Pet, 14. 7.

PLURALNO – SAŠO HRIBAR & RENATO VINDIŠ

Nastopata: Sašo Hribar, Renato Vindiš

Sašo Hribar in Renato Vindiš v družbeno-politični satirični komediji Pluralno, prvič na Ptuju. V demonstraciji bizarnosti, ki je skoraj resnična, humorja, ki je mestoma tragičen in objektivnosti, ki je za marsikoga pristranska. Malo za šalo, malo za res, malo v besedi, malo v glasbi. S številnimi osebnostmi iz političnega in javnega življenja. 

Generalni pokrovitelj: Reseda

Več

Sob, 15. 7.

POLETNA NOČ® NA PTUJU

Nastopajo: Simfonični orkester RTV Slovenija, Big Band RTV Slovenija

Solisti: Raiven, Nuška Drašček, Lea Likar, Gregor Ravnik, Alenka Godec, Oto Pestner, Elda Viler, Alfi Nipič, David Matići, Saša Lešnjek

Dirigent: Patrik Greblo

Poletna noč® je vsakoletni gala koncert, posvečen slovenski popevki in drugim izjemnim skladbam iz bogate zakladnice slovenske zabavne glasbe. Vsak koncert postreže z drugačno, novo temo, pesmi pa izvajajo uveljavljeni slovenski pevci ob spremljavi velikega orkestra, ki ga sestavljata Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija. Koncert bo vodil dirigent Patrik Greblo.

Poletna noč® bo letos prvič gostovala na Ptuju in obljublja nepozabne vrhunce slovenske popularne glasbe, s posebnim poudarkom na štajerskem doprinosu v zakladnico domače glasbe. 

V primeru slabega vremena bo dogodek v nedeljo, 16. 7. 2023.

 

Generalna pokrovitelja: Zavarovalnica Triglav, Žiher hiše

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

Več

Čet, 20. 7.

JOVEN ORQUESTA DE JAEN (ESP)

Nastopajo: Simfonični orkester Joven Orquesta de Jaén

Dirigent: Rafael de Torres

Španski mladinski simfonični orkester Joven Orquesta de Jaén je sprva deloval kot godalni orkester. Leta 2016 je pod vodstvom Francisca Bernala postal simfonični orkester, ki ga od leta 2021 vodi dirigent Rafael de Torres. Orkester sestavlja 60 mladih glasbenikov iz različnih delov province Jaén, ki študirajo na poklicnih konservatorijih v Jaénu, Úbedi in Linaresu ter na višjih konservatorijih v Madridu, Salamanci, Zaragozi in Jaénu. Člani mladinskega simfoničnega orkestra spoznavajo in izvajajo raznolik repertoar ter ob svojem umetniškem delovanju poglabljajo ljubezen do glasbe in razširjajo svoje poslanstvo. V sezoni 2018/19 je orkester sodeloval na mednarodnem glasbenem festivalu Baezafest in na provansalskem festivalu mladinskih orkestrov v Franciji, v 2022 pa so muzicirali na Festivalu mladih v Firencah in festivalu mladinskih orkestrov na Dunaju.

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

Več

Pet, 21. 7.

ESTUDIANTINA ENSEMBLE (KUB)

Nastopajo: Ricardo Bekema (vokal, ak. kitara), Carlos Francinet (vokal, tolkala), Eric Wijngaarde (tolkala, spremljevalni vokal), Ernesto Paz Rivero (el. kontrabas), Heiko Ebner (trobenta), Jan Boers (tres, spremljevalni vokal), Leo Martis (tres, spremljevalni vokal), Marcos Betancourt (pavke), Gerardo Rosales Rondon (tolkala), Gabino Jardines Cisneros (ak. kitara)

Kubanska zasedba Estudiantina Ensemble spada med peščico tistih, ki še ohranjajo tradicijo “estudiantina” študentskih glasbenih skupin, priljubljenih na začetku prejšnjega stoletja. Pevec in kitarist Ricardo Aristides Bekema je zasedbo ustanovil z namenom ohranjanja pristnih kubanskih stilov, kot so danzon, guaracha, bolero in son. Za razliko od klasičnih afro-kubanskih skupin, ki temeljijo na trobilih, v estudiantini prevladujejo strunska glasbila, ki jih spremljajo trobente in tolkala, vključno z značilnimi pavkami. Estudiantina Ensemble s svojo plesno glasbo, svojevrstno prednico sodobne salse, že več kot dve desetletji privabljajo in navdušujejo številne obiskovalce. Izkušeni umetniki so tekom svoje kariere nastopali na mnogih domačih in tujih odrih, med drugim na prestižnem kubanskem dogodku Festival de la Trova Pepe Sánchez.

Generalni pokrovitelj: Salon kopalnic MCK d.o.o. 

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

Več

Sob, 22. 7.

VLADO KRESLIN, MALI BOGOVI & TEO COLLORI IN MOMENTO CIGANO

Nastopajo: Vlado Kreslin (vokal, kitara), Mali bogovi: Iztok Cergol (violina, harmonika, saksofon, trobenta, kitara), Mileta Grujić (klaviature), Tonč Feinig (klaviature), Matej Sušnik (kitara), Luka Jerončič (bas kitara, kontrabas), Luka Ovsec (tolkala), Gašper Peršl (bobni)

Teo Collori in Momento Cigano: Teo Collori (kitara), Metod Banko (kitara), Matija Krečič (violina), Matej Kužel (klarinet), Jošt Lampret (bas)

Super festivalska sobota bo skupaj z organizatorjema Zavod za turizem Ptuj in Odprta kuhna gostila Odprto kuhno in dnevno kulinarično dogajanje na Mestnem trgu, zvečer pa se bosta na glavnem odru mestne tržnice zvrstila dva izjemna koncerta, legendarni Vlado Kreslin v družbi Malih bogov in vroča zasedba Teo Collori in Momento Cigano.

Vlado Kreslin, eden najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov, se je začel z glasbo ukvarjati v začetku sedemdesetih let. Že v osemdesetih je z zasedbo Martin Krpan posnel dve odmevni plošči. Na slovenski glasbeni sceni je otvoril številne koncerte svetovno znanih izvajalcev, kot so na primer R.E.M., Bob Dylan in Michael Chapman. Ko je začel ustvarjati z Beltinško bando, je s tem sprožil preporod etno glasbe pri nas in se zapisal v zgodovino slovenske glasbe. Napeve ljudske glasbe in prekmursko narečje je s to zasedbo približal tudi mladim generacijam, mnoge njegove skladbe pa so postale navdih za romane, filme in druga umetniška dela. Trubadur prekmurskih ravnic, kot mu radi rečemo, je tekom svoje kariere izdal že trideset avtorskih plošč, več pesniških zbirk ter sodeloval z vrsto uglednih domačih in tujih glasbenikov.

Zasedba Teo Collori in Momento Cigano preigrava živahno mešanico romske in plesne swing glasbe. Ustanovil jo je kitarist Teo Collori, malo zatem ko je leta 2010 diplomiral iz jazza na državnem konservatoriju v Celovcu. Gre za eno najbolj iskanih instrumentalnih zasedb pri nas, ki sklada iskrive aranžmaje z imenitnimi solističnimi vložki. Teo Collori in Momento Cigano so odigrali že lepo število izjemnih koncertov, tako na domačih kot tujih odrih. Svoj zadnji, četrti album z naslovom Capitano Della Noche so posneli v dnevni sobi, saj so želeli, da bi bili posnetki čim bolj intimni in iskreni. V njihovih najnovejših kompozicijah je med drugim moč prisluhniti flamenko rumbi, indijski melodiki, afro-romskemu stilu in italo-francoskemu valčku.

 

Generalna pokrovitelja: Tenzor, Robotika Kogler

 

Več

Ned, 23. 7.

JOSIPA LISAC (HR)

Nastopajo: Josipa Lisac (vokal), Borna Šercar (bobni), Davor Črnigoj (bas), Elvis Penava (kitara), Toni Starešinić (klaviature) 

Hrvaška glasbena ikona Josipa Lisac je svoj unikatni slog začela oblikovati v šestdesetih letih prejšnjega stoletja s skupinama O’Hara in Zlatni akordi, odločilno pa je bilo tudi sodelovanje z uveljavljenim rock ’n’ roll glasbenikom Karlom Metikošem. S svojo nekonvencionalnostjo in izjemnim glasom je kmalu osvojila številno publiko in si prislužila status dive, ki ga zasluženo nosi še danes. Prav letos mineva 50 let od prve izdaje njenega debitantskega albuma Dnevnik jedne ljubavi, ki je kmalu po izidu leta 1973 dobil kultni status in še danes velja za enega glasbenih vrhuncev nekdanje skupne države Jugoslavije. Josipa Lisac že več kot pet desetletij navdušuje z edinstvenimi vokalnimi interpretacijami in izostrenim čutom za odrske nastope. Osupljiva umetniška dela so ji prinesla nagrado vokal godine, diskografsko nagrado porin in mnoge druge. 

 

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

Več

Tor, 25. 7.

TADEJ TOŠ

Nastopa: Tadej Toš

Tadej Toš, igralec in stand up komik, s svojim odkritim in duhovitim pristopom navdušuje občinstvo po vsej Sloveniji. Njegove predstave so polne iskrenih in zabavnih zgodb, ki se dotikajo različnih aktualnih tem, kot so medsebojni odnosi, družina, kultura in politika. Njegova sposobnost, da na izviren način opiše vsakdanje situacije, je prava poslastica za ušesa in duha. Tadej Toš je znan po svoji neposrednosti in sposobnosti, da s svojim humorjem doseže široko in tudi najzahtevnejše občinstvo. Njegove predstave so odlična priložnost za sprostitev in smeh, ki ju ne gre zamuditi.

 

Generalni pokrovitelj: Dorssen

 

Več

Sre, 26. 7.

HAMO & RUDI BUČAR

Nastopata: Matevž Šalehar Hamo (vokal, kitara), Rudi Bučar (vokal, kitara)

Matevž Šalehar Hamo in Rudi Bučar predstavljata dvojec izvrstnih glasbenikov in že več kot dve desetletji bogatita slovensko glasbeno sceno. Na skupnih akustičnih večerih s petjem, preigravanjem, pripovedovanjem in izjemno medsebojno energijo ustvarjata nepozabno, srčno vzdušje. 

Rudi Bučar, vsestranski glasbenik in istrski kantavtor, je svojo glasbeno pot začel že v osnovnošolskih letih. V 2012 je končal študij jazz petja in aranžiranja na konservatoriju v Trstu. S svojim glasom, imenitnimi interpretacijami in poetiko je dosegel odlične uvrstitve na številnih slovenskih glasbenih festivalih, kot so Ema, Slovenska popevka in Melodije morja in sonca.

Matevž Šalehar Hamo je javnosti znan predvsem kot frontman blues rock zasedbe Hamo & Tribute 2 Love in velja za enega izvirnejših vokalistov tega žanra pri nas. Na slovensko glasbeno sceno je stopil konec devetdesetih let in do danes nastopa na uveljavljenih domačih festivalih (Ema, Slovenska popevka, Dnevi slovenske zabavne glasbe) ter ustvarja s priznanimi glasbeniki (Vlado Kreslin, Trkaj, Gušti, Ditka, Escape String Quartet, Neisha, Gal Gjurin in drugi).

 

Več

Čet, 27. 7.

CARMINA BURANA: STEFAN MILENKOVIĆ & CAMERATA NOVI SAD (SRB)

Nastopajo: Stefan Milenković (violina), Komorni orkester Camerata Novi Sad

Program: G. Tartini, G. Gershwin, Queen, A. Piazzolla, C. Orff

Violinski virtuoz srbskega rodu Stefan Milenković, ki je bil leta 2002 v Srbiji razglašen za umetnika stoletja, je v osemdesetih letih zaslovel kot čudežni otrok. Še pred 14. letom je igral za pomembne osebnosti, kot so takratni ameriški predsednik Ronald Reagan, voditelj Sovjetske zveze Mihail Gorbačov in papež Janez Pavel II. Do 17. leta je osvojil številne nagrade na prestižnih mednarodnih tekmovanjih in odigral več kot tisoč koncertov. Kasneje je študiral na Akademiji za glasbo v Beogradu in Juilliard School v New Yorku ter postal eden najbolj iskanih violinistov svoje generacije. Nastopa z vrhunskimi orkestri in priznanimi dirigenti, kot so Sir Neville Marriner, Lorin Maazel, Vladimir Fedosejev, Daniel Oren in En Shao. Milenković deluje tudi na akademskem področju – poučeval je na Juilliard School in na Univerzi v Illinoisu. Trenutno je umetniški vodja nove koncertne dvorane v Novem Sadu in izredni profesor violine na tamkajšnji univerzi.

Komorni orkester Camerata Academica, kot se je sprva imenoval, je bil ustanovljen pod okriljem Akademije umetnosti v Novem Sadu. V prvem obdobju delovanja je bil njegov vodja Istvan Varga in v tem času je orkester koncertiral na mnogih prestižnih dogodkih in glasbenih festivalih, kot so Bemus, Nomis in Ohridsko poletje. Orkester je po kratkem obdobju nedelovanja leta 2007 obudil violončelist Marko Miletić. Camerata Novi Sad danes združuje najboljše profesorje in študente Akademije umetnosti ter sodeluje s priznanimi srbskimi glasbeniki in dirigenti. Orkester je bil eden ključnih akterjev v projektu Evropska prestolnica kulture 2022, danes pa velja tudi za uradni komorni orkester mesta Novi Sad.

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

Več

Pet, 28. 7.

NINA PUŠLAR

Nastopajo: Nina Pušlar (vokal), Dorian Granda (bobni), Goran Moskovski (tolkala), Miha Gorše (klaviature, kitara, vokal), Jani Šepetavec (saksofon, kitara, vokal), Aleš Marjetič (el. kitara), Jernej Kržič (bas), Mitja Bobič (trobenta, spremljevalni vokal), Katja Sever Kržič (spremljevalni vokal)

Nina Pušlar, ena najbolj priljubljenih in predvajanih slovenskih izvajalk, znana po svoji pristni energiji, ki zlahka pritegne občinstvo. Širši javnosti je postala znana z zmago na Bitki talentov leta 2005. Od takrat je prehodila dolgo, pestro pot in postala priljubljena ikona domače glasbene scene, ki danes redno zaseda vrhove glasbenih lestvic in polni dvorane. Napolnila je že skoraj vsa slovenska prizorišča, dvakrat razprodala Križanke, nastopila v legendarni dvorani Tivoli, posnela sedem studijskih albumov in ogromno uspešnic. Njeni nastopi, na katerih skladbe izvaja s priznanimi slovenskimi instrumentalisti, so glasbeno in pevsko dovršeni. Nina Pušlar skozi pesmi izraža sočutje, ljubezen in veselje do življenja, s čimer navdihne slehernega poslušalca.

Generalni pokrovitelj: Cestno podjetje Ptuj

 

Več

Sob, 29. 7.

JOKER OUT & DAN D

Nastopajo: Joker Out: Bojan Cvjetićanin (vokal), Jure Maček (bobni), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas)

Dan D: Tomislav Jovanović Tokac (vokal, kitara), Dušan Obradinović Obra (bobni), Marko Turk Tučo (kitara), Nikola Sekulović (bas), Boštjan Grubar (klaviature)

Poletno festivalsko dogajanje bo sklenjeno v medgeneracijskem vzdušju, z dvojnim koncertom priznanih glasbenih skupin, Joker Out in Dan D.

Joker Out, predstavniki mlajše rock generacije, nadaljujejo svoj osvajalni pohod z neustavljivo mladostno energijo in dovršeno vizualno podobo. Po lanski izdaji drugega albuma Demoni so v razprodanih Križankah opravili zrelostni izpit, nadgradili svoj shagadelic rock’n’roll in pokazali, kaj zmorejo. Njihov krog oboževalcev raste iz nastopa v nastop. Za njimi so številni veliki odri, tudi evrovizijski, ki jim je odprl vrata na globalno glasbeno sceno.

Skupina Dan D s svojim ustvarjanjem navdihuje in preseneča že več kot 25 let. Slovensko glasbeno sceno je zaznamovala s skladbami, kot so Voda, Čas, Plešeš, Tiho in mnogimi drugimi. Člani skupine glasbeno evolucijo jemljejo kot izziv in vsak izdelek je svojevrsten unikat, ki ne podlega trendom.

Generalni pokrovitelja: Perutnina Ptuj, NLB

Več

Pet, 14. 7.

PLURALNO – SAŠO HRIBAR & RENATO VINDIŠ

Nastopata: Sašo Hribar, Renato Vindiš

Sašo Hribar in Renato Vindiš v družbeno-politični satirični komediji Pluralno, prvič na Ptuju. V demonstraciji bizarnosti, ki je skoraj resnična, humorja, ki je mestoma tragičen in objektivnosti, ki je za marsikoga pristranska. Malo za šalo, malo za res, malo v besedi, malo v glasbi. S številnimi osebnostmi iz političnega in javnega življenja. 

Generalni pokrovitelj: Reseda

VSTOPNICE

Več

Sob, 15. 7.

POLETNA NOČ® NA PTUJU

Nastopajo: Simfonični orkester RTV Slovenija, Big Band RTV Slovenija

Solisti: Raiven, Nuška Drašček, Lea Likar, Gregor Ravnik, Alenka Godec, Oto Pestner, Elda Viler, Alfi Nipič, Saša Lešnjek

Dirigent: Patrik Greblo

Poletna noč® je vsakoletni gala koncert, posvečen slovenski popevki in drugim izjemnim skladbam iz bogate zakladnice slovenske zabavne glasbe. Vsak koncert postreže z drugačno, novo temo, pesmi pa izvajajo uveljavljeni slovenski pevci ob spremljavi velikega orkestra, ki ga sestavljata Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija. Koncert bo vodil dirigent Patrik Greblo.

Poletna noč® bo letos prvič gostovala na Ptuju in obljublja nepozabne vrhunce slovenske popularne glasbe, s posebnim poudarkom na štajerskem doprinosu v zakladnico domače glasbe. 

V primeru slabega vremena bo dogodek v nedeljo, 16. 7. 2023.

 

Generalna pokrovitelja: Zavarovalnica Triglav, Žiher hiše

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

VSTOPNICE

 

Več

Čet, 20. 7.

JOVEN ORQUESTA DE JAEN (ESP)

Nastopajo: Simfonični orkester Joven Orquesta de Jaén

Dirigent: Rafael de Torres

Španski mladinski simfonični orkester Joven Orquesta de Jaén je sprva deloval kot godalni orkester. Leta 2016 je pod vodstvom Francisca Bernala postal simfonični orkester, ki ga od leta 2021 vodi dirigent Rafael de Torres. Orkester sestavlja 60 mladih glasbenikov iz različnih delov province Jaén, ki študirajo na poklicnih konservatorijih v Jaénu, Úbedi in Linaresu ter na višjih konservatorijih v Madridu, Salamanci, Zaragozi in Jaénu. Člani mladinskega simfoničnega orkestra spoznavajo in izvajajo raznolik repertoar ter ob svojem umetniškem delovanju poglabljajo ljubezen do glasbe in razširjajo svoje poslanstvo. V sezoni 2018/19 je orkester sodeloval na mednarodnem glasbenem festivalu Baezafest in na provansalskem festivalu mladinskih orkestrov v Franciji, v 2022 pa so muzicirali na Festivalu mladih v Firencah in festivalu mladinskih orkestrov na Dunaju.

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

Več

Pet, 21. 7.

ESTUDIANTINA ENSEMBLE (KUB)

Nastopajo: Ricardo Bekema (vokal, ak. kitara), Carlos Francinet (vokal, tolkala), Eric Wijngaarde (tolkala, spremljevalni vokal), Ernesto Paz Rivero (el. kontrabas), Heiko Ebner (trobenta), Jan Boers (tres, spremljevalni vokal), Leo Martis (tres, spremljevalni vokal), Marcos Betancourt (pavke), Gerardo Rosales Rondon (tolkala), Gabino Jardines Cisneros (ak. kitara)

Kubanska zasedba Estudiantina Ensemble spada med peščico tistih, ki še ohranjajo tradicijo “estudiantina” študentskih glasbenih skupin, priljubljenih na začetku prejšnjega stoletja. Pevec in kitarist Ricardo Aristides Bekema je zasedbo ustanovil z namenom ohranjanja pristnih kubanskih stilov, kot so danzon, guaracha, bolero in son. Za razliko od klasičnih afro-kubanskih skupin, ki temeljijo na trobilih, v estudiantini prevladujejo strunska glasbila, ki jih spremljajo trobente in tolkala, vključno z značilnimi pavkami. Estudiantina Ensemble s svojo plesno glasbo, svojevrstno prednico sodobne salse, že več kot dve desetletji privabljajo in navdušujejo številne obiskovalce. Izkušeni umetniki so tekom svoje kariere nastopali na mnogih domačih in tujih odrih, med drugim na prestižnem kubanskem dogodku Festival de la Trova Pepe Sánchez.

Generalni pokrovitelj: Salon kopalnic MCK d.o.o. 

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

VSTOPNICE

 

Več

Sob, 22. 7.

VLADO KRESLIN, MALI BOGOVI & TEO COLLORI IN MOMENTO CIGANO

Nastopajo: Vlado Kreslin (vokal, kitara), Mali bogovi: Iztok Cergol (violina, harmonika, saksofon, trobenta, kitara), Mileta Grujić (klaviature), Tonč Feinig (klaviature), Matej Sušnik (kitara), Luka Jerončič (bas kitara, kontrabas), Luka Ovsec (tolkala), Gašper Peršl (bobni)

Teo Collori in Momento Cigano: Teo Collori (kitara), Metod Banko (kitara), Matija Krečič (violina), Matej Kužel (klarinet), Jošt Lampret (bas)

Super festivalska sobota bo skupaj z organizatorjema Zavod za turizem Ptuj in Odprta kuhna gostila Odprto kuhno in dnevno kulinarično dogajanje na Mestnem trgu, zvečer pa se bosta na glavnem odru mestne tržnice zvrstila dva izjemna koncerta, legendarni Vlado Kreslin v družbi Malih bogov in vroča zasedba Teo Collori in Momento Cigano.

Vlado Kreslin, eden najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov, se je začel z glasbo ukvarjati v začetku sedemdesetih let. Že v osemdesetih je z zasedbo Martin Krpan posnel dve odmevni plošči. Na slovenski glasbeni sceni je otvoril številne koncerte svetovno znanih izvajalcev, kot so na primer R.E.M., Bob Dylan in Michael Chapman. Ko je začel ustvarjati z Beltinško bando, je s tem sprožil preporod etno glasbe pri nas in se zapisal v zgodovino slovenske glasbe. Napeve ljudske glasbe in prekmursko narečje je s to zasedbo približal tudi mladim generacijam, mnoge njegove skladbe pa so postale navdih za romane, filme in druga umetniška dela. Trubadur prekmurskih ravnic, kot mu radi rečemo, je tekom svoje kariere izdal že trideset avtorskih plošč, več pesniških zbirk ter sodeloval z vrsto uglednih domačih in tujih glasbenikov.

Zasedba Teo Collori in Momento Cigano preigrava živahno mešanico romske in plesne swing glasbe. Ustanovil jo je kitarist Teo Collori, malo zatem ko je leta 2010 diplomiral iz jazza na državnem konservatoriju v Celovcu. Gre za eno najbolj iskanih instrumentalnih zasedb pri nas, ki sklada iskrive aranžmaje z imenitnimi solističnimi vložki. Teo Collori in Momento Cigano so odigrali že lepo število izjemnih koncertov, tako na domačih kot tujih odrih. Svoj zadnji, četrti album z naslovom Capitano Della Noche so posneli v dnevni sobi, saj so želeli, da bi bili posnetki čim bolj intimni in iskreni. V njihovih najnovejših kompozicijah je med drugim moč prisluhniti flamenko rumbi, indijski melodiki, afro-romskemu stilu in italo-francoskemu valčku.

 

Generalna pokrovitelja: Tenzor, Robotika Kogler

VSTOPNICE

 

Več

Ned, 23. 7.

JOSIPA LISAC (HR)

Nastopajo: Josipa Lisac (vokal), Borna Šercar (bobni), Davor Črnigoj (bas), Elvis Penava (kitara), Toni Starešinić (klaviature) 

Hrvaška glasbena ikona Josipa Lisac je svoj unikatni slog začela oblikovati v šestdesetih letih prejšnjega stoletja s skupinama O’Hara in Zlatni akordi, odločilno pa je bilo tudi sodelovanje z uveljavljenim rock ’n’ roll glasbenikom Karlom Metikošem. S svojo nekonvencionalnostjo in izjemnim glasom je kmalu osvojila številno publiko in si prislužila status dive, ki ga zasluženo nosi še danes. Prav letos mineva 50 let od prve izdaje njenega debitantskega albuma Dnevnik jedne ljubavi, ki je kmalu po izidu leta 1973 dobil kultni status in še danes velja za enega glasbenih vrhuncev nekdanje skupne države Jugoslavije. Josipa Lisac že več kot pet desetletij navdušuje z edinstvenimi vokalnimi interpretacijami in izostrenim čutom za odrske nastope. Osupljiva umetniška dela so ji prinesla nagrado vokal godine, diskografsko nagrado porin in mnoge druge. 

 

Generalni pokrovitelj: NLB

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

 

VSTOPNICE

 

Več

Tor, 25. 7.

TADEJ TOŠ

Nastopa: Tadej Toš

Tadej Toš, igralec in stand up komik, s svojim odkritim in duhovitim pristopom navdušuje občinstvo po vsej Sloveniji. Njegove predstave so polne iskrenih in zabavnih zgodb, ki se dotikajo različnih aktualnih tem, kot so medsebojni odnosi, družina, kultura in politika. Njegova sposobnost, da na izviren način opiše vsakdanje situacije, je prava poslastica za ušesa in duha. Tadej Toš je znan po svoji neposrednosti in sposobnosti, da s svojim humorjem doseže široko in tudi najzahtevnejše občinstvo. Njegove predstave so odlična priložnost za sprostitev in smeh, ki ju ne gre zamuditi.

 

Generalni pokrovitelj: Dorssen

 

VSTOPNICE

 

Več

Sre, 26. 7.

HAMO & RUDI BUČAR

Nastopata: Matevž Šalehar Hamo (vokal, kitara), Rudi Bučar (vokal, kitara)

Matevž Šalehar Hamo in Rudi Bučar predstavljata dvojec izvrstnih glasbenikov in že več kot dve desetletji bogatita slovensko glasbeno sceno. Na skupnih akustičnih večerih s petjem, preigravanjem, pripovedovanjem in izjemno medsebojno energijo ustvarjata nepozabno, srčno vzdušje. 

Rudi Bučar, vsestranski glasbenik in istrski kantavtor, je svojo glasbeno pot začel že v osnovnošolskih letih. V 2012 je končal študij jazz petja in aranžiranja na konservatoriju v Trstu. S svojim glasom, imenitnimi interpretacijami in poetiko je dosegel odlične uvrstitve na številnih slovenskih glasbenih festivalih, kot so Ema, Slovenska popevka in Melodije morja in sonca.

Matevž Šalehar Hamo je javnosti znan predvsem kot frontman blues rock zasedbe Hamo & Tribute 2 Love in velja za enega izvirnejših vokalistov tega žanra pri nas. Na slovensko glasbeno sceno je stopil konec devetdesetih let in do danes nastopa na uveljavljenih domačih festivalih (Ema, Slovenska popevka, Dnevi slovenske zabavne glasbe) ter ustvarja s priznanimi glasbeniki (Vlado Kreslin, Trkaj, Gušti, Ditka, Escape String Quartet, Neisha, Gal Gjurin in drugi).

VSTOPNICE

 

Več

Čet, 27. 7.

CARMINA BURANA: STEFAN MILENKOVIĆ & CAMERATA NOVI SAD (SRB)

Nastopajo: Stefan Milenković (violina), Komorni orkester Camerata Novi Sad

Program: G. Tartini, G. Gershwin, Queen, A. Piazzolla, C. Orff

Violinski virtuoz srbskega rodu Stefan Milenković, ki je bil leta 2002 v Srbiji razglašen za umetnika stoletja, je v osemdesetih letih zaslovel kot čudežni otrok. Še pred 14. letom je igral za pomembne osebnosti, kot so takratni ameriški predsednik Ronald Reagan, voditelj Sovjetske zveze Mihail Gorbačov in papež Janez Pavel II. Do 17. leta je osvojil številne nagrade na prestižnih mednarodnih tekmovanjih in odigral več kot tisoč koncertov. Kasneje je študiral na Akademiji za glasbo v Beogradu in Juilliard School v New Yorku ter postal eden najbolj iskanih violinistov svoje generacije. Nastopa z vrhunskimi orkestri in priznanimi dirigenti, kot so Sir Neville Marriner, Lorin Maazel, Vladimir Fedosejev, Daniel Oren in En Shao. Milenković deluje tudi na akademskem področju – poučeval je na Juilliard School in na Univerzi v Illinoisu. Trenutno je umetniški vodja nove koncertne dvorane v Novem Sadu in izredni profesor violine na tamkajšnji univerzi.

Komorni orkester Camerata Academica, kot se je sprva imenoval, je bil ustanovljen pod okriljem Akademije umetnosti v Novem Sadu. V prvem obdobju delovanja je bil njegov vodja Istvan Varga in v tem času je orkester koncertiral na mnogih prestižnih dogodkih in glasbenih festivalih, kot so Bemus, Nomis in Ohridsko poletje. Orkester je po kratkem obdobju nedelovanja leta 2007 obudil violončelist Marko Miletić. Camerata Novi Sad danes združuje najboljše profesorje in študente Akademije umetnosti ter sodeluje s priznanimi srbskimi glasbeniki in dirigenti. Orkester je bil eden ključnih akterjev v projektu Evropska prestolnica kulture 2022, danes pa velja tudi za uradni komorni orkester mesta Novi Sad.

Partnerja: Ministrstvo za kulturo in MO Ptuj

VSTOPNICE

Več

Pet, 28. 7.

NINA PUŠLAR

Nastopajo: Nina Pušlar (vokal), Dorian Granda (bobni), Goran Moskovski (tolkala), Miha Gorše (klaviature, kitara, vokal), Jani Šepetavec (saksofon, kitara, vokal), Aleš Marjetič (el. kitara), Jernej Kržič (bas), Mitja Bobič (trobenta, spremljevalni vokal), Katja Sever Kržič (spremljevalni vokal)

Nina Pušlar, ena najbolj priljubljenih in predvajanih slovenskih izvajalk, znana po svoji pristni energiji, ki zlahka pritegne občinstvo. Širši javnosti je postala znana z zmago na Bitki talentov leta 2005. Od takrat je prehodila dolgo, pestro pot in postala priljubljena ikona domače glasbene scene, ki danes redno zaseda vrhove glasbenih lestvic in polni dvorane. Napolnila je že skoraj vsa slovenska prizorišča, dvakrat razprodala Križanke, nastopila v legendarni dvorani Tivoli, posnela sedem studijskih albumov in ogromno uspešnic. Njeni nastopi, na katerih skladbe izvaja s priznanimi slovenskimi instrumentalisti, so glasbeno in pevsko dovršeni. Nina Pušlar skozi pesmi izraža sočutje, ljubezen in veselje do življenja, s čimer navdihne slehernega poslušalca.

Generalni pokrovitelj: Cestno podjetje Ptuj

VSTOPNICE

 

Več

Sob, 29. 7.

JOKER OUT & DAN D

Nastopajo: Joker Out: Bojan Cvjetićanin (vokal), Jure Maček (bobni), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas)

Dan D: Tomislav Jovanović Tokac (vokal, kitara), Dušan Obradinović Obra (bobni), Marko Turk Tučo (kitara), Nikola Sekulović (bas), Boštjan Grubar (klaviature)

Poletno festivalsko dogajanje bo sklenjeno v medgeneracijskem vzdušju, z dvojnim koncertom priznanih glasbenih skupin, Joker Out in Dan D.

Joker Out, predstavniki mlajše rock generacije, nadaljujejo svoj osvajalni pohod z neustavljivo mladostno energijo in dovršeno vizualno podobo. Po lanski izdaji drugega albuma Demoni so v razprodanih Križankah opravili zrelostni izpit, nadgradili svoj shagadelic rock’n’roll in pokazali, kaj zmorejo. Njihov krog oboževalcev raste iz nastopa v nastop. Za njimi so številni veliki odri, tudi evrovizijski, ki jim je odprl vrata na globalno glasbeno sceno.

Skupina Dan D s svojim ustvarjanjem navdihuje in preseneča že več kot 25 let. Slovensko glasbeno sceno je zaznamovala s skladbami, kot so Voda, Čas, Plešeš, Tiho in mnogimi drugimi. Člani skupine glasbeno evolucijo jemljejo kot izziv in vsak izdelek je svojevrsten unikat, ki ne podlega trendom.

Generalni pokrovitelja: Perutnina Ptuj, NLB

VSTOPNICE

Več