nove Zelandije, Edin Karamazov, Vlatko Stefanovski, Kaliopi, Chris Jarret, Lovro Pogorelič, Allan Kelly Gang, Zbor Glinka, Zbor Smolny, Cubismo, Josipa Lisac, Denis Jannah, Jean Toussaint, Konstantin Bogino, Elena Denisova, Marko Fiorentini, Janez Lotrič, Oto pesner, Siddartha, Tinkara Kovač, Alenka Godec, Neisha, Gal in Severa Gjurin, Terra Folk, Perpetuum Jazzile, Sozvočja Slovenije, Tabu, Phil Colins Show, Big Band DOM, Nina Strnad, Vlado Kreslin, Prifarski Muzikanti, Tadej Toš, Jure Ivanušič, Pliš, Orlek, Manouche in drugi.

O FESTIVALU

Dogodek včeraj je bil pa presežek v vsem primeru. Odličen dogodek. Danes lahko samo čestitam, se priklonim in rečem – dokaz, da se da!
MIRO CERAR, predsednik vlade Republike Slovenije

Organizacija koncerta, vzdušje in kulinarika na Ptuju, je bil pa vrhunec naše letošnje evropske turneje.
TAKE 6 (ZDA)

Sinočnji večer s Take 6 pa si bomo zapomnili kot vrhunsko glasbeno doživetje v svetovnem merilu. S tem festivalom ste obogatili Ptuj – najstarejše slovensko mesto in ga postavili na zemljevid glasbenih doživetij prve vrste.
DANICA PURG, direktorica IEDC

Videla in doživela sem nekaj za kar si nisema mislila, da obstaja. Večer je bil čisti užitek in presežek, z vsem kar je bilo pred tem in po tem.
ROSVITA PESEK, TV voditeljica

Ne glede na to s kakšnim projektom pridem in ne glede na to kaj igramo in kako igramo, publika to sprejme, zato ker je tok dobra publika. Vsaka čast organizatorjem! Ljubljana se lahko skrije.
GAL GJURIN, glasbenik

Zelo smo počaščeni, da smo lahko del tako velikega festivala.
RUDI BUČAR, glasbenik

Komaj čakamo, da se lahko spet vrnemo. Čudovito mesto in fantastični ljudje. Bilo je nepozabno.
ESTUDIANTINA ENSEMBLE, CUB

Na festivalu smo se imeli odlično. Ptujska publika je zelo prijetna in sproščena, ambient min oritskega trga pa fantastičen.  Vsekakor podpiram cilje in želje organizatorjev in jim želim še veliko uspehov v naslednjih letih.
NINA STRNAD, pevka

Bilo je res ultra hudo dobro, noro, totalno nenormalno in bolano!!!!!  Hvala Ptuj!
FELL THE PHIL COLLINS show

Odprto  pismo Ptuju z ljubeznijo, Slovenija

Spoštovani Arsan-ovci !

Vsem po vrsti : vodji-direktorju, organizatorjem, koordinatorjem, odborom, sponzorjem.… HVALA ZA ČUDOVITE VEČERE IN KVALITETNE GLASBENE UŽITKE!!! Sem ena od Mariborčanov, ki smo se letos redno in pogosto pripeljali popoldan ali zvečer na Ptuj in uživali: V ZELO PESTRI IN IZREDNO KVALITETNI PONUDBI TER IZVEDBI GLASBENIH DOGODKOV FESTIVALA ! NA PRIJETNIH IN AKUSTIČNIH PRIZORIŠČIH ! – pa seveda prej in kasneje v dobri
OBISKOVALKA iz Maribora

Festival Arsana se lahko pohvali z odlično in profesionalno organizacijo. Ne samo po tehnični in izvedbeni plati, marveč tudi po izjemnem odnosu do nastopajočih in obiskovalcev. Skratka, festival, po katerem bi se lahko ali bolje rečeno morali zgledovati marsikateri organizatorji. Festival Arsana si zagotovo zasluži še mnogo uspešnih let!

ALENKA GODEC, pevka

Festival Arsana je rezultat umetniškega, energičnega in plodnega jedra Arsane, ki kar poka po šivih od realizacije idej, ki polnijo ta čas, ko je kriza, s tistimi vsebinami, zaradi katerih bomo to isto krizo tudi prej premostili. Motor in srce tega jedra je Mladen Delin, ki je zagotovo tako spreten tkalec niti tudi zato, ker je najprej glasbenik in umetnik tudi sam.

TINKARA KOVAČ, pevka

Tako čudovitega in raznovrstnega festivala že dolgo nisem videla.

STEFAN MILENKOVICH, violinist

Festival ima svetlo prihodnost, saj je ustvarjalni inkubator novih projektov in magnet za umetnike z vseh koncev sveta.

KONSTANTIN BOGINO, pianist

Želimo se še vračati in nastopati na  festivalu ARSANA z novimi programi in solisti.

DONAVSKA FILHARMONIJA, mednarodni simfonični orkester

Menu